BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > skopiani dialektos

skopiani dialektos

Set priority
Show messages by
From: JohnnyB

This Post:
00
126641.83 in reply to 126641.82
Date: 1/7/2010 3:21:14 PM
Overall Posts Rated:
343343
Όντως οι πολιτικές μου απόψεις αριστερίζουν, αλλά δεν θεωρώ τον Στάλιν καλύτερο από τον Χίτλερ. Χασάπης και ο ένας χασάπης και ο άλλος. Αριστερίζουν με την άποψη πως θέλω να ευημερούν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί. Αριστερός με την άποψη των ίσων ευκαιριών.

Το να θεωρείς όμως πως κάποια φυλή είναι ανώτερη από την άλλη δεν μου κάνει και πολύ υγιές. 'Όλοι είμαστε άνθρωποι και αξίζουμε το ίδιο ανεξαρτήτως καταγωγής ή χρώματος. Το να αμφισβητείς την γενοκτονία των Εβραίων τότε είναι σαν την Τουρκία που αμφισβητεί την γενοκτονία των Αρμενίων και την Μικρασιατική καταστροφή.

From: Anastos
This Post:
00
126641.84 in reply to 126641.83
Date: 1/7/2010 4:30:46 PM
Overall Posts Rated:
1111
Μια μικρή παρέμβαση για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.

Όποιος ξέρει έστω και στοιχειωδώς ιστορία ξέρει ότι η "τελική λύση" -η οριστική εξόντωση εξόντωση των Εβραίων της Ευρώπης- είναι ένα γεγονός και ως τέτοιο δεν αμφισβητείται. Η ιστορία είναι μία και αντικειμενική, αυτό που σηκώνει συζήτηση είναι η ερμηνεία της.

Επίσης ιστορία είναι και το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Αρχαίας Μακεδονίας μιλούσαν Ελληνικά, ή έστω μια διαφορετική διάλεκτο, όπως διαφορετική διάλεκτο είχαν οι Δωριείς ή οι Ίωνες. Η ελληνικότητά τους είναι αδιαπραγμάτευτη, ακόμα και αν κατά καιρούς οι πολιτικές τους δεν συμβάδιζαν με τις επιλογές των υπόλοιπων Ελλήνων. Οι Σλάβοι είναι πολύ κατοπινό φύλο που δεν εμφανίστηκε στην Βαλκανική παρά πολλούς αιώνες αργότερα.

From: JohnnyB

This Post:
00
126641.85 in reply to 126641.84
Date: 1/7/2010 4:46:20 PM
Overall Posts Rated:
343343
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Οι ταπεινές μου γνώσεις περί ιστορίας λένε ακριβώς αυτό

This Post:
00
126641.86 in reply to 126641.85
Date: 1/7/2010 10:45:48 PM
Overall Posts Rated:
00
Εγω δεν εχω παρακολουθησει κ πολυ το νημα αλλα θελω να πω αυτο ....
Απο τη στιγμη που το καλοκαιρι στο EUROBASKET της σουηδιας ολοκληρη FIBA europe την αναγνώρισε ως μακεδονια και ολοι ειδαμε με τι τροπο η ΕΡΤ εσβησε το ονομα της στο μεταξυ μας παιχνιδι για να μην δημιουργηθούν αντιδρασεις.
Τι να πουμε εμεις και τι επιχειρημα να προτάξουμε???
Ειναι λυπηρο αλλα ολοι εκτος των ελληνων την αποκαλουν ετσι...ειναι μια ηττα ακομα για αυτους τους τυπους που ψηφιζουμε ολοι και μας εχουν καταντησει ΨΑΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ....

