BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τώρα τί κάνουμε;

Τώρα τί κάνουμε;

Set priority
Show messages by
From: kasper7
This Post:
00
185914.83 in reply to 185914.82
Date: 5/30/2011 11:33:10 AM
Overall Posts Rated:
235235
Αφού καταφέρατε 4 άτομα που μιλάτε εκτεταμένα σε αυτό το τόπικ, να τσακωθείτε και να φτάσετε σε σημείο που ο ένας δεν καταλαβαίνει αυτό που θέλει να πει ο άλλος και αυτό που εννοεί... φανταστείτε τι γίνεται με όλα αυτά τα λαμόγια που μας κυβερνούν και μας τα λένε όπως θέλουν.
Φανταστείτε τι ασυνεννοησία πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε όλους αυτούς (πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, γραμματείς, διοικητές κτλ)... που ακόμα και αν κάποιος ήθελε πραγματικά να προσφέρει και να αλλάξει τον τόπο, θα χανόταν μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ!!!
Πρέπει να καταλάβετε όλοι πως είμαστε στην ίδια πλευρά με κοινά συμφέροντα και κοινούς στόχους... και πρέπει να μπαίνουν στην άκρη οι εγωισμοί μας!! Κανένας μας δεν τα ξέρει όλα και όλοι μπορούμε να μάθουμε από τον διπλανό μας. Μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε... αλλιώς θα πάμε άκλαυτοι όλοι μας... όπως πάμε μέχρι τώρα!!

This Post:
00
185914.84 in reply to 185914.82
Date: 5/30/2011 2:36:45 PM
Overall Posts Rated:
303303
Συγγνωμη αλλα εγω ξερω πολυ καλα τι λεω .Αν εσυ εχεις μπερδεψει ορισμενα πραγματα δεν φταιω εγω ...

Για να σε καθησυχασω μην ανησυχεις χρεωκοπια δεν θα γινει την δοση θα την διναν , απλη λογικη θελει θα πηγαινανε δηλ. αυτα τα τρια καλοπαιδα της τροικας και θα λεγανε στα αφεντικα τους "τα λεφτα που εχετε δωσει χαθηκαν ξεχαστε τα να γλυτωσουμε τουλαχιστον την 5η δοση" θα ηθελα να τους εβλεπα την ωρα που θα το λεγανε...
Βεβαια υπαρχει και το αντιτιμο ε δεν πειραζει μωρε αυτα τα "28χ κοπροσκυλα της γενοπ" θα δουλευουν για λογαριασμο γερμανων , οπως και οτε οπως και το αεροδρομιο , οι γαλλοι θα παρουν το νερακι ευδαπ κλπ .

και ολοι οι υπολοιποι υπαλληλοι θα αποκτησουμε μισθο βουλγαριας.

This Post:
00
185914.85 in reply to 185914.84
Date: 5/30/2011 3:42:54 PM
Overall Posts Rated:
1414
Για να σε καθησυχασω μην ανησυχεις χρεωκοπια δεν θα γινει την δοση θα την διναν , απλη λογικη θελει θα πηγαινανε δηλ. αυτα τα τρια καλοπαιδα της τροικας και θα λεγανε στα αφεντικα τους "τα λεφτα που εχετε δωσει χαθηκαν ξεχαστε τα να γλυτωσουμε τουλαχιστον την 5η δοση" θα ηθελα να τους εβλεπα την ωρα που θα το λεγανε...

Ευχαριστω για την καλη προθεση , αλλα δεν ειναι τοσο απλη λογικη για αλλη μια φορα δυστυχως. Τα δανεια της τροικας ειναι ενυποθηκα,οποτε δεν νομιζω οτι τα 3 καλοπαιδα ή τα αφεντικα τους ανησυχουν για αυτα.Ρίξε μια ματια εδω στο 9. http://www.elegr.gr/details.php?id=9

Συγγνωμη αλλα εγω ξερω πολυ καλα τι λεω .Αν εσυ εχεις μπερδεψει ορισμενα πραγματα δεν φταιω εγω ...

