BuzzerBeater Forums

BB Suomi > Harjoittelukysely

Harjoittelukysely

Set priority
Show messages by
This Post:
00
303943.86 in reply to 303943.85
Date: 4/12/2020 4:23:56 PM
BetoniBasket
III.7
Overall Posts Rated:
25402540
Hyvin kiteytit sinäkin.
Tuotahan ei ole näissä keskusteluissa kai kovin paljon tosiaankaan kukaan tuonut esille, että pelin temmon nopeuttaminen tuo äkkiä sen lisämomentin, että pitääkin käydä sen yhden tai kahden viikkokäynnin sijasta vaikka liki joka päivä.

HA:han oli sellainen peli ainakin aiemmin, että sieltä ei ollut varaa olla viikkoa poissa jos taisteli noususta tai putoamisesta.

Mulle sopii tämä, laitan kokoonpanot kerran viikossa ja lauantaisin ystishaasteen, muutoin lueskelen foorumeita. Minunkin osalta kommentointi tästä aiheesta päättyy.

This Post:
33
303943.87 in reply to 303943.85
Date: 4/14/2020 6:32:44 AM
Bay City Pirates
SM-Koris
Overall Posts Rated:
369369
Second Team:
Bay City Pirates II
Kolme pointtiani kiteyttämään omat (tämänhetkiset) ajatukseni aiheesta:

1. Isoin ongelma on yhä mielestäni siinä, että kolmosessa kilpailua on liian vähän. Ne harvat uudet käyttäjät, jotka peliä eksyvät kokeilemaan, tylsiintyvät ja häipyvät kun käytännössä mitään ei tapahdu (kalenteri)vuoteen-pariin. Tähän ongelmaan treenin muuttaminen ei auta yhtään, koska voimasuhteet ja asetelmat pysyisivät ihan ennallaan. Tarvittaisiin yksinkertaisesti vaan lisää kilpailua. Kolmosdivarin lohkojen vähentäminen auttaisi, mutta niiden määrä on kai globaalisti standardi? Toinen vaihtoehto olisi luoda kokonaan uusi kilpailu suunnilleen samantasoisille ihmisjoukkueille - itse ehdotin yksityisliigojen organisointia tähän, mutta se edellyttiäisi niiden avaamista supportista pois + lisäämistä ihan oikeaan viikko-ohjelmaan.

2. Treenauksen osalta oma ajattelu on tässä keskustelun myötä vähän jalostunut. Kuten aiemmassa viestissä totesin, "foorumikonsensus" on saanut minutkin kuvittelemaan, että olisi vain yksi järkevä tapa treenata. Näinhän ei toki ole. Ihan mahdollista on treenata ja uudistaa joukkuetta, ja samalla menestyä ainakin kohtalaisesti (ehkei ihan mestaruuteen asti, mutta kuitenkin). Tällä reseptillähän joku Celtics tai Spurs ovat melko hyvin eläneet oikean maailman puolella. Yhä olen sitä mieltä, että pientä reivausta nykyinen treenisysteemi kaipaa poistamaan kaikkein turhauttavimmat treenauksen elementit, mutta ehkei sittenkään isompaa mullistusta. Ostan näkemyksen, että treenin kanssa tasapainoilu on myös osa pelin vaikeutta ja viehätystä. Minun ja henen aiemmin ehdottama optimaalisten peliminuuttien nosto n. 80 min/vko auttaisi jo paljon, ehkä myös ietun ehdottama "kevytversio" pelipaikan vapauttamisesta.

3. Kuten kbasket hyvin tuo esiin, tämä nyt vaan on kärsivällisen ihmisen peli eikä siitä muuksi muutu. Turha kuvitella, että tänne valtavaa ryntäystä nuorta sukupolvea tulisi vaikka mitä pelin sisäisiä muutoksia tehtäisiin. Toisaalta, aina on myös ihmisiä - nuoria ja vanhoja - jotka tykkäävät vähän hitaamman tempon pelaamisesta. Heidän osaltaan tuo ensimmäisten kausien motivoivuuden lisäys olisi olennaista. Mutta ennen kaikkea auttaisi, jos joskus jossain kerrottaisiin tällaisen pelin olemassaolosta. Itse olen varmaan poikkeus siinä, että mulla ei ole minkäänlaista hattrick- ym. taustaa. Eräänä päivänä alkoi vaan tuntua siltä, että nyt pitäisi löytää hyvä korismanageripeli.Appstoresta yritin aikani jotain löytää, luovutin ja googlailin kunnes muutama ehdokas jostain netin perukoilta löytyi. Arvalla kirjauduin kahteen eli Charazay'hin ja tänne. No, Charazay sitten romahti muutaman viikon pelaamisen jälkeen ja täältä löysin onnekseni aktiivisen suomalaisyhteisön. Pitkä stoori, mutta pointtina että eipä ollut ihan helppoa löytää tänne....

From: Albert8
This Post:
33
303943.88 in reply to 303943.87
Date: 4/14/2020 9:23:20 AM
Overall Posts Rated:
577577
Ok, yksi viesti vielä omalta osaltani kun näyttää siltä, että nyt on mennyt puurot ja vellit sekaisin.

