BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > BBL Turniri , BiH

BBL Turniri , BiH

Set priority
Show messages by
This Post:
00
312376.87 in reply to 312376.83
Date: 12/23/2021 8:40:44 AM
Overall Posts Rated:
355355

Da mi je neko pričao na početku sezone da cu ovoliko utakmica završiti sa 4 igrača u svoju korist rekao bi mu ,,ti si covjece na ozbiljnim bobama" hahaha :D

Ova tekma protiv Kineza mi je najdraža pobjeda ove sezone jer na neutralnom terenu se vidi koliko je menadžer strateški jak i iskusan da može i sa 4 igrača pobjediti jaču ekipu od sebe u ovom trenutku :)

Što se tiče narednog protivnika ekipe Goldene iz Poljske pokušat cu napravit još jednu u nizu senzacija iako po statistici imaju strašno jaku petorku sa jednim čovjekom u rotaciji. Šteta je što moram završiti ovo takmičenje sa 4 igrača ali našeg reprezentativca Milana Matanovica nisam mogao propustiti.

Hvala druže, sretno :)

This Post:
00
312376.88 in reply to 312376.85
Date: 12/23/2021 8:42:48 AM
Overall Posts Rated:
355355

Hvala druže, svaka čast i tebi na izborenom polufinalu :)

Sretno u nastavku !

This Post:
22
312376.89 in reply to 312376.86
Date: 12/23/2021 9:29:56 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Da ne ulazim u dubinu, samo ću reći da je tebi 6 ekipa iz crvene konferencije pustilo utakmicu, iz raznih razloga. Neko će reći opravdanih neko će reći da nisu ali svako ima pravo da igra kako hoće.

Svaki od menadžera koji je pustio tekmu ( u smislu da pobjedim više nego što sam trebao) je to uradio bez mojih sugestije. I imam samo jednu utakmicu gdje je neko pustio tek onako bez ikakvih svojih kalkulacija a čini mi se da i ti imaš bar jednu takvu.

Imao si prednost i pobjede više gdje sam ja nekog pustio tek onako radi nekih drugih stvari od prije 10tak sezona ali si odlučio da se kockas pa si me pustio u izravnom duelu i izgubio 160p kos razlike.

I sad dolazimo na završni dio gdje te Spartan pobjedio jer si se opet kockao i igrao laganicu a nagovarao druge da meni odigraju CT čisto da tebe izgotive tek onako i onda si popizdio ko da ne kažem ko kad je taj momak odigrao normal, ja sve te informacije dobijam kasnije a odigrao sam onako kako sam i planirao da igram.

Što se kupa tiče, Nisma čestitao jer sam zaboravio pa. Koristim priliku da ti čestitam na zasluženoj tituli.

Na kraju sam ipak otišao duboko ali eto.

This Post:
11
312376.90 in reply to 312376.83
Date: 12/23/2021 11:12:55 AM
Crvena Romanija
III.3
Overall Posts Rated:
152152
Хвала на честиткама.

Изгорио сам у великој жељи за освајањем трофеја и због тога је ово испало овако како је испало. Да сам себи нисам био највећи противник мислим да бих се опет борио за титулу али идемо даље.

Барем сезона није била монотона.

Честитке и свим осталим представницима на овосезонским резултатима.

This Post:
00
312376.91 in reply to 312376.89
Date: 12/23/2021 11:55:29 AM
Overall Posts Rated:
355355

Tako je,mene su puštali samo iz svojih ličnih razloga jer su u tom trenutku imali obaveze prema kupu a tebe iza allstara puštaju iz crvene konfe a nemaju nikakvih obaveza prema kupu i plus da ne govorim za ove nagovorene ispaljene CT-ove gdje sve ide tebi u korist.

Joj to ti realno može samo glupan povjerovati da nisi imao uticaja na ostale menadžere u dogovaranju utakmica. Kad se pogleda iza allstara imaš ti finih namještenih utakmica i plus koš razlika kao bonus. Tako je, mene su pustili Prisonersi jer gasi klub a ti imaš iza allstar 4 ofirno puštene utakmice ,plus peta amaterska ekipa Bosna xxl ti namjesti laganicu ( nije bio normal druže,nego dogovorena laganica vas dvojice).

