BuzzerBeater Forums

BB Poland > Idziemy po złoto:)

Idziemy po złoto:)

Set priority
Show messages by
From: Rafalski

This Post:
00
95498.84 in reply to 95498.83
Date: 6/12/2009 5:18:59 AM
Overall Posts Rated:
1818
Odnośnie pkt. 1. Nie wiem na jakiej podstawie tak zakładasz. Ja bym powiedział, że trenowanie rzutu z wyskoku po 2-3 tygodniach zaoowocuje skokiem tej umiejętności. Także sądzę, iż Twoje obliczenia są błędne.

This Post:
00
95498.85 in reply to 95498.83
Date: 6/12/2009 5:19:00 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Hmm, szczegółowy podział tygodni na 3 sezony do przodu to trochę ryzyko. Najlepiej zmieniać trening po skoku, ewentualnie rotować 2-3 typy treningów. Zawodnicy mimo wszystko różnie skaczą (duża rola wzrostu), nie wiadomo jak do końca wpływa na trening potencjał, no i jeszcze kontuzje się trafiają....

This Post:
00
95498.86 in reply to 95498.83
Date: 6/12/2009 5:25:02 AM
Overall Posts Rated:
112112
Mam świadomość że nawet wykonanie planu w 100% nie da gwarancji powołania to oczywiste

O to mi tylko chodziło, bo wcześniej przebijała się mniejsza oczywistość z wypowiedzi ;)

1) Na treningu SG dla jednej pozycji się nie znam jakoś szczególnie...Myślę jednak, że są tu tacy i trochę inaczej to widzą...Mi się to jawi raczej jako minimum 9tygodni (no chyba że ma żałosny (wysoki) ten zasięg) na dojście do 2x przeciętnego, czyli poziomu z którego dobrze by było aby w ogóle startował...(widziałem edytę i płynne przejście z 6 na 7-8 z niezmienionym "Także nie tak długo" ;P)

2) Plan...mhm...groźnie brzmi po prostu :) Roczniki są naprawdę różne, na naprawdę różnych właścicieli można trafić, świadomość graczy jednak rośnie...Dajmy na to, że dostaniesz ten plan (bo pewnie dostaniesz :)), jednak będzie ktoś gdzieś w polskim BB, kto po prostu wystartuje z dużo lepszym skillowo grajkiem i będzie miał więcej szczęścia do podpoziomów/kontuzji/innych zbiegów okoliczności...Będziesz rozliczał kogoś, kto dał Ci ten plan i krzyczał, że on był nieoptymalny i ten ktoś się nie zna? ;)

From: Mysza

This Post:
00
95498.87 in reply to 95498.84
Date: 6/12/2009 5:27:33 AM
Overall Posts Rated:
1717
Odnośnie pkt. 1. Nie wiem na jakiej podstawie tak zakładasz. Ja bym powiedział, że trenowanie rzutu z wyskoku po 2-3 tygodniach zaoowocuje skokiem tej umiejętności. Także sądzę, iż Twoje obliczenia są błędne.

Możliwe, że są błędne aczkolwiek miałem taki przypadek u znajomego także myślę że jest to możliwe choć błędu nie wykluczam ( nie jestem mocno doświadczonym graczem ) jego gracz był niszy i był multiskillem. Dlatego mówię niech ktoś mądrzejszy ułoży plan a ja go zrealizuje. To chyba uczciwa i rozsądna propozycja ? A w tej chwili zaczynam się czuć dziwnie .... Jeśli ludzie z kadry uważają że jestem roszczeniowy robię coś źle czy coś innego. Wystawię gracza od 0 na ich prośbę i rozejdziemy się każdy w swoją i potrenuje go osoba wskazana przez nich.

This Post:
00
95498.88 in reply to 95498.85
Date: 6/12/2009 5:32:36 AM
Overall Posts Rated:
1717
Hmm, szczegółowy podział tygodni na 3 sezony do przodu to trochę ryzyko. Najlepiej zmieniać trening po skoku, ewentualnie rotować 2-3 typy treningów. Zawodnicy mimo wszystko różnie skaczą (duża rola wzrostu), nie wiadomo jak do końca wpływa na trening potencjał, no i jeszcze kontuzje się trafiają....

Ok ale wolałbym jednak plan ( później można go przecież modyfikować ), a wiedząc co będę trenował w danym sezonie choćby mniej więcej mogę robić odpowiednie ruchy w mojej kadrze tak żeby zyskiwał też mój zespół. Bo nagłe zmiany treningu sprawiają że cała reszta zespołu jest niedostosowana do treningu.

