BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
66
293161.86 in reply to 293161.85
Date: 4/14/2018 6:14:11 PM
Overall Posts Rated:
590590
Moram da uzurpiram ovu temu posto je najfrekventnija a tice se i U21 reprezentacije. Ukoliko treba, zamolicu moderatora da premesti poruku u neku drugu temu na forumu, ali moram da izlozim problem sa kojim se susrecem(o), pa se nadam da nece biti brisano.
Naime, odlucio sam da vise nikada ne kupim nijednog naseg trenirca od domacih menadzera. Toliku alavost na virtualni novac ne mogu da razumem. Ovih dana sam pratio TL u zelji da dovedem nekog igraca i uglavnom sam gledao strane igrace, ali na "prozivke" Frenkija ipak resim da preskocim par stranih talenata i dovedem clana mlade reprezentacije Dalibora Stojanovica iz Pajtona ((http://www.buzzerbeater.com/player/42805049/overview.aspx)). Nakon jednog mog bida upravo on me je prebidovao sa namerom da podigne cenu, nakon cega sam mu poslao poruku da bih ga uzeo i da ne dize cenu svom igracu jer zaista mislim da nije korektno. Posle par bidova koje su razmenili moj Dorcol i neki tim iz Belgije, moja ponuda na 1.76M je delovala kao konacna, da bi me prakticno u poslednjem trenutku licitacije prebidovao - pogadjate, upravo Pajton! I onda mi poslao poruku "Zavisi koliko nudis". Tu sam ja odustao od kupovine, sto sam mu i napisao u narednoj poruci.
Da se razumemo, svaki menadzer ima pravo da ne bude zadovoljan ponudom koju je dobio za nekog igraca, ali po meni je ovo i pitanje morala i kucnog vaspitanja. Jeste igrica, ali neki fer plej mora da postoji. Mislim da je mogucnost da se biduje sopstveni igrac postala cesto predment zloupotrebe i da se to mora iskljuciti kao opcija.
Posto ovo nije prvi slucaj gde se dogadjaju ovakve ili slicne stvari (o cenama domacih treniraca da ne pricam), a ukljucen je neko od nasih menadzera, resio sam da definitivno vise ne kupujem nista od domacih klubova. Zao mi je sto je tako, jer vecina ljudi ovde je vise nego korektna, ali pojdinci ponovo salju losu sliku i kaljaju ugled koji kao zajednica imamo.
Jos jednom se izvinjavam sto sam upao u sred izbora sa ovim, nadam se da razumete problem sa kojim sam se susreo

This Post:
11
293161.87 in reply to 293161.86
Date: 4/14/2018 7:10:27 PM
Overall Posts Rated:
229229
Pa o tome i govorim kada pominjem bolide koji mere lokal-patriotizam menadzera po tome koliko je neko lud da za istog po kvalitetu i potencijalu, ali domaceg igraca izdvoji 3-4 puta vise novca (2 miliona umesto 500k i tome slicni odnosi) u odnosu na stranog igraca.

Inace, link za bidove na pomenutog igraca kojeg je Dorcol licitirao: https://i.imgur.com/qrJh5HI.png

P.S. Verovatno bi se on zadovoljio sa 3.6 miliona, jer jbg Srbenda je to, mora da se isplati bar duplo njegov mukotrpni rad od tri meseca treninga. Sledeca sansa dadobije 3 miliona za tri meseca opet, kad naraste procenat. :-D

Last edited by AirWolf at 4/14/2018 7:15:01 PM

This Post:
00
293161.88 in reply to 293161.86
Date: 4/14/2018 8:00:03 PM
Overall Posts Rated:
104104
Slazem se potpuno, i meni se desavalo 100x da kao skaut nagovorim menadzera na prodaju jer nece da ga trenira pa stavi nerealnu cenu na njega, normalno niko ga ne kupi, niti dobije trening i do kraja sezone igrac propadne skroz sto u treningu sto u ceni...

Takvi se na kraju prodaju za jako malu svotu ili se odpuste jer niko nece da ih kupi...