Εγω συγνωμη εχω μπερδεψει τον προυπολογισμο με αυτο http://www.inews.gr/article.php?r=http%3A%2F%2Fwww.ethnos...

παντως βρηκα οτι τα επιδοματα τους ειναι 37 .... τα υπολοιπα εδω http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1144824

Τωρα λοιπον που το ξεκαθαρισαμε μπορεις σε παρακαλω να μου απαντησεις στο εξης.Μια εταιρεια εχει λειτουργεικα κερδη, απο τα οποια το κρατος εχει 51% στα καθαρα κερδη , επισης το κρατος επιδοτει τα ασφαλιστικα ταμεια αυτης της εταιρειας με 710 εκ το χρονο.Ειναι αυτη η εταιρεια τελικα κερδοφορα για το κρατος και ποσο τελικα ειναι? Για να ειναι λοιπον κερδοφορα θα πρεπει το 51% των καθαρων κερδων να ειναι πανω απο 710εκ(δηλαδη καθαρα κερδη γυρω στο 1,5δις το χρονο) και βεβαια να μην πηγαινουν σαν αποθεματικο.

Δεν τα κανω εγω μπερδεμενα, μπερδεμενα ειναι, σου εξηγησα πως ειναι δημιουργικη λογιστικη και επιμενεις αν τα παιρνουν οι υπαλληλοι.Δεν με νοιαζει ποιος τα παιρνει, το κρατος εχει μηδαμινο κερδος, αυτο με νοιαζει. Τωρα ποιος παιρνει ποσα και γιατι δες στα αλλα 2 αρθρα.

Ας δουμε λοιπον τι εκανε η δεη μας http://www.sofokleousin.gr/archives/53127

καθαρα κερδη 693,3 ας πουμε οτι δεν κρατησε αποθεματικο και τα εδωσε ολα 693,3 * 51% =353,58. Αρα το κρατος πηρε 353 και εδωσε 710, δηλαδη εχει κερδος -357εκ.

Αρα δεν ειναι κερδοφορα για το κρατος.Στο αρθρο θα δεις πως το 2008 ειχε ζημιες αρα καταλαβαινεις μην αναλυσω παρακατω.

Last edited by Gio Sugar at 5/30/2011 4:50:51 PM

From: xristos

This Post:
00
185914.86 in reply to 185914.83
Date: 5/30/2011 5:12:28 PM
PAOK BC 2007
II.3
Overall Posts Rated:
7878
μακαρι φιλε μ να ειμασταν ολοι απο την ιδια πέυρα..αλλα δυστυχως δεν ειμαστε..

This Post:
00
185914.87 in reply to 185914.85
Date: 5/31/2011 1:39:55 AM
Overall Posts Rated:
303303
Ωραια να τα ξεκαθαρισουμε .Το τι παιρνουν σαν μισθο και γιατι παιρνουν διαφορα επιδοματα που σου σηκωνετε η τριχα οταν τα μαθαινεις ειναι μεγαλη ιστορια (πχ θυμασαι μητσοτακη να λεει 0+0=14% ) να μην την πιασουμε.Εχω πει στην αρχη να πεσει ψαλιδι χασαπομαχαιρο σε υψηλομισθους .Επισης τις διαφορες λαμογιες που κανανε τα συνδικατα να τους πανε φυλακη να τους παρουν τις περιουσιες πισω .
Αλλα να καταλαβουμε κατι συγκεκριμενο αυτο με την επιχορηγηση. Διαβασες το αρθρο εχουμε λοιπον

Με την υπ’ αριθμό 98/96 απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ, μετά από αναλογιστική μελέτη των εταιριών WYATT και PRUDENTIAL, υπολογίστηκε και αναγνωρίστηκε ότι η ενσωματωμένη περιουσία των ασφαλισμένων (εργαζομένων και συνταξιούχων) στη ΔΕΗ στις 31/12/1992 ήταν της τάξης του 1,538 τρις δρχ. και το 2004 10,891 δις ευρώ.