Tako je, pustio sam te TV tekmu zbog kupa gdje sam ga na kraju lijepo i završio a da te nisam pustio ko zna kako bi završio. Da nije bilo kupa vjerovatno bi završio sa jednim ili nijednim porazom do kraja sezone. Nije to kocka nikakva druže, pustio sam te i opet sam ti bježao 200 razlike ali kaži hvala svojim saveznicima i dobar :)

Eh sad kako kažeš dolazimo do završnog djela gdje mi je realno Spartan bio lagan protivnik ali zbog simulacije Črlenca u 10-oj minuti, njegovog večeg zalaganja,njegovog domaceg terena i na kraju opet na silu izgubim ( a i tu sam se čuvao za finala kupa) . Inače da sam odigrao normal dobio bi smiješne Spartance sa 4 igrača lagano. Spartan ti izađe u susret da odigra protiv mene normal pa onda narednu TV utakmicu izgube od Jaya a otrese ga i Kolac a sve to zbog narušenog entuzijazma. U prevodu važno je nekako na srecu dobit Vuka a ostavit sa strane TV tekmu i primanja koja idu nakon poraza:) Jedno je vrijeme kad Vuk trenira mlade igrače i zafrkaje se a evo vidi se da je i drugo vrijeme kad se Vuk uozbilji i počne igrat bez treniranja omladinaca. Taj tvoj momak(Bosna xxl) je meni sam rekao da ce igrati CT jer nakon te utakmice ce rasprodati cijelu ekipu i spremat se za novu sezonu. Usput niste igrali normal nego dogovorenu laganicu vas dvojica ( imam i ja informacija druže) :)

Hvala ti, a ja cu gledati da ti čestitam trofej lige bez kašnjenja :)

Evo na kraju sam i ja otišao duboko ali sa argumentima za razliku od tebe druže. Bilo bi iskreno smiješno da nisam odgovorio na ove teze ali također se smiješno raspravljati s Vukom koji strašno dobro barata argumentima :)

This Post:
00
312376.92 in reply to 312376.91
Date: 12/23/2021 12:34:33 PM
KK Arsenal Lions
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
122122
Kao prvo čestitke na kupu pošto ni ja nisam stigao čestitati i srećno u narednoj rundi i da nam doneseš titulu BBM sa 4 igrača.

Što se mene tiče, svakako nije bilo dogovora sa Tigersom. Uostalom i tebi sam predao utakmicu zbog obaveze u kupu. Nakon neočekivanog poraza od Kolača, morao sam igrati CT protiv Osvetnika, da bi ostao u konkurenciji, ali izgubi. I povredio mi se ključan igrač. Tada sam i odustao od BBM2-a. Već sam tada prodavao igrače i imao sam samo tračak nade za 7mo mjesto ako Play off izgubi sve do kraja. Kalkulisao sam za formu za narednu sedmicu u slučaju da pobjedim i protiv Srkija sam igrao sa prvom petoricom, a protiv tigersa sa drugom pošto mi koš razlike ni nije značila. I sa prvom petorkom bi svakako izgubio zbog kadrovskih problema u tom trenutka, ali eto žao mi je ako te to košta titule na koš razliku.

Svakako da još nije kraj. Često je Spartan znao rješavati finala na lične greške i povrede protivnika. Zavisi od toga kako engine odradi mečeve. U svakom slučaju sretno i da bude finale za pamćenje ako dogurate dotle!

Last edited by Ibro at 12/23/2021 12:41:43 PM

This Post:
00
312376.93 in reply to 312376.92
Date: 12/23/2021 12:57:32 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Znali su se gubiti trofeji iz istih razloga, moras malo cesce biti u vrhu pa da bude i jednog i drugog. Samo neko zna podnijeti poraz a neko ne.

U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi ;)

This is where we hold them!
This Post:
11
312376.94 in reply to 312376.91
Date: 12/23/2021 2:52:47 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II

Taj tvoj momak(Bosna xxl) je meni sam rekao da ce igrati CT jer nakon te utakmice ce rasprodati cijelu ekipu i spremat se za novu sezonu. Usput niste igrali normal nego dogovorenu laganicu vas dvojica ( imam i ja informacija druže) :)

Jarane ti imaš ozbiljnih problema.

Prvo, kakav njegov momak ? Iznosiš laži ovdje jer si napaćen i razočaran kao malo dijete kad izgubi igračku.

Ja sam ti rekao da ću u zavisnosti kako prođe naš duel u polufinalu kupa vjerovatno rasprodati cijelu ekipu jer to znači da jednu sedmicu ranije mogu uzeti 200-300k više prihoda. Budi realan pa javno napiši da si me molio da to ne radim i da se ne rasprodajem, da ćeš mi kupiti kojeg igrača za toliko koliko ću zaraditi samo da opalim CT Tigersima i srušim ga da bi ti imao domaći teren u ligi.

