Ja może się skupię na tym, do czego jest ten wątek :) czyli debaty wyborczej (chociaż nie w smak mi, jak ktoś pisze o mnie nie do mnie) i postaram się odpowiedzieć.
1. Co was zmotywowalo do ubiegania sie o ten stolek?
Chęć sprawdzenia się w roli innej niż skaut (żeby nie było - lubię to i nie zamierzam porzucać jeśli nie będę musiał).
No i brak wśród kandydatów osób, na które mógłbym z czystym sumieniem zagłosować.
2. Jak duzo juz wiecie o prowadzeniu druzyny narodowej? jakies poprzednie doswiadczenia? Prosilbym o szczera samoocene.
Nie prowadziłem kadry. Nie wiem jak wyglądają guziczki. Byłem jedynie wieloletnim skautem.
3. Eksperymenty w kadrze tak czy nie? Jesli tak to kiedy mozna sobie na to pozwolic? Jako eksperymenty rozumiem np zagranie taktyki innej niz LI/LP mtm, czy wystawienie zawodnika na nie swojej pozycji.
Według Twojej definicji - tak eksperymenty będą. Każdy sparing w ustawieniu, jakie nie bywa za często u nas. Nie widzę przeszkód by i w meczu o punkty zastosować Twoją definicję "eksperymentu".
4. Rozwazmy przyklad dwoch PG, jeden ps=18, id= 7, is=8, drugi ps=14, is=12, id=9, reszta skili niech bedzie taka sama(oczywiscie na poziomie reprezentacyjnym), obaj trzymaja forme itp. Ktorego wybralibyscie do skladu i dlaczego? Zakadam ze gramy LI.
No tak co lepsze jabłko czy pomarańcza. :) Sprawdziłbym obu. Ale na chwilę obecną biorę drugiego.Bardziej przyszłościowy, łatwiej nadrobić stratę w głównym skilu do pierwszego (a i tak strata nie przenosi się aż tak bardzo na liczbę asyst), łatwiej znaleźć klub ;) (tańszy), no a strata w PS? Jak pisałem u mnie w kadrze taki poziom mają nawet podkoszowi :)
5. Dlaczego takie marne mowy wyborcze?
Dziś rano jeszcze byłem wyborcą (patrz post do Alicji z pytaniem). Wybacz, że w tym czasie nie stworzyłem nic lepszego (post do Maria pisałem jeszcze nie będąc kandydatem). Też uznaję, że mowa musi być (długością nie odbiegam od tych, którzy przez o wiele dłuższy czas też stworzyli coś - lub jeszcze nie). Ja uznałem, że w debacie lepiej pogadać i na tym się dziś skupiam. Jeśli będzie taka wola stworzę coś na spokojnie na drugą rundę. OK? Ale na spokojnie, wszelkie informacje można uzyskać w wątku debaty. Staram się odpowiadać na każde pytanie. Nie zbywać nic. Poważnie podejść do wyborców. Dobrze? Nie mnie oceniać.