Το 2001, μετά από απαίτηση για εναρμόνιση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιείται η μετοχοποίηση της ΔΕΗ και η μετατροπή της σε Α.Ε. Η ΔΕΗ όμως αδυνατούσε να καταβάλλει το παραπάνω ποσό στον νέο φορέα ασφάλισης ΟΑΠ-ΔΕΗ και ανέλαβε το Ελληνικό κράτος, μέσω του ν.2773/1999 άρθρο 34 να υποκαταστήσει τη ΔΕΗ σε όλες τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, του ΟΑΠ-ΔΕΗ.

Κάποιοι όμως βλέπουν πάντα σαν λεία τα ασφαλιστικά κεφάλαια που έχουν συγκεντρώσει οι εργαζόμενοι. Έτσι όταν αρχίζει η καταβολή των οφειλόμενων και συμφωνημένων με νόμο η προπαγάνδα τους πιάνει δουλειά για να κάνει το άσπρο μαύρο. Η κοινή γνώμη διαβάζει δημοσιεύματα που μιλούν για “Αφαίμαξη της εθνικής μας οικονομίας από το ταμείο του ΟΑΠ-ΔΕΗ” και ακόμα για “Χρυσές επιχορηγήσεις στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ“.

Δηλαδη γιατι να χασουν και αυτοι αυτα που εχουν δωσει ?Δεν ξερω τι αλλο θα μπορουσε να γινει ισως αυτο που νομιζες οτι εχει το ταμειο να επαιρνε το αντιστοιχο ποσο σε μετοχες της δεη και να μην αναλαμβανε τιποτα το κρατος.

Καταλαβαινεις λοιπον οτι αυτα τα λεφτα ειναι υποχρεωση του κρατους που θα τα εδινε ανεξαρτητα κερδοφοριας της επιχειρησης και για να φτασουμε σε αυτο που με ενδιαφερει τους κοψανε οτι τους κοψανε τουλαχιστον 2 μισθους ε αυτα τα λεφτα δεν τα πηρε το κρατος και αν πουμε οτι οπως λες δεν κραταει αποθεματικο θα επαιρνε πισω μονο το 51% υπο μορφη μερισματος το υπολοιπο θα το παρουν οι υπολοιποι μετοχοι .Καταλαβες τωρα ?

Αλλο ενα βλακωδες μετρο εις βαρος εντελει ολων μας οπως αυτο με τις αποδειξεις που ολοι παιρνουν πισω λεφτα .Μα αφου ρε κρατος δεν εισπραττεις ΦΠΑ τι σκατα αποδειξεις ζητας ? πιο πολυ μεσα μπαινεις .

This Post:
00
185914.88 in reply to 185914.87
Date: 5/31/2011 4:48:48 AM
Overall Posts Rated:
1414
Ναι φιλε μου το διαβασα.Η ενστανση μου ειναι στο οτι η Δεη ειναι κερδοφορα, δεν ειναι.Επισης η αλλη ενσταση μου ειναι πως αλλο η μετοχοποιηση που εγινε κακην κακως, λογικα αδικηθηκαν καποιοι και η πωληση που σχεδιαζουν τα καμαρια μας , τυπου πουλα τα ολα μισο παρα. Και αλλο αυτο που προτεινα εγω.

Σιγουρα υπαρχουν στην δεη , οπως παντου αδικημενοι, αλλα σιγουρα υπαρχουν και καποιοι που κανουν τρελλες δουλειες στην πλατη μας μεσα απο την δεη.Απο την στιγμη λοιπον που η τροικα σε βαζει να την πουλησεις, ας γινει με σωστο τροπο να εχουμε και εμεις ενα οφελος.Αν ημασταν 1,5 χρονο πριν θα συμφωνουσα απολυτα με τα λογια σου, δηλαδη να γινει καθαρση απο τα λαμογια και να μεινουν να δουλεψουν οι οικογενιαρχες. Ομως τωρα τα πραγματα ειναι αλλιως και οι εξελλιξεις μας προσπερνανε.

Για το αλλο με τους μισθους, εχω την εντυπωση πως τους φορολογησανε με μεγαλυτερο ποσοστο τα επιδοματα, αρα τα πηρε το κρατος.Αλλα επειδη ειναι λαμογια και μεσω των επιδοτησεων των ταμειων αντι η δεδη να παρουσιασει ζημιες το 2009 , εδειξε κερδη και εδωσε μερισμα στους μετοχους με υποψιαζεις και θα το ψαξω.

