BuzzerBeater Forums

BB Hrvatska > NT III

NT III (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
196358.807 in reply to 196358.806
Date: 10/9/2012 8:16:05 AM
Overall Posts Rated:
222222
Odličan rezime, uz par gramatičkih pogrešaka :))

This Post:
00
196358.808 in reply to 196358.807
Date: 10/9/2012 8:50:28 AM
Critters
II.4
Overall Posts Rated:
47954795
Razbacano, predugo i nepovezano...taman u mom stilu...ja sam zadovoljan...=)))

Najbolje od svega je da je to samo pola od onoga kaj sam mislio napisati...druga polovica stiže navečer...nek se ovo dobro upije...tamo ima i nešto dobrih vijesti...=)))

Last edited by Ray Sadomazođubrilović at 10/9/2012 8:52:07 AM

This Post:
11
196358.809 in reply to 196358.808
Date: 10/9/2012 9:22:45 AM
Overall Posts Rated:
246246
dobrih vijesti o.O
pa ljudi moji je li to moguce?? :)))

This Post:
11
196358.810 in reply to 196358.806
Date: 10/9/2012 2:18:27 PM
Overall Posts Rated:
782782
vidim da te nitko nije tucnuo za post pa ću te eto ja, ionako imam običaj davat tuceve samo za postove koji to zaslužuju a tvoj svakako spada u tu kategoriju :)

uglavnom sve si rekao, mada ima se tu jos podosta toga za reći i napisati. Rezultat je takav kakav je, iskreno uz sve te ozljede i još forma kakva je bila nisam ni očekivao da bude bolji. Možda bi Težak i Pejković malo popravili dojam ali bojim se da ne bi ništa u konačnici bili bolji.

Ionako tvrdim da će za sezonu, dvije momčad biti puno bolja pa će onda možda tu biti nekih većih prostora za taktiziranje i nadmudrivanje, vidjet ćemo, za sada smo osuđeni na ovo što imamo a to je neka gornja sredina i s tim se na žalost sada treba pomirit dok ne stasaju za 3-4 igrača.

This Post:
00
196358.811 in reply to 196358.805
Date: 10/9/2012 2:23:30 PM
Overall Posts Rated:
706706
Jao, jao, jadni smo da ne možemo biti jadniji, mislim, preuzimam ja tu svu odgovornost, ali da ga je'š, mislim da se tu ništa nije moglo napraviti :(

Ništa, oko natjecanja čitamo se svrsishodnije slijedeće sezone :P

Hajd onda u zadnjoj odigraj base i čovjeka, a treneru pusti nek sam odabere igrače. Čisto da se vidi kak to funkcionira. Meni je dosadilo stalno gledat Look inside :)

This Post:
33
196358.812 in reply to 196358.809
Date: 10/9/2012 2:39:03 PM
Critters
II.4
Overall Posts Rated:
47954795
Moguće je...naravno...

Za početak par brojki i činjenica...u generacijama 22-25 godina imamo preko 60 igrača MVP+ potencijala u treningu na svim pozicijama, čini mi se da je najviše centara...oko pola ih se nadzire redovito ili su kod vlasnika koji znaju kaj rade pa im nadzor ili pomoć pri smjeru treninga nije potrebna...ti koji se redovito nadziru su 90% u redovitom i pravilnom treningu...od polovice koji se povremeno nadziru 1/3 je u redovitom treningu, kakav god da bio, a 2/3 su u nekom povremenom treningu i tim putem za sezonu-dvije više ni neće biti interesantni za staru repku...

Znači repka ima budućnost...samo ju treba pravilno usmjeriti...

E sad...jedan od načina da se pravilno usmjere je ta da svaka momčad uzme jednog domaćeg trenirca...činjenica je da preko 60% momčadi nema domaćeg igrača u ozbiljnom treningu, bilo kojeg godišta...što je za svaku osudu...da bar pola tih momčadi uzme jednog našeg igrača u trening, nebitno kojeg potencijala, krvna slika bi nam se drastično popravila u roku par sezona...

Naravno da si rijetki mogu dopustit ić ganjat te igrače 22-25 godina jer su skupi, ali ti bi mogli početi od mladih igrača koje mogu dobiti bez problema...čak i s kupnjom 19g. igrača...nije svaki za mladu repku, ali do stare može svaki uz pravilan i redovit trening...ali jedino sustavnim treningom i barem 10-15 MVP+ potencijala po generaciji koji treniraju usredotoceni na zajednicke napade i obrane mozemo napravit nesto veliko, ovako necemo nikad uci u top10...

Druga stvar je ta da treba te igrače koji su u redovitom treningu češće nadzirati i uputiti na pravi put ako zatreba...tu ja pokušavam nešto kad mi je prilika, izbornik ih je prošao na početku sezone, ali to nije dovoljno...trebalo bi to češće i aktivnije, i to od nekog ko zna kaj i kako treba to izgledati...