Ako ideš iskreno, idi do kraja i ne laži. Naravno da nisam pristao na to, kao što nisam htio pristati ni na to da pogodujem ni tebi ni tigersima pa sam uradio najkorektniju i najpošteniju moguću stvar koja se mogla uraditi: zadržao sam kompletan tim i full odigrao protiv tigersa uz normal. Čak bih ga vjerovatno i uzeo da nisam imao povredu i 6 ličnih kod igrača...

Nisam pogodovao niti tebi jer mu nisam htio udarati CT samo da bi eto ti bio prvak lige a niti njemu da se rasprodam i pustim ga. Ponavljam, odigrao sam maksimalno korektno, napatio ga za pobjedu koju je i zaslužio na kraju.

I zadnje, nikakav dogovoreni tie vs tie nije bio nego normal vs normal, a ja sa Guletom poruku niti jednu nisam razmijenio na ovom BB-u do prije ove tekme. Tek par dana nakon tekme, kad si prozivao također, sam mu čestitao na pobjedi.

To što je jednostavno neko bolji od tebe, trebaš prihvatiti i nastaviti dalje a ne kukati kao dijete.

I ja bih te molio da me više ne "uzimaš u usta" i ne lažeš... mnogo toga prljavog si ti htio, sreća i hvala Bogu pa nisam bezveze odigrao CT Guletu. S čovjekom se čuo nisam a ti si me molio da ga srušim i tebe poguram do titule.

Možda baš i ovo zadnje govori svima ko zaslužuje da bude prvak.

Pozdrav 👋

Last edited by enynho ( U21 BiH NT ) at 12/23/2021 2:55:46 PM

This Post:
00
312376.95 in reply to 312376.92
Date: 12/23/2021 3:36:38 PM
Overall Posts Rated:
355355

Hvala druže, a što se tiče bbm titule sa 4 igrača to je vec nemoguca misija :)

Ma sve ok, samo je razlika sto si mene pustio jer si imao ozbiljne obaveze u kupu a njega si ono lagano pustio a mogao si komotno igrati obe utakmice u toj sedmici jer nisi imao kupa. Inače mi tvoje zalaganje nije jasno u nekim utakmicama ali ti najbolje znaš kakav si plan imao ove sezone i ja ne ulazim u to.

Baš kao što kažeš da je Spartan znao rješavati na lične greške i povrede protivnika ( ili u prevodu na srecu) ali eto također jedan lik kaže ,,moras malo cesce biti u vrhu pa da bude i jednog i drugog" ,ali zato je potrebno u drugoj ligi štekat 10 tak sezona (kao što je taj lik štekao) pa onda ti i nije teško održavati ekipu iz sezone u sezonu a uz to nemaš ni jaku konkurenciju.Kako kažu ,,Za sve je potrebno vrijeme" :D

Sretno u nastavku druže :)

This Post:
44
312376.96 in reply to 312376.84
Date: 12/23/2021 3:50:56 PM
KK ALIJA
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
88
Lično se ne oglašavam često na forumima ali trenutna situacija iziskuje da iskažem koliko sam sretan, samo što mogu biti dio ove zajednice i čitati o ovim izvrsnim analizama utakmica i situacija na BBL-u.
Malo sam razočaran performansom svog tima te želim da se ispričam na lošem rezultatu iz razloga što sam itekako neiskusan menadžer u ovoj igri.

Želim mnogo sreće našim ekipama u nastavku BBL-a koje su uspjele da se plasiraju dalje. Jako bih volio da sam u toj elitnoj grupi menadžera no šta se može nadamo se boljem uspjehu u budućnosti.

This Post:
00
312376.97 in reply to 312376.94
Date: 12/23/2021 4:01:55 PM
Overall Posts Rated:
355355

Amateru,ti prvo napravi nešto s tom jadnom ekipom pa mi se onda javi i prestani više lagati pls.

Smatram da taktički nema niko bolji od mene a iza toga stoje pobjede sa 4 igrača(lagani trofej kupa,polufinale kupa bbm ove sezone),a što se tiče lige ko god uzme od nas dvojice bit ce zasluženo jer su nam ekipe tu negdje ali bi prednost domaceg terena mogla napravit razliku a konacno cemo imati i ozbiljne predstavnike u B3 naredne sezone. Sve u svemu zadovoljan sam ovom sezonom. Ne brini se ti za nas,nego ti gledaj da odeš u drugu ligu da skupljaš keš 10 tak sezona, pa možda kad skupiš keša osvojiš nešto sa tim smiješnim timom hahaha :D

Saberi se sine,taman čes dobit secer koliko si se nasekirao :)

Veliki pozdrav od starog taktičara Vuka :D

Advertisement