BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým III

Národní tým III (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
199609.811 in reply to 199609.810
Date: 4/17/2013 3:39:20 PM
Overall Posts Rated:
913913
Opet je smutne, ze tyto rekace pises jen ty.

Navic spousta vec, co jsi tady psal,i je docela jasnych, takze je tady vypisovat nema az tak smysl - staci je jen zminit;)

Ano, ty tymy tady jsou a maji tak zamerenou strategii, pak jsou tymy, ktere neustale trenuji a tvori nove hrace. Prepinat mezi temito taktikami neni dle me moc jednoduche, pokud nemas na BB neustale cas a chces si udrzet urcitou vykonost. Vyjet hrace nahoru, zacit busit staminu, pak je rozprodat, jakmile budou stari a zacit od znova. Proste jsou tady dva druhy tymu a ja jsem nemluvil za oba.

Tento poznatek je podstatny - nemuze to byt i rostouci zkusenosti?

Dobre vis, ze takhle jsem to nemyslel, ale tak, ze se zase desit nekoho postavit s nizsi staminou, je taky uplne mimo.

Ted uz nezjistime, jestli to udela na nas popud, nebo to chtel udelat - osobne si myslim, ze nechtel.

Last edited by LA-Macros at 4/17/2013 3:42:47 PM

This Post:
00
199609.812 in reply to 199609.811
Date: 4/17/2013 4:00:44 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12441244
Second Team:
Jirkov
I týmy trénující "normálně" čas od času čeká generační obměna. A možná je ještě více kontinuální a pak se těžko hledá okamžik, kdy je ten tým na vrcholu. Spíše nikdy a je to takové čekání na Godota ;-) Na druhou stranu nemá ani období vyloženého propadu, spíše si drží nějakou stabilní výkonnost, ale má problém se z té stabilní výkonnosti i na nějakou dobu výrazně vychýlit pozitivním směrem.
Nemyslím si, že přechod mezi těma 2 strategiema je nějaký zásadní problém a to za jednoho předpokladu, že se povede věkově sladit trénované hráče, aby mezi nima nebyl větší věkový rozdíl, než řekněme 2 roky. Chápu, že ve chvíli, kdy trénovaní hráči mají rozdíl 6 let, jako u tebe Zita s Drápelou, že je takový přechod těžký a taky chápu, že se nebudeš chtít, až bude Zita dotrénovaný ani jednoho vzdát, aby si každý mohl trénovat to, co v ten daný okamžik pro něj bude nejpřínosnější.

Zkušenosti nabírají všichni, u těch co nabírali jen zkušenosti a staminu ne, jsem výrazné zlepšení a stabilizaci výkonů nepozoroval.

Osobně se mi úplně nepozdával právě ten přátelský zápas se Slovenskem, kde zafixovaný Zita se svojí staminou odehrál 39 minut, to mi přijde docela hodně. Už si nemapatuju přesně, kolik měli Holuša s Urbánkem staminu, když jsem NT předával, ale myslím, že to bylo o dost více než Zita a ti odehráli 42 minut, což možná na ně bylo taky moc, ale taky ten rozdíl 3 minut se mi moc nepozdává. Ale i proto jsem navrhoval zkusit fixnutou sestavu a jiné střídání, jestli to třeba staminu nebude lépe reflektovat. Na jiných postech asi není potřeba se staminou chodit tak nízko, ale podle formy bych se pro tyhle pokusné zápasy nebál na SF do základu dát Zitu, Dvořáka (ten je na tom ještě hůř než Zita) nebo Volného (ten je na tom o něco lépe se staminou, ale ta požadovaná 7 to taky není, koncekonců si ho můžete prohlídnout).

Podle mne to ani není důležité, jestli chtěl nebo nechtěl, ale jestli to udělá. A hlavně, když nastane podobná situace v budoucnu, jestli o tom bude rovnou uvažovat bez nějakých popudů.

This Post:
11
199609.813 in reply to 199609.812
Date: 4/18/2013 1:46:23 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Nevím, jestli kolem toho střídání neděláte až zbytečnou histerii. Kolotoč nám dlouhodobě funguje, i když třeba někdo není spokojený s minutáži některých hráčů nebo na některých postech, jen v posledních 2 sezonách jsme prohráli pár vyrovnaných zápasů. Jestli spíše není potřeba se zaměřit na to, jak dorůstajícím hráčům trochu jinak vytrénovat vlastnosti, jestli něčeho proti už těm hotovým neubrat a naopak něčeho nepřidat.
Navíc v kampani jste na střídání nikdo neptali a teď mu to vyčítáte.

