BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > [U21] Season 62/63

[U21] Season 62/63

Set priority
Show messages by
From: Orgon

This Post:
33
320350.84 in reply to 320350.82
Date: 9/12/2023 1:31:38 PM
B.C Pleven
II.3
Overall Posts Rated:
9898
Аз те разбирам напълно.
мога да ти кажа,че съм сигурен че имаш най-добри чувства, но просто не казваш нещата по-правилния начин и така ставаш за присмех.
Аз лично преди доста сезони се опитвах да пиша по темата за младежите, но бивах оплюван, нагрубяван, обвиняван и вече съм спрял да пиша. Има и други такива пасивни потребители,които четат но не взимат участие с цел да запазят душевното си спокойствие. Има една група динозаври ,властелини на играта най-знаещи и разбиращи нещата.
Имаш два избора
1) влизаш в техния отбор и повтаряш като папагал заучени фрази за 4 сезона, и това всеки път отначало
2) Изразяваш различно мнение и биваш оборван едновременно от 5-6 едни и същи хора и накрая се отказваш
Успех каквото и да решиш!

Last edited by Orgon at 9/12/2023 1:33:24 PM

From: nikito
This Post:
55
320350.85 in reply to 320350.82
Date: 9/12/2023 1:42:04 PM
BALKAN Botevgrad
II.2
Overall Posts Rated:
137137
Second Team:
BALKAN Botevgrad II
Добър вечер!

Естествено няма как да публикувам трен.планове тук, но за да няма догадки относно тренирането ще разясня малко по темата:
- за гардове се тренират първичните умения - Пробиви и Дрибъл/Подаване/Стр.с отскок/Вън.защита
- за центрове също се тренират основно първичните умения - Стр.от близо/Защ.под коша/Борби
Но играта така се разви, че е необходимо гардовете да притежават поне 5-6 Стр.от близо/Защ.под коша, съответно за центровете - поне 5-6 Пробиви/Подаване/Вън.защита, за да могат да бъдат максимално ефективни в мачовете.

Всеки, който има желание и време да тренира играч/и за У21, мога да му изпратя точен план по седмици и възраст, както съм изпратил на тези, които започнаха от този сезон да тренират младежи. За идния сезон също набираме доброволци, така че ще е хубаво да се включат още хора, за да можем да запълним дупките и всеки сезон да изкарваме добри играчи, а не да се хвърляме само 1 път и след това положението да е както в момента.

За да имаме силен У21 отбор, с който можем да се борим дори за титла, трябва да изпълним следните условия за трениране, а именно: играчи с най-малко 7-8 потенциал и поне 50 стартови умения, 6-ци треньори, Джим 3-то ниво, ръст около 183см. за гард и 211см. за център и най-важното - да хващат поне 48мин. всяка седмица

Доста трудно би било в един сезон да изтеглим 10 такива играчи и всички да се тренират, тъй като сме малка нация и играчите не са в изобилие, но колкото повече такива започнем да произвеждаме, не след дълго време ще си проличат и резултатите.

По-долу изпращам снимки, как ориентировъчно трябва да изглеждат играчите в У21 при горе-изброените условия:

- Гард на края на 20г.

След това се продължава със Стр.с отскок/Пробиви, ако ще е офанзивен и съответно само Вън.защита, ако ще е дефанзивен.

- Офанзивен център

И след това само Борби, до края на 21г.

- Дефанзивен център

За момента нямаме такъв, но ако някой желае да направи, е добре дошъл. Би бил доста полезен в някои двубои.

- Център на края на 21г.

Ако искаме да сме конкурентни на топ отборите, трябва да се стремим към нещо такова. Но за целта са нужни играчи поне 9 потенциал, иначе при ще капнат много бързо и няма да достигнат това ниво.

Надявам се съм бил поне малко полезен

From: Dodor

This Post:
00
320350.86 in reply to 320350.85
Date: 9/13/2023 3:55:33 AM
Dodor Utd
A Grupa
Overall Posts Rated:
513513
Second Team:
Dodor Inc
- Гард на края на 20г.
(https://i.imgur.com/zS5c1Yp.png)
След това се продължава със Стр.с отскок/Пробиви, ако ще е офанзивен и съответно само Вън.защита, ако ще е дефанзивен.

Пас 7 за гардове? Не е ли ниско това?

This Post:
00
320350.88 in reply to 320350.86
Date: 9/13/2023 7:29:15 AM
BALKAN Botevgrad
II.2
Overall Posts Rated:
137137
Second Team:
BALKAN Botevgrad II
Привет,

Да, моя грешка, че не съм споменал за трениране на Пас.
Но не е препоръчително да се тренира много пас преди това, защото яде от потенциала. Особено за играчи под 8 потенциал.

За стрелци (АЗ) е достатъчен и 10 пас, а за типични ПМ трябва да е 12.
Но се вдига доста бързо, за това ако играчът е с високи стартови и има 7 пас в началото на 20г., може да почне да се тренира последните 3-4 седмици в края на 20-тата година.
Така до първите 2 седмици от 21-вата година ще е готов за официалните мачове.

This Post:
00
320350.89 in reply to 320350.87
Date: 9/13/2023 7:36:30 AM
BALKAN Botevgrad
II.2
Overall Posts Rated:
137137
Second Team:
BALKAN Botevgrad II
центровете с доста висок пас са зададени и дефанзивния и офанзивния?
Да, за офанзивния Ц е малко прекалено. И там трябва да е 6-7.
7 не е висок пас за тежки играчи. Така ще са полезни в мачовете, защото играта се промени, не е както преди 30 сезона - да можеш да играеш и с 1 пас и защита, а вътрешните умения да са по 17-18, и да няма разлика.
Вече такива центрове много рядко се използват за основни играчи в отборите.

