Сакаш да кажеш дека Бен Волас, Рашид Волас, Тешон Принц, Рип Хамилтон и Чонси Билапс се слаби играчи?
Отсекогаш сум ги почитувал Детроит бидејќи со овие играчи имаа најдобра одбрана а не беа први и не се докажаа толку.
Тоа беше 2003-2004та го гледав, баш тоа го паметам со Nikpos и со брат ми кај нас дома и само јас најмал се мачев да го догледам тој плејоф, мислам на МТВ дека го даваа... Ја брат ми и Nikpos како верни фанови на Лејкерси бевме доста разочарани бидејќи со таков тим мислевме дека победата е веќе наша но се излажавме и не победија со 4 - 1.
Нема веза, како и да е, се дешава и не смееш да кажеш дека тој тим на Детроит е слаб тим, стварно имаа најдобра одбрана. Со Бен и Рашид под обрачите, со Тешон на крило и Чонси на плеј и Рип што го исчува Коби, сепак можеле да им парираат, а башка штом стигнале до таму, сигурно е и докажано зошто завршиле како први :)
Но сега е друга прича, сега имаме одличен напад (ќе имаме) ќе имаме и доста добра одбрана па ќе видиме натаму што ќе правиме :) Сега фали малце да се подобри и клупата со некој друг, само Џејмисон не е некое добро појачување ама ќе видиме има време :)
Се кладиме на пиво дека Лејкерс се у финале оваа сезона? :) :D