BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým VII

Národní tým VII

Set priority
Show messages by
This Post:
00
297126.845 in reply to 297126.844
Date: 9/6/2024 6:14:55 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11811181
Second Team:
Jirkov
Pondělní zápas s pořádajícím Finskem (75872), který jsme prohráli 78:131 nemá asi smysl rozebírat příliš do hloubky. S ohledem na naší zdecimovanou náladu jsme očekávali, že dostaneme pěkný nášup, i když 55 bodů rozdílu je možná ještě více, než jsme doufali. Trochu jsem doufal, že tradičně se povede trochu zkorigovat skóre v poslední čtvrtině, ale i jejich lavička ještě dokázala přidat 13 bodů proti naší nejlepší sestavě, možná už trochu unavené. Nálada už byla ale tak dole, že to prostě nestačilo. Z našich hráčů se alespoň v útoku docela dařilo Helmichovi a Branžovskému, ze střídajících hráčů Břízovi. Ne úplně špatný výkon předvedl ještě snad Weisshaupt. Ze základu se nedařilo Surému a Kolářovi, ale těžko jim něco vyčítat s ohledem na okolnosti zápasu. Weisshaupt díky 5 asistencím stanovil nové sezónní maximum 87 asistencí a ještě bude mít 2 zápasy na jeho navýšení. Nyní tak drží v NT v asistencích všechny rekordy - kariérní, sezónní i zápasový.
Příští pondělí uzavřeme letošní ME zápase s Anglií, která stejně jako my je bez výhry a bez šance o baráž na MS. Bude to tedy už jen o čest a o body do žebříčku, což může zajistit lepší pozici při rozlosování skupiny na další ME přespříští sezónu. S ohledem na okolnosti asi nejsme ani v tomto zápase favoritem, i když se rozhodně nevzdáváme a nemělo by to být tak beznadějné jako v jiných zápasech. Do semifinále prakticky jistě postoupí Finsko, i kdyby prohrálo s Belgií, tak si naopak případnou výhrou zajistí semifinále a jistotu medaile. Vítěz dalšího souboje Litva-Španělsko bude muset čekat na klopýtnutí Belgie, aby se dostal do semifinále. Tuhle situaci způsobila výhra Belgie nad Španělskem na vyšší úsilí (asi CT?).
Druhé skupině vládne Bulharsko, které už má jistotu semifinále z prvního místa, mimo hru je Portugalsko a zbylé 4 týmy budou bojovat o semifinále a další 2 pozice v baráži o MS. Francie a Řecko si to rozdají mezi sebou. Izrael má relativně nejsnadnější pozici proti Portugalsku, Polsko bude hrát proti Bulharsku, které bude šetřit náladu na semifinále, takže je asi taky hodně reálná jejich výhra. Vypadá to, že tohle ME spěje k finále mezi domácím Finskem a Bulharskem, které budou mít nejspíše výhodu mnohem vyšší nálady v semifinále, ať už jejich soupeřem bude kdokoli. Belgie by musela Finsko porazit o 18 bodů, aby se uvedení 2 favorité potkali už v semifinále.