This Post:
11
199609.814 in reply to 199609.813
Date: 4/18/2013 8:05:52 AM
Overall Posts Rated:
913913
Tak to neni, nikdo mu stridani nevycita. Ja jsem jen reagoval na jeho povzdech...podle me se neni cemu divit. At si strida nebo nestrida, to je mi jedno, ale vse je dano kolotocem a ze proste nevi, proc je uprednostovany nekdo misto nekoho (mozna prave kvuli te stamine).

A s tim, ze mi Zita nebude hrat v zakladu, uz jsem se holt smiril, navic to na suvenyrech nejde videt.

This Post:
00
199609.815 in reply to 199609.814
Date: 4/22/2013 2:16:00 PM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Dnes nás čeká předposlední zápas úvodní fáze ME, ve kterém naším soupeřem bude Lotyšsko. Jak již bylo naznačeno, postup je velmi blízko a proto dnes budeme experimentovat s taktikou. Budeme hrát s pevně nastavenou sestavou (a střídaní bude nastaveno takto: trenér vybere podle soupisky)

Taktika:
Hrát ke koši, osobka

Sestava:
PG: Holuša/Jirák/Candra
SG: Bohm/Hnízdil/Candra
SF: Zita/Sedlár/Volný
PF: Urbánek/Liska/Volný
C: Hána/Vogel/Volný

Poslední zápas s pevně nastavenou sestavou jsme hráli proti Slovensku v úvodu sezony (střídání: zcela dodržet sestavu). Dnes bude zajímavé sledovat především situaci na SF, kde v základu nastupuje Zita i přes nízkou staminu a za ním je v sestavě Sedlár. Na ostatních postech je situace opačná - hráči v základu již mají staminu vytrénovanou, takže především Vogel se s největší pravděpodobností neměl dostat příliš do hry.

From: Vrta

This Post:
00
199609.816 in reply to 199609.815
Date: 4/22/2013 2:52:24 PM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Jako ano je to něco za něco, ikdyž zrovna u té silné podkošové čtveřice je to trošku škoda, kor když Vogel ve formě odvádí pro repre supr výsledky, ale snad to tedy přinese hodnotná data zejména ten perimetr;)

This Post:
00
199609.817 in reply to 199609.1
Date: 4/23/2013 1:11:56 AM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Tak v první řadě je důležité že jsme si zajistili postup, takže určitě budeme v posledním zápase skupiny experimentovat.

Utkání bylo těsnější než jsem očekával, náskok jsme získali až díky trestným hodům v poslední minutě. Ohledně střídání: podle předpokladů nejvíce si zahrál Hána, na SF to vypadá, že trenér více zohlednil staminu a střídání bylo efektivnější než proti Slovensku, ale zaráží mě tak výrazný rozdíl v +/-.

This Post:
00
199609.818 in reply to 199609.817
Date: 4/23/2013 7:39:36 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Sedlár šel na hřiště 53s do konce a spolu se zbytkem základní pětky tam vydržel až do konce. Těmto hráčů je možné odečíst 7 bodů v +/-. Ale i tak tam zbude podstatný rozdíl.
Asi to nebylo jen tím SF, ale celkově mě ten náš výkon nějak moc neoslovil. Dle mého názoru Lotyšsko není soupeř, který by se měl držet až do koncovky na dostřel. Uvidíme, jak se podaří další experimentování za týden.

Last edited by flumpinka at 4/23/2013 7:40:45 AM

This Post:
11
199609.819 in reply to 199609.818
Date: 4/23/2013 12:22:41 PM
Overall Posts Rated:
913913
No taky nejsem nadseny...ale pokud se clovek podiva na sestavu Lotyska, tak dle platu a ratingu to zase uplne macky nebudou.
Co me ale zarazilo, ze Zita (vnitri SF) i Sedlar (spis vnejsi SF) se neprosadili v utoku a v obrane taky docela horely...to se mi nejak nezda.
I si myslim, ze Bohm s Holusou nejsou uplne ideal pro LI.
A posledni vec, co rikate na 41:24 v posledni ctvrtine, i pres nekolotoc;)

From: Vrta

This Post:
00
199609.820 in reply to 199609.819
Date: 4/23/2013 12:47:11 PM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Já tomu říkám fatal random;)
Prostě hráči jsou jen podmnožiny rovnice a jejich osobní statistiky jsou zřejmě voleny +/- náhodně...Anebo je BB tak "geniální", že zde něco jako momentální forma pro daný zápas či prvek náhody ve výkonu hráče v daném zápase? No nevím;)

This Post:
00
199609.821 in reply to 199609.819
Date: 4/23/2013 1:34:01 PM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Ten rozdíl byl především kvůli trestným hodům v poslední minutě, jinak jsme i v průběhu zápasu i poměrně výrazně prohrávali. Ano na perimetru byli hráči voleni především v ohledu na staminu (ne přimo na LI, ale rozhodně se nedá říct, že by Holuša s Bohmem byli nevhodní)

Advertisement