This Post:
00
293161.89 in reply to 293161.86
Date: 4/15/2018 2:59:59 AM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Nemoj da se jedis druze, nacicemo mi drugog Srbina
Salu ma stranu, stvarno debno od ponenutog menadzera I takve stvari treba ili kazniti ili ukinuti tu opciju kao sto si I sam rekao da bidujes sam za svog igraca.

Message deleted
This Post:
11
293161.92 in reply to 293161.91
Date: 4/15/2018 9:11:08 AM
Overall Posts Rated:
160160
Ovako je slicno bilo u Bosni,gdje su ljudi furali da im je interes repke na prvom mjestu pa onda stave basnoslovnu cifru za igraca :)
Ali je uglavnom velika vecina to ispostovala,mislim da ne moras zbog ovog jednog slucaja ako je jedan,da napustis treniranje nasih igraca :)

This Post:
00
293161.93 in reply to 293161.92
Date: 4/15/2018 1:08:12 PM
Overall Posts Rated:
160160
Da te pitam imenjace,koliko bi ti mogao odvajati vremena u slucaju da repka ne zavrsi onako kako bi ocekivali :) Dal bi ti slobodna nedelja bila dovoljna da pratis razvoj ove generacije,i iduce koja ce te zadesiti i koliko bi ti skauti pomogli tu,jer pretpostavljam da su ljudi duze sezona tu i mislim da bi doslo do zasicenja pogotovo nakon eventualnog loseg plasmana na evropskom :)
Znaci za iducu sezonu,ako se ne plasiramo na SP :)

This Post:
22
293161.94 in reply to 293161.93
Date: 4/15/2018 5:42:44 PM
Overall Posts Rated:
104104
Sto se tice mog vremena tu se nista ne brini, ja kad dodjem sa posla prvo sto uradim stavim kafu da se kuva, pogledam sta ima da se jede i udjem na BB. Nedelju sam naglasio jer se utakmice igraju u pon. tako da bi za takticke analize imao sasvim dovoljno vremena...

Razvoj igraca se odvija na nedeljnom nivou...

Skauti su tu(trenutni) od proslog Ozirisovog mandata koliko se ja secam, kod njih zasicenja nema... Imam i ja par ljudi koji bi tu pomogli...

A sta bi bilo kad bi bilo stvarno ne znam, ja se time nikada ne vodim... Vrlo je verovatno da ce plasman na evropskom biti nezadovoljavajuci ko god bude u fotelji a mozda i ne bude... Videcemo, ja cu svakako dati maksimum...

A igraci sa 20 god izgledaju normalno, medju njima imas i mog treniraca...
Skauti bi pratili igrace od 18 i 19 god.

Message deleted
This Post:
00
293161.96 in reply to 293161.85
Date: 4/16/2018 7:16:53 AM
Drakula
III.12
Overall Posts Rated:
236236
Second Team:
Verifectić

Za skautovanje igraca na pocetku sezone imas razvijene programe :http://odp.alwaysdata.net/ODPConsult/web/NTSO/index i ne treba toliko vremena, ovaj sad je Oziris upravo zavrsio za nekih 3-4 sata koliko vidim i to uopste nije problem po meni...

meni ovo deluje kao sasvim dobra opcija. Razmisljao sam i ja jednom da napravim ovako nesto da bude online ali nisam hteo da ulazem vreme i pare u nesto sto bi koristili svi a ne samo mi iz srbije. medjutim, da je baza podataka dosta uptodate.
Programce koje sam ja pravio skuplja iste podatke tako da je mozda bolje koristiti ovo sto si ti prosleio.

Mene tu vise zanima kako su sa ovog NT Scouta resili situaciju pojavljivanja novih igraca prilikom kreiranja novih timova. Tool koji sam ja pravio skuplja podatke samo sa drafta. ne znam kako ovaj NT Scout radi. Bilo bi dobro ispitati.

Odmah da se izjasnim, glasacu za onog ko Ozi bude podrzao, uz svo postovanje kandidatima, Marku verujem vise nego kandidatima

Advertisement