Nyní přináším přehled hráčů, kteří jsou v hledáčku reprezentace (někteří jsou stabilní opory, někteří snad budoucí, jiní už svou kariéru uzavřeli nebo naopak budou mít těžké se do NT probojovat), uvedený věk je věk, který budou hráči mít cca za týden, kdy skončí sezónu a pro novou sezónu zestárnou.
Václav Fuxa (33) - SF, dříve jednoznačná jednička, nyní se o vytížení dělí s Netopilem, dokonce měl o něco menší minutáž v soutěžních zápasech této sezóny, příští sezónu by to mělo pokračovat v tomto duchu, jeden ze 7 hráčů, kteří nechyběli v žádném zápase, celkem 121 startů, historicky 8. v asistencích s potenciálem se posunout ještě do top5
Tomáš Weisshaupt, 33 - nejvytíženější hráč našeho NT, kdykoli by neměl být v nominaci nebo v základu, dělá mi to vrásky, ale věřím, že dorůstající mladí brzo vytvoří adekvátní konkurenci, tuto sezónu nechyběl v žádném zápase, celkem 125 startů a v příští sezóně by se měl dostat do top10 v počtu startů, 6. v doskocích, v příští sezóně by se mohl dostat na 4. místo, 3. v asistencích a je to asi jediná statistika, kde by mohl pomýšlet i na překonání legend Urbánka a Hány
Štěpán Bříza, 31 - nejvytíženější guard, druhý nejvytíženější hráč, v nominaci nechyběl v žádném z 9 zápasů, letos ale zůstal statisticky poněkud za očekáváním, doufejme, že v příští sezóně se jeho výkony vrátí na úroveň, na kterou jsme byli zvykli, ještě dlouho na něj bude NT spoléhat, je to jeden z hráčů, kteří občas mají problém s fauly, 83 startů
Oldřich Prochotský, 30 - hráč, který se postupně měl stát největší parťákem a částečně možná i konkurentem Břízy, letos udělal ještě 3 skoky, uvidíme, co ještě zvládne před přechodem na týmové tréninky, v nominaci byl 6x a byl 5. ve vytížen mezi guardy, 22 startů
Marek Netopil, 31 - letos nejvytíženější SF, nechyběl v žádném zápase a byl 6. celkově v minutáži postupně nejspíše plně převezme od Fuxy hlavní roli, pravděpodobně by mohl v nejbližších dnech přestoupit, aby v týmových tréninzích dorazil poslední věci, které mu chybí k dokonalosti, často mě velmi příjemně v zápasech překvapuje svými výkony, 64 startů
Samuel Krátký, 33 - mezi SF mu patří až 4. pozice, do nominace se dostal 6x, ale minuty sbírá po malých dávkách, některé zápasy i jen prosedí jako 11. či 12 hráč, šťastné skoky při týmových tréninzích zatím úspěšně oddalují jeho konec v NT, 60 startů
Jan Točík, 33 - už to 2 sezóny zpátky vypadlo, že pomalu vypadne z NT, zvláště když jsem s ním přestal experimentovat na SF, ale 2 skoky v minulé a 3 skoky v této sezóně při týmových tréninzích ho vrátily do hry mezi hráče na PG/SG, nastoupil 7 krát a měl třetí minutáž mezi guardy a 8. celkově, často jsem ho chválil mezi střídajícími hráči a 102 body byl třetí nejlepší střelec týmu, i v další sezóně by jeho pozice mohla být obdobná, 111 startů
Pavel Bureš, 28 - chybí mu poslední primární skok, abych ho zařadil do rotace podkošových hráčů v soutěžních zápasech a doufejme, že těch skoků zvládne ještě i více, mohl by postupně převzít roli jako má Weisshaupt, zatím 2 starty v přátelských zápasech
Pavol Zákipčaník, 30 - tohle byl velký talent, ale zasekl 2 skoky primárních skillů od cíle, pokud nebude mít extra štěstí v tréninku nebo mě nenahradí někdo s jinými preferencemi, bude mít těžké se do NT vrátit, celkem 33 startů, poslední ale 28.8.2023 na začátku sezóny 62
Jan Kolář, 29 - třetí mezi SF, 4 starty, ale minutami předčil Krátkého, je trochu jiný než Fuxa s Netopilem, ale třeba pro jiného kouče bude preferovanější, každopádně by mu pomohly další skoky, s majitelem se pokusím domluvit na přechod na týmové tréninky, 26 startů
Pavel Helmich, 31 - možná trochu překvapivý tahoun, 3. nejvytíženější hráč, nechyběl žádný zápas, druhý nejlepší střelec, druhý v +/-, taky letos 3 skoky při týmových tréninzích, věřím, že v příští sezóně bude pokračovat v kvalitních výkonech, 42 startů