skalp úřadujících mistrů světa a prvního týmu světového žebříčku jsme nakonec urvali, ale byly to nervy
(44801) ..několik vteřin do konce, soupeř proměňuje všechny tři trestné hody po faulu při střelbě, dotahuje nás na rozdíl 1 bodu. Rozehráváme, faul soupeře, Sztenkiel proměňuje jen druhý hod, vedeme o dva body a soupeř rozjíždí 4 vteřiny před koncem poslední akci, Chapín z nájezdu pod tlakem Sztenkiela míjí, není to ani faul a my slavně vítězíme:-) Fakt jsem nejdřív čekal, že nám tam dají s klaksonem trojku a my ostrouháme, když jsem pak viděl střelu za 2, už jsem si představoval to prodloužení, ale naštěstí to klaplo.
Bohužel to neklaplo Slovákům a dostali docela dardu od Němců (15 b rozdíl). Německo tedy vede neporaženo skupinu a hraje poslední zápas se Španěly, kteří jsou druzí o skóre. My budeme mít za soupeře Slovensko, kterému už o postup nejde. K postupu vede jediná cesta - porazit Slováky co největším rozdílem a spoléhat na Španěly, že co nejvíc podrtí Němce, aby se smazal 7bodový rozdíl ve skóre, co máme ve srovnání s lídrem skupiny.