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

I am not a survivor i am a winner!!!
This Post:
00
126641.87 in reply to 126641.86
Date: 1/7/2010 11:40:48 PM
Overall Posts Rated:
7676
Για να παρουμε ενα ενα τα θεματα...Ο φασισμος μπορει ιστορικα να ταυτιζεται με ακροδεξια κομματα(απο εκιε ξεκινησε και προερχεται ο ορισμος του φασισμου)ωστοσο(στον τακη παει αυτο)σημερα τεινει να χρησιμοποιειται σε οποιαδηποτε απολυταρχικη περιπτωση ειτε αριστερη ειτε δεξια..Για να ξερουμε τι λεμε και τι εννοουμε...Και φυσικα θα συμφωνησω με νικο και γιαννη που παρενεβησαν για να βαλουν στη θεση τους καποια πραγματα σχετικα με αυτο...
Απο κει και περα,σας βλεπω τοσες μερες να αντιδρατε και να ωριεστε για ενα θεμα που θα επρεπε να προβληματιζει ολους τους ελληνες(οπως και παρα πολλα αλλα που δυστυχως τα αγνοουμε επιδεικτικοτατα σαν λαος,οποτε μην ελπιζετε οσοι σας δημιουργηθηκαν ελπιδες,ξυπναει ο διακος μεσα μας απλα)και λεω και γω να τοποθετηθω...Πολλοι θα πεσετε πανω μου να με φατε με τις επομενες προτασεις,ωστοσο μην βιαστειτε...Λοιπον,πραγματικα νομιζω οτι δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα να ονομαστει η εθνοτητα η οποια ιδρυεται απο το 91 στην ευρητερη περιοχη της μακεδονιας(αρκετες εκατονταδες χρονια ονομαζεται ετσι) σαν Δημοκρατια...της Μακεδονιας αν και μονο αν το συγκεκριμενο ονομα αποτελουσε ενα τοπογραφικο και μονο προσωνυμιο..Σ αυτο εγω προσωπικα δεν θα ειχα κανενα προβλημα αν ηταν μια προσδιοριστικη και μονο πραξη..Ωστοσο στην συγκεκριμενη περιπτωση το προβλημα ειναι οτι ολοι ξερουμε οτι ο σκοπος δεν ειναι αυτος..Εδω μιλαμε για μια μακροχρονια σχεδιασμενη πραξη που εχει σαν σκοπο οχι τοσο την καπηλευση και τον σφετερισμο της ιστοριας(αυτα γραψανε και οποιος δεν ειναι αρκετα ανιστορητος μπορει πολυ ευκολα να τα καταλαβει)αλλα την υπαρξη του ελληνικου κρατους και την επεκτατικοτητα των σκοπιανων σε σχεση με αυτη(καλα και την ιστορια την εκμεταλλευονται αλλα δεν ειναι αυτο που τους νοιαζει και ας λεμε οτι θελουμε)..Για καθαρα ελληνες και αιμα των προγονων παλι δεν μπορουμε να μιλησουμε γιατι ολοι μας(οι νησιωτες λιγοτερο)ειμαστε τοσο παγκοσμιοποιημενοι απο τις επελασεις των "βαρβαρων" οσο ειναι και αυτοι ελληνοποιημενοι απο τις επελασεις τις δικες μας..Οποτε καταληγουμε αναποφευκτα στο εξης απλο συμπερασμα:Σαν ελληνικο εθνος,μονο και μονο γιατι εχουμε μεγαλωσει μαζι κατω απο τον ιδιο ηλιο,δεν μπορουμε να δεχτουμε την απειλη που ερχεται προς το μερος μας τοσο υπουλα.ειναι πραγματικα συγκινητικη η προσπαθεια σας και ακομη και αν ειμαι απολυτα σιγουρος οτι δεν θα δωσει κανενα απολυτως αποτελεσμα,για την ηθικη και μονο της πραξεως εγω ειμαι μαζι σας.Οτι και αν χρειαστει να κανουμε και οτι και να γινει.Αλλα σε λαθος πορτα χτυπαμε...(αυτα τα λιγα,συγνωμη για την εκτενη αναφορα μου,δεν το συνηθιζω απλα δεν μ αρεσει να ακουγονται ανακριβιες και να μην ξερουμε για ποιο πραγμα μιλαμε)

Message deleted
This Post:
00
126641.89 in reply to 126641.88
Date: 1/8/2010 3:16:56 AM
Overall Posts Rated:
1111
Αυτό που κάνει πραγματικά ανατριχιαστικό το ολοκαύτωμα δεν είναι αν θανατώθηκαν 20 εκατομμύρια ή 600.000, τα νούμερα χάνουν το νόημά τους, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτή η θανάτωση. Έγινε με έναν τρόπο μελετημένο, βιομηχανοποιημένο και επιστημονικό, έτσι ώστε να σκοτώνονται όσο το δυνατόν περισσότεροι, φτηνότερα και στο συντομότερο χρόνο. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.

Από εκεί και πέρα κανένας δεν ξεχνάει, ελπίζω, τα εκατομμύρια νεκρών Β ΠΠ, απ' όπου και αν προέρχονται και κανείς δεν ξεχνάει τα εγκλήματα πολέμου όλων των παρατάξεων, γιατί και οι σύμμαχοι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου. Δρέσδη, Χιροσίμα Ναγκασάκι και με κάποια ερωτηματικά το Κατίν.

