Netrénovat nikdy staminu je tvoje volba, ale nemyslím si, že tento trénink nemá uplatnění. Naopak je podle mne docela dobrý ve chvíli, kdy je tým dotrénovaný, nemá nic mladého (řekněme pod 28) a chce udělat nějaké pořádné výsledky. Něco, co praktikuje teď třeba maxson s buldokama. Má to tu výhodu, že nemusíš platit trenéra, buď si necháš level 1 nebo pokud chceš specku, tak ospeckovanou 2 a kombinuješ tréninky staminy, FT, případně se můžeš v klíčových týdnech rozhodnout dokonce pro tréninky formy. A hráče můžeš stavět na jejich nejlepších postech. Namítat by se dalo, že když vyjede hráč staminu hodně vysoko a nebudeš soupeře drtit o 20+ po 3/4, tak stejně ti hráči nezvládnou do 70 minut 2x v základu (ale tomu se dá pomoct tím tréninkem formy).
Další věci, co bych chtěl ohledně staminy říct, že jsem u hráčů, kteří ji měli hodně dole a vyjeli ji výrazně nahoru pozoroval v NT slušné zlepšení výkonů a hlavně měli výkony stabilnější bez výraznějších výkyvů.
Osobně si myslím, že u každého klíčového hráče NT by bylo vhodné ve vyšším věku, +/- 30 let někdo i trochu dříve podle toho, kdy vyčerpá potenciál, dotrénovat staminu a FT, zvlášť pokud má tyhle vlastnosti nějak výrazně nízko. A hlavně stamina letí nahoru rychle, s FT se to táhne o dost pomaleji.
Já bych NT a B3 neporovnával. V B3 nikdo nemá kádr 12 +/- vyrovnaných hráčů. A i když má někdo těch hráčů trochu více, řekněme 9-10, tak i tak mezi nima jsou mnohem větší výkonnostní rozdíly než u těch v NT. Takže problém u svých hráčů nepozoruješ do značné míry i proto, že soupeři na tom budou hodně podobně, takže se to neprojeví.
Co se týče experimentů, tak je to zrádné, můžeme samozřejmě experimentovat v zápase, kde jde o hodně, ale pak je třeba si to jednoznačně říct, že jdeme vědomě do většího rizika, že to nemusí vyjít. Vím to z vlastní zkušenosti, že jsem taky nejvíce experimentovat v zápasech jako nás čekají příští 2 pondělky. Navíc letos ani nemá moc smysl experimentovat s taktikou, protože se od příští sezony mění zápasový engine a bude se muset experimentovat znova. Takže vlastně to střídání je to hlavní, co se teď dá zkoušet. Pokud Honza nějak rozumně využije ty nejbližší 2 zápasy, tak bych to viděl jako krok pozitivním směrem. A kdyby nám z toho vylezla nějaká herní varianta pro další fázi, tak bych to vnímal jako velké plus.