но как би изглеждало типично леко крило за у21?
И по втория ти въпрос - не е нужно да тренираме и ЛК за У21, тъй като такива ще дойдат от играчите, които се тренират за мъжете. ЛК трябва да има Стр.от близо, Пробиви, ОД и всичко друго в повече каквото е възможно.

From: Zars

This Post:
00
320350.90 in reply to 320350.79
Date: 9/14/2023 5:11:10 AM
Los Angeles_Lakers
II.1
Overall Posts Rated:
99
Т.е. ако играч с 4 форма има 50-60% по-високи умения - той все пак ще е по-полезен от този в 9 форма.

Лол! Не знам дали говориш за двама играчи извикани в отбора или чисто хипотетично, но в мен веднага би възникнал въпроса "Какво прави играч с 50-60% по-ниски умения в отбора та дори в 9 форма?!" Надявам се да си сбъркал процентите и да не е чак, чак толкова зле положението с играчите.

На Огризко щях да отговарям, че един играч в 4 форма може да я вдигне и то сравнително лесно, ама един играч с 20% да кажем по-ниски умения, като му падне формата няма как да навакса уменията.

From: ogrizko

To: Zars
This Post:
00
320350.91 in reply to 320350.90
Date: 9/14/2023 6:26:33 AM
B.C. Ambidexter
II.1
Overall Posts Rated:
7070
Не знам какво да кажа, тук 90% от хората изглеждат твърде праволинейни. Така че донякъде ти разбирам мнението за по-ниските умения и формата. И все пак играта и националния е за хората. В момента нямаме капацитета да се борим за нещо голямо, за да следвам правата линия и просто да избера по-добрия играч - така или иначе си падаме редовно. В тоя смисъл предпочитам в националния да играе такъв играч, чиито потребител се кефи от участието му в националния и полага повече усилия да го държи в добра форма и т.н. В случая както виждаш дори с този ултра невероятен играч, трениран от някакъв бойкотиращ националния ни отбор поляк... пак си имаме 2 загуби :) Но това е мнението ми в момента. След 3-4 сезона ако имаме по-качествени играчи и реално може да се борим за нещо и такъв играч действително ни е необходим - тогава с цел постигане и гонене на резултат ще съм склонен да взема дори някой като играча на поляка стига да е наистина мн по-добър от другите...

И пак казвам, това си е мое мнение, Никито сам си решава той е у21 селекционер в момента :)

From: mink0ff

This Post:
11
320350.92 in reply to 320350.91
Date: 9/14/2023 6:47:31 AM
BC Vitosha Sofia
A Grupa
Overall Posts Rated:
821821
Second Team:
Sofia Alpha Dogz
След 3-4 сезона ако имаме по-качествени играчи и реално може да се борим за нещо и такъв играч действително ни е необходим - тогава с цел постигане и гонене на резултат ще съм склонен да взема дори някой като играча на поляка стига да е наистина мн по-добър от другите...
А склонен ли си да инвестираш в сгради и персонал и да тренираш трима играчи от 18г възраст, за да са по-добри от другите?

Last edited by mink0ff at 9/14/2023 6:48:02 AM

BBB: 2 (S37 S38); Top tier: 7 (S35 S36 S37 S38 S39 S41 S63); Cup: 9 (S25 S35 S36 S37 S38 S39 S40 S41 S61)
From: Zars

This Post:
00
320350.93 in reply to 320350.91
Date: 9/14/2023 7:53:06 AM
Los Angeles_Lakers
II.1
Overall Posts Rated:
99
И пак казвам, това си е мое мнение, Никито сам си решава той е у21 селекционер в момента

Така е, той е треньор и той взема финалните решения. Ние като общество можем да даваме идеи, да питаме, защо така, а не иначе, да водим дискусии иначе казано. Защото напредък се постига само така. После някой трябва да свърши "черната работа". А тя е да направи организацията по тренирането(оптимални тренировъчни планове), да води комуникация с много мениджъри, което от опит знам, че не винаги е приятно.

Може би ти тук малко се надценяваш, като казваш, че би водил отбора не по-зле от Никито, но може и да бъркам, такова ми е мнението в момента. Аз например съм нов потребител и нямам увереността и самочувствието, че мога да водя адекватно У-21 въпреки приличния старт на личния ми отбор, да не говорим за големите. Направо си казвам, че в момента не мога. Но ти явно за 1-2 сезона повече от мен в играта си натрупал достатъчно знания и умения за да имаш тази увереност.

From: ogrizko

This Post:
00
320350.94 in reply to 320350.92
Date: 9/14/2023 8:53:02 AM
B.C. Ambidexter
II.1
Overall Posts Rated:
7070
Като си развия отбора съм склонен, сега още не съм достигнал до там и съм му казал на Никито на лични, че засега няма да тренирам 18 годишни, по-натам евентуално като си направя сградите, арената и си развия чат-пат сегашните играчи :)

Вече имам 2 нива на сградата за допълнителна тренировка. Остава ми 1 ниво и 2 нива за наказателни сграда. И още 700к за арената. Ама си купих 19 годишни с цел да давам пари за младежки треньор само 1 сезон и да го уволня следващия сезон да може да събирам повече пари :)

Принципно стратегията на отбора ми е дългосрочна :)

Advertisement