Веома лоша драфт класа.
Ја сам најбоље прошао, али је све то прилично релативно обзиром да су готово сви играчи: 1) ниског потенцијала, 2) међусобно веома уједначени, 3) индивидуално-веома "ишарани".
Практично и да нема неког играча који у односу на остале значајније одскаче.
Принцип расподеле скилова међу истим могао би гласити "Или тамо, или овде". Тако да међу њима нема ни превише "употребљивих играча" за неки дво-линијски тренинг. (бар не међу онима вишег потенцијала)
Надајмо се да ће и нови механизми тренинга играча од 18 до 19 година (тренер за те категорије) унети и неке нове, конкретнтије промене.
Према мом мишљењу, најбоље су прошли они чије је опредељење оријентисано искључиво на спољни тренинг, обзиром да ми се резултати и понуда драфта чине пре свега таквим. (нажалост, и сам нисам један од њих :))
Погрешно је веровање да је Солдатовић (пик Багдале) топ пик драфта. :)
Ја мислим супротно. Мислим да ће тек са њим схватити колико му се посрећило на прошлосезонском драфту и шта је учинио јадном Пантићу. (прошлогодишњи пик)
А Солдатовић није ни у топ 5 пикова. Можда, ни у топ 10..
Мијовић (пик Ораха), званично је најбољи пик драфта. (по УБС-а, до 18 година)
Међутим, распоред његових скилова прилично је дискутабилан, и ни по чему, изузев по вишој плати и пар ситних скилова не разликује се значајније од Дерете (Хед Хантерс). Али ипак мислим да је Мијовић за нијансу бољи.
А за мене, за тренинг најзахвалнији пик је Зоран Илић (Хед Хантерс).
За поменутом двојицом, заостаје у ономе у чему и треба да заостаје, а недостатак му је једино потенцијал. Али зар то и њима није недостатак? :)
Поздрав, и са срећом у трећој. :)
Брзо да нам се вратиш. Из треће у трећу. :)