Το μετρο των αποδειξεων ειναι για γελια.Περα απο τα οσα σωστα λες, η λυση ειναι απλη, κλεινεις τις 170 αχρηστες εφοριες και τους βαζεις στον δρομο.Η Ελλαδα εχει αναγκη καλυτερου ελεγχιτικου μηχανισμου και απο αποψη μηχανογραφισης και απο αποψη υπαλληλων.Ειναι κριμα να εχουμε τοσο κοσμο και να μην τον αξιοποιεις σε αυτον τον τομεα.Προφανως υπαρχουν τεμπεληδες στο δημοσιο ,οπως και παντου, αλλα υπαρχουν και ανθρωποι με φιλοτιμο αλλα χωρις αντικειμενο εργασιας.Ας τους το δωσουμε ....

This Post:
00
185914.90 in reply to 185914.88
Date: 5/31/2011 5:42:14 AM
Overall Posts Rated:
303303
Το καλο που βγαινει ξερεις πιο ειναι απο την κουβεντα μας ? πηγαινοντας βημα- βημα μπορουμε να καταλαβουμε ορισμενα πραγματα να μην τους βαζουμε ολους σε ενα τσουβαλι να μην τους πυροβολουμε ολους. Ετσι στην επιχορηγηση καταλαβες πιστευω γιατι δινεται .Να μην τα ξαναλεμε .Το πως και γιατι μια εταιρεια γινεται ζημιογονος ας το αφησουμε πολυ πολυπλοκο γνωμη μου πρωτα μπαινουν μεσα απο τις εργολαβιες και μετα απο την μισθοδοσια , γνωμη μου.

Θα σου πω κατι πολυ απλο αν ενας ξενος κανει μια βολτα στην αθηνα στους δρομους στα διαφορα μαγαζια ξερεις πιο αισθηση θα εχει ? οτι ο κοσμος εχει λεφτα .Το κρατος ομως δεν εχει .Γιατι? γιατι δεν λειτουργει σωστα αν λειτουργουσε σωστα δεν θα ειχε κανενα προβλημα.

Η λυση ειναι πολυ απλη αλλα πολυ δυσκολη στην εφαρμογη της να τηρουνται οι νομοι αν δεν τηρουνται οτι και να κανεις δεν...
να με τις αποδειξεις αν το σκεφτεις ειναι καλο , λες σαν κρατος φερε μου αποδειξεις σου δινω πισω το 10% υπολογιζεις ομως οτι στη καθε αποδειξη που σου προσκομιζεται οτι εχει πληρωθει ο φπα ελα ομως που δεν τον εχεις εισπραξει που δεν μπορεις να τον εισπραξεις , αποτελεσμα εκει που εχανες πχ στα 1000 ευρω φπα 200 (λεμε τωρα ενα φπα 20%) που δεν σου αποδιδοταν , θα πρεπει να δωσεις τωρα αλλα 100 ευρω!!! τι καταφερες? να μεγαλωσεις το ελλειμα.

This Post:
00
185914.91 in reply to 185914.90
Date: 5/31/2011 6:06:58 AM
Overall Posts Rated:
1414
Το πως και γιατι μια εταιρεια γινεται ζημιογονος ας το αφησουμε πολυ πολυπλοκο γνωμη μου πρωτα μπαινουν μεσα απο τις εργολαβιες και μετα απο την μισθοδοσια , γνωμη μου.

Α, γεια σου, τωρα μιλας σωστα.

Η λυση ειναι πολυ απλη αλλα πολυ δυσκολη στην εφαρμογη της να τηρουνται οι νομοι

Αρκει να υπαρχει ενας νομος και οχι 500 προεδρικα διαταγματα, 600 διευκρινιστικες εγκυκλιοι κτλ

με τις αποδειξεις αν το σκεφτεις ειναι καλο

Δεν το θεωρω καλο, υπαρχουν πολυ καλυτερες λυσεις, οπως ειναι , υποχρεωτικες αγορες με χρεωστικη καρτα πανω απο τα 100 ευρω.Δηλαδη παω σουπερ μαρκετ , αγοραζω 150 ευρω , δινω την χρεωστικη ,η εταιρεια παιρνει απο την τραπεζα το καθαρο ποσο και το φπα το δινει στο κρατος.Αμεσα και ομορφα, το ιδιο και οταν αγοραζει η εταιρεια απο προμηθευτη της. Δεν μπορει να βαζεις τον καταναλωτη να κανει την δουλεια του κρατους.