Itse siis toivon vain ja ainoastaan muutosta treenivaihtoehtoihin: Koska tuntuu älyttömältä tuhota TÄYSIN joukkueen menestys siihen pelilliseen faktaan, että minun on pakko peluuttaa junnujani PG paikalla useampi kausi, jotta saisin edes ulkopuolustuksen siihen kuntoon, että joskus jatkossa he mahtuisivat kilpailulliseen joukkueeseen. (olipas pitkä lause, sori). Puolustuspaikan vaihdos sentäs antaa tähän sen jälkeen mahdollisuuden. Ne jolla on paljon rahaa, ehkä pystyvät sen tekemään niin, että on vain yksi drafti-pelaaja kerrallaan treenissä. Jokainen tietää, että niin ei ainakaan itse treenattua joukkueita kasata, vaan se pitää isolta osin ostaa.

Tästä näppärästi seuraavaan jatkumoon. Eli siis hyvien pelaajien määrään siirtolistoilla. Niitä kun on aika vaikea löytää. Varsinkin niitä, joita olisi kiva treenata eteenpäin. Tarjontaa on osittain siksi hyvin vähän, että jokainen joutuu treenaamaan omia pelaajiaan jumalattoman kauan väärillä pelipaikoilla, jolloin ne vapautuu usein markkinoille vasta lähellä eläkeikää, jos haluaa edes vähänkin käyttää treenin helmeään oman joukkueessa hyödyksi. EDIT: "Ja suurin osa nykykäytännöstä johtuen samanlaisia." LUULEN, että treeniä hiukan vapauttamalla tulisi enemmän ja erilaisia pelaajavariaatioita markkinoille ostettavaksi. Markkinatalous sitten pitää huolta niiden hinnasta.

Kolmantena, muttei vähäpätöisimpänä ottaisin nimenomaan kiinni tuohon kolmosen kilpailutilanteeseen. Botteja on paljon, se on fakta. Mutta fakta on myös se, että ne harvat ihmismanagerit ovat melko usein siellä vain siksi, että treenaa pelaajiaan väärällä pelipaikalla (toki myös uudet managerit). Tällöin ei voitot juuri kiinnosta ja pelissä käydään kerran kaksi kuukaudessa loggautumassa ja tarkastamassa ettei kukaan ole loukkaantunut. Itsekin sinne tipun varmasti ensi kauden jälkeen, kun pitäisi ummikoille ulkopakkia (tai mahdollisesti sisäpakkia) treenata, ennen kuin ovat käyttökelpoisia mihinkään kilpailulliseen otteluun. Ja kuten tiedämme, siinä menee kausi jos toinenkin kun tämä joukkueeni on horroksessa. Ja jos en tipu, olisin enemmänkin huolissani kakkosen kilpailutilanteesta.

Mikä tapa se sitten olisi?
Se ei välttämättä niin totaalisesti peliäsi tuhoaisi, jos ulkopakkia voisi saada vaikka PG paikan lisäksi SG paikalta. Tai sisäpakkia PF paikalla. Tätähän on myös ehdotettu. Tosin eipä siinä nyt enää niin suurta eroa olisi, jos koko rajoitus heitettäisi romukoppaan, kun näitä kahta mallia keskenään vertaa.

Kuitenkin se tappaa ison osan tätä kilpailua (ja sitä kautta mielenkiintoa), että on melkein pakko tippua mahdollisimman alas, jotta voit treenat useampaa pelaajaa kerralla. Sanotaanko näin, että tuskin se ketään ainakaan kannustaa jatkamaan.

PS: Minä en näe, että pelin tempo juurikaan muuttuisi, jos treenimahdollisuuksia olisi enemmän. Saman verran sitä edelleen viikoittain kertyisi ja ottelumäärät ovat samat. Mikä olisi se oletettu muutos temppoon?

Jos taas pelaajan henkilökohtaisen kestävyyden viikoittaista sietoa nostettaisiin korkeammalle tasolle, johtaisi se mahdollisesti siihen, että huippujoukkueet pelaisi vain viidellä-kuudella HUIPPU pelaajalla. En näe sitä järkevänä, koska mielestäni se suosii rikkaita joukkueita enemmän. Ja miten se yleensä kilpailuun vaikuttaisi positiivisesti?

Näillä tänään. Hyvää kevään jatkoa!


Last edited by Albert8 at 4/14/2020 12:40:08 PM

This Post:
22
303943.90 in reply to 303943.89
Date: 4/29/2020 4:20:24 AM
Overall Posts Rated:
986986
Ei pystynyt lukemaan kaikkia hyviä postauksia, silti pitää kommentoida.

Suurempi remontti toisi lisää mielenkiintoa....treeni pitäisi tapahtua erikseen valmentajan treeneissä, peleistä saisi kokemusta pelipaikoille ja taktiikoita varten. Eli keinotekoinen treenin kytkentä peleihin pitäisi poistaa. Vaihtoehtoja tuohon löytyisi monia ja pelin tempoa voisi tällä tavalla tuoda hivenen lisää....
Mutta eihän täällä tule mitään tapahtumaan, hyvä kun saisivat nyt edes palvelun pysymään pystyssä.