Ten wątek chyba nadaje się do tego :)
Ciekawa rzecz z wyliczaniem statów przez silnik meczowy. Moje dwa ostatnie mecze : wtorkowy w lidze
(23386067) oraz dzisiejszy w PL na neutralnym boisku
(25756396) i zobaczcie na statystyki osiągnięte przez mój zespół w zbiórkach. W pierwszym mimo 3-2 w obronie to silny-niski, a w drugim przy MtM porządny średni.
Zastanawiam się czemu mam niższe staty w zbiórkach w drugim meczu skoro:
Skład pod koszem miałem tak samo ustawiony w obu meczach i zawodnicy zagrali prawie identyczne ilości minut, a po update'cie treningu podstawowy C (z najlepszymi zbiórkami w zespole) i rezerwowy podkoszowy podskoczyli z formą na drugi mecz z 8 na 9.
Obrońcom forma się nie zmieniła, dodatkowo ten z 3 który ma najlepsze zbiórki (ale minimalnie) zagrał w drugim meczu o 10 minut dłużej niż w pierwszym.
SF chyba spadł z formą z 9 na 8 ale on jest zaledwie przeciętnym zbierającym więc chyba aż tak nie powinno to wpływać na staty pomeczowe. No i rezerwowi SF którzy zagrali zaledwie po 10 minutach w meczu to fakt ze w pierwszym meczu grał koleś z +2 w zbiórach w stosunku do drugiego ale za to miał formę 8 a ten drugi 9.
Tak więc czemu w drugim meczu miałem gorsze staty w zbiórach? Czyżby domowy parkiet robił aż tak wielką różnicę w stosunku do neutralnego? Wydawało mi się że lepsza taktyka w obronie plus wzrost formy u podkoszowych powinien przynajmniej zrównoważyć aspekt parkietu i SFów a nie spowodować jeszcze o tyle niższe staty :)