This Post:
00
95498.89 in reply to 95498.87
Date: 6/12/2009 5:33:25 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Bardzo dobrze, że chcesz trenować przyszłego (potencjalnego) kadrowicza, poświęcając pieniądze i będąc gotowym realizować trening. Na pewno nikt o to do ciebie nie ma pretensji ;)

From: Rafalski

This Post:
00
95498.90 in reply to 95498.87
Date: 6/12/2009 5:34:15 AM
Overall Posts Rated:
1818
OK. W takim razie pozwól, że Ci polecę link do topiku na globalu odnośnie postępów treningowych na różnych pozycjach i w różnych umiejętnościach. Moim zdaniem warto skorzystać.Oto on (78242.1)

This Post:
00
95498.91 in reply to 95498.87
Date: 6/12/2009 5:39:32 AM
Overall Posts Rated:
112112
A w tej chwili zaczynam się czuć dziwnie .... Jeśli ludzie z kadry uważają że jestem roszczeniowy robię coś źle czy coś innego. Wystawię gracza od 0 na ich prośbę i rozejdziemy się każdy w swoją i potrenuje go osoba wskazana przez nich.

To nie tak...na mój gust z tego wszystkiego, co piszesz naprawdę można sporo wyciągnąć i parę rzeczy daje do myślenia. Problemem jednak pozostaje moim zdaniem to, że cały czas za płynnie przekładasz to co się dzieje w HT, na to co miałoby niby się dziać tutaj...Pomijam w tej chwili nawet kwestie treningowe, a pieję do powyższych cytowanych słów :) Używasz po prostu za dużo zwrotów powodujących zgrzyty, tak jakbyś chciał koniecznie "coś" udowadniać - być może mylne to wrażenie i wtedy przepraszam :)

Podsumowując nie mam nic do Twojej wizji treningu, tylko mam poważne wątpliwości czy rzeczywiście tego grajka warto na siłę przepychać pod SF (no chyba, że myślisz o seniorach, a wtedy pewnie dałoby radę). Może i jest "bieda", ale ona dotyczy raczej wąskiej specjalizacji SFa i nie wiem czy ten Twój Przemysław do tej biedy by się tam nie dopisał...

(ED) Ja bym się bardzo cieszył gdyby po prostu u Ciebie wylądował trochę lepszy grajek na starcie :) Cała dyskusja wynika z tego, że trochę żal, że w tej Twojej pełnej dyspozycyjności treningowej będziemy "nadganiać" z takim Przemysławem, zamiast już od początku kreować gwiazdora ;) Więc na pewno u Ciebie będzie mu najlepiej, tylko nie wiadomo czy to wystarczy, bo zaległości na starcie ma sporawe...

Last edited by Żegnalski_Jestem (playing epilog) at 6/12/2009 5:58:03 AM

This Post:
00
95498.92 in reply to 95498.86
Date: 6/12/2009 5:41:07 AM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
Odnośnie treningu zaięgu rzutu tylko na SG to powiem Ci że w poprzednim sezonie trenowałem to przez 3 tygodnie pod rząd.Po pierwszym tygodniu miałem dwa skoki boków...Po drugim tygodniu wszyscy trenowani skoczyli w zasiegu,plus jeden bok...A po trzecim tygodniu dwóch zaliczyło skok zasięgu tydzień po tygodniu a do tego znowu skok dwóch boków...
Szło to zdecydowanie szybciej niż się spodziewałem...

This Post:
00
95498.93 in reply to 95498.86
Date: 6/12/2009 5:42:13 AM
Overall Posts Rated:
1717
1) Nawet z edytką myślę że nie stoję na straconej pozycji. Choć mogę się mylić jeśli mógłbym zobaczyć bazy byłoby łatwiej mi coś powiedzieć a tak poruszam się po omacku :(.

2 ) Nie wiem czemu plan groźnie brzmi :). Jeśli uważasz, że będę krzyczał, że mój gracz się nie dostanie do kadry to chyba faktycznie muszę mieć fatalną opinię. Ja po prostu chciałem pomóc kadrze, jeśli uważasz, że robię coś nie tak powiedz dam sobie spokój i będzie po sprawie. A jeśli chcecie żebym komuś oddał gracza to wystawie go za 0 i osoba wskazana odpowiednio go poprowadzi.

Pozdrawiam

This Post:
00
95498.94 in reply to 95498.92
Date: 6/12/2009 5:45:39 AM
Overall Posts Rated:
112112
Tego treningu właśnie sam jestem ciekaw (nawet w planach na ten sezon jest :))...Bo u mnie zazwyczaj jednak grajkowie z bazy trenowali ten zasięg dla dwóch pozycji i tylko narzekali, że się doczekać skoków nie mogą...
Gdyby rzeczywiście Myszy się też tak poszczęściło, to trochę polepszałoby to dochodzenie do pozycji startowej :) Co nie zmienia faktu, że kapkę inny zawodnik mógłby mieć łatwiej...

Advertisement