Συγγνώμη που βγαίνω off topic και καλό θα είναι να συνεχίσουμε εντός θέματος

Message deleted
This Post:
00
126641.91 in reply to 126641.90
Date: 1/8/2010 3:27:00 AM
Overall Posts Rated:
115115
Δεν μπορω να διανοηθώ εν έτει 2010, προχθές παρακολουθώντας ένα τηλεοπτικό παιχνιδι, σε ερώτηση του Παρουσιαστή, ποια είναι η Γεννέτειρα του Μ. Αλεξάνδρου, Με πιθανές απαντήσεις 1.Βεργίνα 2. Πέλλα 3. Έδεσσα , ανάμεσα απο 60 ατομα περιπου, οι 10 απαντήσεις να είναι λαθος!!!

και ύστερα θέλουμε να λεγόμαστε Μακεδόνες...δεν ντρεπόμαστε λέω εγω!!!

This Post:
00
126641.92 in reply to 126641.89
Date: 1/8/2010 3:27:29 AM
Overall Posts Rated:
77
Αγαπητέ φίλε,

Ανατριχιαστικό είναι οτι τα ΜΜΕ μας έχουν δασκαλέψει να δακρύζουμε μόνο για τους "δύστυχους" Εβραίους και να ξεχνάμε όλους τους άλλους που χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και φυσικά να αποκρύπτουμε στο μυαλό & την ψυχή μας πόσα εγκλήματα (πολύ χειρότερα απο τότε) διαπράττουν ασταμάτητα οι Εβραίοι σκοτώνοντας Παλαιστίνιους, εισβάλλοντας στον Λίβανο, απειλώντας τη Συρία & το Ιράν (για το πυρηνικό του πρόγραμμα & καλά, όταν όλοι ξέρουν οτι ο μεγαλύτερος κάτοχος πυρηνικών παγκοσμίως μετα τις Η.Π.Α. & Ρωσία είναι το Ισραήλ). Γενοκτονία δεν είναι να σκοτώνεις παιδιά παλαιστινίων ή μήπως όχι, αγαπητέ φίλε; Γιατί δεν ευαισθητοποιούμαστε και μιλάμε ΜΟΝΟ για το "ολοκάυτωμα"; Με λίγα λόγια φίλε, ναι θα το σκεφτείς, με όλα τα επιχειρήματα που παρέθεσα θεωρώ οτι οι Εβραίοι φταίνε για όλα τα κακά του πλανήτη ή σχεδόν για όλα. Ακόμα και η άλωση της πόλης έγινε εξαιτίας Εβραίου που άνοιξε την κερκόπορτα. Για τα τωρινά κολαστήρια του Γκουαντάναμο & Αμπού Γκραίμπ δεν σε βλέπω να λές κάτι πάντως που είναι χειρότερα απο τα αντίστοιχα των Γερμανών στον Β΄ΠΠ. Δυστυχώς αυτή την τηλεόραση βλέπουμε, αυτά μας σερβίρουν. Οι καλοί Αμερικάνοι, οι "κακόμοιροι" Εβραίοι κτλ. Είναι μακρόχρονη πολιτική των Εβραίων να αφανίσουν τους Έλληνες. Μπες σε ένα παγκόσμιο γεγονός & θα δεις οτι έγινε γνωστό επειδή συμμετείχε ενεργά κάποιος εβραίος. Αυτά.

ΦΙΛΙΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Last edited by Δημήτρης at 1/8/2010 3:29:18 AM

This Post:
00
126641.93 in reply to 126641.92
Date: 1/8/2010 3:48:07 AM
Overall Posts Rated:
1111
Απ' ό,τι είδες σε αυτά που έγραψα δεν πήρα θέση μόνο στα εγκλήματα των Γερμανών ενάντια στους Εβραίους αλλά και σε όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από όλους τους εμπλεκομένους στον Β ΠΠ και δεν προχώρησα παραπέρα. Σχολίασα αναλυτικά τον επιστημονικό τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και όταν βάζεις επιστήμη και βιομηχανικές τεχνικές στην θανάτωση ανθρώπων εμένα προσωπικά με ανατριχιάζει. Μιλάμε για ανθρώπους εδώ, ανεξάρτητα από την θρησκεία τους ή το χρώμα τους, όχι για μοσχάρια.

Επίσης κανείς δεν μίλησε για "καλούς αμερικάνους". Αν δεν κάνω λάθος αυτοί έριξαν τις ατομικές βόμβες.

Και ένα τελευταίο. "Μπες σε ένα παγκόσμιο γεγονός & θα δεις οτι έγινε γνωστό επειδή συμμετείχε ενεργά κάποιος εβραίος"
Αν ψάχνεις για Εβραίους θα βρίσκεις Εβραίους, αν ψάχνεις για Έλληνες βρίσκεις Έλληνες κλπ κλπ.

"οι Εβραίοι φταίνε για όλα τα κακά του πλανήτη ή σχεδόν για όλα" Τι να πω? Άποψή σου.

Επίσης φιλικά, Ανάστος.

Advertisement