Nažalost moje vrijeme provedeno na BB će se početi drastično smanjivati...tako da ja neću biti u mogućnosti ni obavljati dosadašnji opći dio posla oko mlade repke...samim time vrlo je upitno hoću li se kandidirati u idućem mandatu...jer ako nisam 100% u tome bolje da nisam na kormilu...naravno, neću ja nestat, ali imam neke druge prioritete pa ću pomagat koliko mogu i stignem...

Dakle, da zaključim, jedina nada da se nešto pokrene i napravi u dogledno vrijeme je da se svi uhvatimo posla, tj. treninga i skautinga...nema druge...

Last edited by Ray Sadomazođubrilović at 10/9/2012 2:57:20 PM

This Post:
33
196358.813 in reply to 196358.812
Date: 10/9/2012 3:26:08 PM
Critters
II.4
Overall Posts Rated:
47954795
Ima još jedna stvar koja mi je na umu...

Neki dan sam pričao s izbornikom Slovenske U21 reprezentacije, LA-Koperboyem i opisao mi je jednu od njegovih novotarija na području vođenja repke i skautinga...izmislili su poziciju ''trade scout''...

E sad čime bi se trade scouti trebali baviti...

To bi bio menadžer koji bi na jednoj strani sakupljao Hrvatske igrače koje njihovi menadžeri žele prodati i s druge strane Hrvatske menadžere koji su zainteresirani za kupnju Hrvata...i pokraj toga češljaju transfer listu i objavljuju zanimljive igrače na našem forumu.

Zadaće trade scouta bile bi:

- stvaranje i održavanje baze igrača
- održavanje baze podataka o menadžerima koji su zainteresirani za kupnju našeg igrača
- 2 x tjedno pregled transfer liste u potrazi za zanimljivim igračima
- pošiljanje BB-maila menadžerima i sveukupno pomaganje pri uspostavi i održavanju komunikacije između kupca i prodavača...

Naravno, najbolje bi bilo da se posao podijeli po godištima...npr. 1 scaut za one do 21g, i 1 za starije igrače...a sam posao bi se ukratko sastojao od traženja kupaca i prodavača.

Kako tražit kupce: svim prvoligašima, drugoligašima i trečeligašima poslati BB mail s opisom programa. Z njim želimo sve te menadžere obavijestiti o tome kaj trade scout program u biti je i koga koga mogu kontaktirati ako žele kupiti ili prodati igrača. Baza kupaca će se sastaviti ovisno o njihovom odazivu.

Dakle, mail koji će biti poslan menadžerima bi morao sadržavati slijedeće:

- kaj je trade scout program je i zašto smo ga pokrenuli
- da ćemo si njihove želje zapisati i da ćemo ih obavještavati o igraču koji bi ih mogao zanimati, koji će se naravno prodavati, čak i prije nego dođe na tržište ako je to moguće...
- da ako u budućnosti dobije ili ima igrača kojeg će htjet prodati neka se javi i pomoći ćemo mu...

Glavna misao vodilja ovdje bi bila da što više Hrvatskih igrača ostane u Hrvatskoj.

Evo, to je ukratko to...traže se zainteresirani BB entuzijasti...=)))

Last edited by Ray Sadomazođubrilović at 10/9/2012 3:50:31 PM

This Post:
11
196358.814 in reply to 196358.812
Date: 10/10/2012 9:40:17 AM
Lavanda 91-ers
II.2
Overall Posts Rated:
135135
samo bi se htio nadovezat na rayev post

iste greske se ne smiju ponavljati, ova je generacija mogla biti za top10 da nije bilo nekih propusta i da se trening igraca unaprijedio kao i kod ostalih reprezentacija. iz sezone u sezonu nas je sve manje i to nam ne ide na ruku, tako da jedini nacin da imamo top10 repku je da zajedno djelujemo i treniramo

ako bude dovoljno zainteresiranih ne bi bilo lose da se krene s tim od pocetka sljedece sezone

This Post:
11
196358.815 in reply to 196358.813
Date: 10/10/2012 1:02:51 PM
Overall Posts Rated:
782782
Gle, sve to stoji što si napisao i još jednom čestitke na trudu i razmišljanju, nadam se da ćemo uspjeti sve to pokrenuti mada nisam optimist.
Zašto?! Jednostavno, evo primjer ova sezona, kad su bili izbori još je i bilo nešto aktivnih ljudi, izbori prošli, kejsi je eto pokušavao biti aktivan koliko toliko (mogao je možda i više :P) ali priča je stala na 2-3 komentara sa strane i to je to.