Το κρατος ομως δεν εχει .Γιατι? γιατι δεν λειτουργει σωστα αν λειτουργουσε σωστα δεν θα ειχε κανενα προβλημα.

Η αποψη μου ειναι πως δεν ειμαστε κρατος.Ειμαστε ατομα και ομαδες ατομων χωρις αισθηση της εννοιας κρατους.Το κρατος ειναι καποιος βλακας που του τρωμε τα λεφτα.Αυτο ειναι θεμα παιδειας, ενα παιδι που απο τον παιδικο σταθμο θελει μεσο για να μπει, φτανει σε μια ηλικια και καταλαβαινει πως μονο τα λαμογια ζουν καλα σε αυτη την χωρα.Ο κομματισμος εχει ριζωσει πολυ βαθια και εχει γινει καρκινωμα.Οτι και να θες να κανεις πρεπει να ξερεις τον ταδε που ειναι στο κομμα.Ας πουμε τωρα οι επενδυτες που δεν τρεχουν τα εργα τους πανε στον Καρχιμακη και αυτος φωναζει τους υπουργους για να τα προωθησει.Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα?

Last edited by Gio Sugar at 5/31/2011 6:08:45 AM

This Post:
00
185914.92 in reply to 185914.91
Date: 5/31/2011 6:32:14 AM
Overall Posts Rated:
303303
Tα ιδια λεμε φιλε απλα λιγο στην διατυπωση τα χαλαμε καμμια φορα , στην ουσια ομως λεμε τα ιδια .Λιγο να μαθουμε να συζηταμε και να ακουμε τον αλλο θα ειναι προς οφελος μας και να αποφευγουμαι υπερβολες, ισοπεδωσεις και μαζικοτατες ομαδοποιησεις ειναι σημαντικο αυτο πιστεψε με.

This Post:
00
185914.93 in reply to 185914.92
Date: 5/31/2011 6:54:53 AM
Overall Posts Rated:
1414
Ναι εχεςι δικιο, αλλα αυτο και αν ειναι δυσκολο.Κοιταξε ας πουμε αυτο ...
Οι 507 φορείς της γενικής κυβέρνησης που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό
http://www.tovima.gr/files/1/2011/stoixeia_genikis_kivern.... Προσωπικα γινομαι εξω φρενων.Γιατι πρεπει σαν πολιτης να καθομαι να ψαχνω που χαλανε καθε ευρω.....

Επισης, πραγματικα δεν μπορω να συγκρατισω τα νευρα μου πια (πριν 1 χρονο μπορουσα) οταν ακουω πραγματα του στυλ , ας μην πληρωσουμαι κανενα, κλειστε τις τραπεζες, η πωληση ειναι ζητημα εθνικης κυριαρχιας και αλλα διαλεκτα ανεδαφικα.Δεν μιλω για συγκεκριμενους σε αυτη την συζητηση, αλλα γενικοτερα.

Ας πουμε χθες,ειχα παει τον μικρο στο tae kwo do και μου λεει ενας η Μερκελ φταιει για ολα.Του λεω σκεφτηκες ποτε αν ειχαμε και εμεις μια Μερκελ να την νοιαζει μονο το συμφερον της Ελλαδας ή εναν Ολλανδο κτλ? Με κοιταγε με ανοικτο το στομα...

Η κατασταση εχει γινει ροκ , στα αγγλικα της μικρης μου λεγαν πως πρεπει να πανε τα λεφτα μας στο εξωτερικο...... γιατι το ειπε ο αυτιας.

Νευρα ειναι τα ρημαδια,σπανε.

Last edited by Gio Sugar at 5/31/2011 6:56:10 AM

Advertisement