Razumijem da ljudi van ZG-a neće doći na duženje ali da od 4 organizirana i javno oglašena ne dođe nitko iz ZG i bliže okolice to mi je stvarno smiješno. Zato još jednom, svaka čast tebi i marijohu koji ste došli i sa nama trojicom popili kojeg pivkana (zaboravio sam i Ibru, ali on je već par puta bio prošlih sezona tako da ga ne računam kao novog člana :)

Glede treniranja se puno pisalo, ali u konačnici uvijek ista priča. Ja mogu uzeti sebi da sam kriv što Moa nije spasio Težaka, jbga ali opet to nije presudilo rezultatu. Eto zadnji primjer, Verba objavi javno da daje klub nekome, i sad ja ne znam jel ga on i dalje vodi ili netko treći, nebitno, ali što taj prvoligaš napravi, kupi stranog centra od 250k a za DaSilvu nije zainteresiran i onda se priča o interesu reprezentacije. OK, nije svima to cilj, netko ganja prvo rez s klubom pa onda ima neke druge ciljeve i to stoji, ali da od 16 prvoligaša 12 ne može imati našeg igrača od 200k to mi baš i nije jasno, ipak tih 20-30k na merchu nije malo.

No vratimo se na trening, ima masu vlasnika koji treniraju po svom nahođenju i možeš im ti pisat koliko hoćeš i to je činjenica.

Ono što je tu najbitnije je dogovorit odmah sa 18g-19g razvoj igrača, onda nam se ne bi dogodilo da imamo 3 centra skoro copy paste sa skokom 17 a nemamo niti jednog sa ID-om 19, skokom 19 i sekundarce pa da se može igrati neki princeton kao u primjeru slovačke recimo.

A o playu da ne pričam, imamo Marelju koji je na žalost MVP i možda za 3 sezone Bihaća kojeg trenira estonac a koji bi mogo biti odličan za LI, i eto sreće pa je i Petroviću već 2 puta skočio IS pa će možda i on sa 26/27g biti dobar za repku ali to je sve i to je premalo, pitanje je koliko će Marelja još napredovat.

Ostalo iz naše baze ja ne vidim tko bi mogao imati od-19, pass-19 i is-12 a svi znamo da je LI najjača taktika pa opet radimo iste greške.

Danas barem nije problem uspostavit neku komunikaciju, pa barem skype nije problem instalirat.

Eto da se nadovežem na tvoj prijedlog, mislim da svi koji čitaju ovaj forum i zainteresirani su za razvoj bilo u-21 ili seniorskog reprezentativca da se jave, tebi, kejsiju, meni ili nekom od službenih skauta te da se barem nešto proba pokrenuti pa ćemo vidjet koliko i kako će to ići.

Eto, između ostalog ne trebam ni ja imat 3 primarna trenirca, rado ću prodat nekome tko je voljan trenirat sukladno dogovoru i nekom planu.

This Post:
11
196358.816 in reply to 196358.815
Date: 10/10/2012 4:31:58 PM
Lavanda 91-ers
II.2
Overall Posts Rated:
135135
to je ono o cemu smo ray i ja razgovarali, trebali bi napraviti bazu od 20-25 menadjera koji su ozbiljni oko treninga reprezentativaca, ali da svi tezimo istome, a to je da uskladimo 20 igraca koji ce se nadopunjavati u nekoliko razlicitih taktika i to dovesti do savrsenstva
nadjimo dobrovoljce do pocetka sezone, napravimo privatni forum i dogovorimo koje su smjernice za skillove za odredjenu poziciju i kao sta ti kazes da imamo razlicite igrace, a ne copy paste igrace pa odigraju oni u najboljoj formi
samo na primjeru tezaka se vidi da je mogao biti duplo bolji...da mu se pripazilo na blokiranje koje je otislo na 12 i da mu se skratio skok za 1 mogao je imati jos po 1 IS i 1ili2 ID i barem po mom misljenju duplo bolji

da ne pricamo o tome da sam vidio Ceskog PL sa 14 IS, Spanjolskog PL sa IS 16!!!!!
bez takvih vanserijskih igraca ostati cemo tu gdje jesmo, isto tako dva takva igraca nista ne znace, cijela momcad mora biti sacinjena od vanserijskih igraca

This Post:
11
196358.817 in reply to 196358.816
Date: 10/10/2012 5:36:25 PM
Overall Posts Rated:
2828
Ja sam to napisao na pocetku sezone, a napisati cu i opet.. Stari sam igrac, negdje od 2. do 7. sezone sam drugoligas bio, i tada se vodlio vise racuna o repki nego sada.. Tada sam prinudno prestao igrati, ali cim sam prosle sezone poceo, drafto sam odlicna playa, i rekao Raxu ovaj momak ti je za 6+ sezona standardni play repke.. Znam ga razvijati, i biti ce u treningu sa lvl 6 trenerom non-stop.. Svake sezone.. Hebes ti to jesam li ja dobar sa klubom, meni je vaznije da nam repka na nesto slici, i da se razvija nas community koji ce zadrzavati postojece i dovoditi nove igrace..
Isto tako da se nadovezem na tvoj post.. Ja si ne mogu priustiti kupovinu drugog playa trenirca, 4. liga i lvl 6 trener se bas i ne maze, ali ako netko ima kvalitetna mlada playa kojeg ne zeli da propadne, nek mi ga prepusti ispod cijene, i ja garantiram da ce biti u redovnom treningu, ne samo ove, nego i iducih sezona

Advertisement