BuzzerBeater Forums

BB Poland > Debata wyborcza

Debata wyborcza (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
169159.89 in reply to 169159.88
Date: 1/13/2011 9:52:13 AM
Overall Posts Rated:
12061206
W pierwszych dwudziestu wersach nie było żadnego pytania ;-) Więc nie chciałem napraszać się nieproszony z odpowiedziami ;-)
A na końcu było pytanie i dlatego na nie odpowiedziałem ;-)

Dodatkowo z wypowiedzią się zgadzam, cóż tu więcej dodawać. A odniesienia się pojawią, bo te zagadnienia, które poruszyłeś, są istotne (choć nie są jedynymi istotnymi). Niekoniecznie pojawią się w odpowiedzi akurat do Ciebie.
Pierwsza dwa punkty dotyczą w zasadzie tego samego i można je sobie samemu sprawdzić i ocenić zaglądając na stronę klubową ile kto ma trofeów. Co do trzeciego, to nikt Ci na serio nie napisze, że "nie, nie jestem solidny i odpowiedzialny" ;-)

Message deleted
This Post:
11
169159.91 in reply to 169159.89
Date: 1/13/2011 9:57:00 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
No to czekamy na przemówienie, bo chyba musi być....

This Post:
00
169159.92 in reply to 169159.80
Date: 1/13/2011 9:57:47 AM
Overall Posts Rated:
88
Chyba przy poprzednich wyborach już było na ten temat:

Selekcjoner musi mieć jedną podstawową zaletę, nawet dwie, w porywach trzy :)
1. Musi rozumieć silnik meczowy - najlepiej jeśli widać to w wynikach jego zespołu, jeśli potrafił wygrywać mimo słabszych ocen meczowych z liczącymi się drużynami. Jeśli wygrywał dzięki sile zespołu i miał przewagę w ocenach meczowych - z pewnością jest świetnym managerem, ale selekcjonerem reprezentacji już niekoniecznie, tam swoich talentów managerskich nie wykorzysta.
2. Świetny taktyk - musi wyczuć przeciwnika a sam dopasować do wybranej przez siebie taktyki zawodników którzy stworzą prawdziwy taran, nie patrząc na sympatie czy antypatie (Wiśniewski). Nie muszą to być ci co mają wysoką pensję, nie ci o których się pisze bo są "multi", nie ci którzy zrobili największe postępy i mają się ograć, nie ci perspektywiczni czy rozwojowi, ale ci którzy danego dnia są w sprawnej formie i pasują idealnie dotaktyki na dany mecz. Ci co mogą mieć 32 lata i już nie trenują ale maja doświadczenie i umiejętności przewyższające tego młodego perspektywicznego na które całe forum dmucha i chucha. Jeśli jednak taki wybrany zawodnik zagra super w danej taktyce ale następny mecze gramy innymi taktykami to jego występy się skończyły, za zasługi nikt nie powinien grać, tylkoznów ten co niby słabszy, ale lepiej do taktyki pasujący.
3. Ma czas na reprę, na analizę, na wybory na przemyślenia, jest solidny i odpowiedzialny.

Tylko te trzy punkty, pozostałe "pozytywne" cechy mają być tylko dodatkami do tych wymienionych powyżej, bo tylke te trzy mogą zapewnić sukcesy, ich brak, z pewnością zapewni porażki.

p.s. Zadanie dla kandydatów - ile razy użyłem w poście "Ci" :)

Wydaje, mi się że użyłeś 7 razy, no ale może mi się tylko wydaje?? :P

Last edited by CrazyArek at 1/13/2011 9:58:41 AM

Message deleted
This Post:
00
169159.94 in reply to 169159.91
Date: 1/13/2011 10:02:22 AM
Overall Posts Rated:
12061206
No to czekamy na przemówienie, bo chyba musi być....

No ba... Szczerze mówiąc to ja bym nigdy w życiu nie oddawał głosu na osobę bez mowy. Bo... skoro nic nie obiecał, to jak nic nie będzie robił... to słowa dotrzyma ;-) I wtedy nikt nie powinien mieć pretensji ;-)

This Post:
00
169159.95 in reply to 169159.94
Date: 1/13/2011 10:12:46 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
12981298
Second Team:
Szerszony II
Czyli mówisz, że bez mowy wyborczej dasz radę? Bo nie widzę na razie nic ciekawego.

OG.
This Post:
00
169159.96 in reply to 169159.94
Date: 1/13/2011 10:14:35 AM
Overall Posts Rated:
00
Nie było awansu ale walka ekstra.Żeby awansować czeba mieć zawodnikuw,forme,taktyke.Umnie tego zabrakło.

From: Sztuker

This Post:
00
169159.97 in reply to 169159.96
Date: 1/13/2011 10:16:23 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
12981298
Second Team:
Szerszony II
A co to ma do tego co napisał B.B. King? Nie żebym się czepiał. ;)

OG.
This Post:
00
169159.98 in reply to 169159.95
Date: 1/13/2011 10:25:27 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Będzie mowa. Nie było do tej pory, bo gdy inni kandydaci pisali mowy to ja pomagałem robić listy draftu.

Kolejną rzeczą, którą powinien umieć selekcjoner, to umiejętność podejmowania decyzji - co jest ważniejsze i co należy zrobić wcześniej. Bardzo często jest tak, że trzeba zrobić kilka rzeczy, a da się tylko jedną raz. Więc trzeba wybrać co zrobić w pierwszej kolejności a co może poczekać.
Uznałem, że draft jest ważniejszy. Draft tym razem był bardzo szybko, ale wbrew pozorom nie ma wiele czasu. Zawodnicy pojawiają się we wtorek, w czwartek jest jedyna okazja, żeby zaliczyli mecz w tym tygodniu a w piątek już jest trening. Trzeba pamiętać, że nie wszyscy userzy logują się codziennie. Tak więc jest ważne, żeby jak najszybciej selekcjoner lub skaut dostali listy i mogli napisać do userów, którym w drafcie urodziło się coś fajnego. Wielu userów nie wie jak odpowiednio trenować zawodników.
Jeśli selekcjoner lub skauci zdążą skontaktować się z tymi userami przed czwartkowym meczem to jest większa szansa, że młoda perełka zaliczy trening już w tym tygodniu. Jeśli zdążą przed piątkiem a juniorek nie grał w tygodniu, to jest jeszcze szansa, żeby dostał chociaż trening osobistych (albo kondycji). Inaczej tydzień może być zmarnowany i już mamy pierwsze straty na starcie.

A mowa może poczekać. W poprzednich wyborach też zgłosiłem się dopiero w czwartek. Tak na prawdę niewiele przegapiłem, bo niewiele przez ten czas się działo.

This Post:
00
169159.99 in reply to 169159.98
Date: 1/13/2011 10:37:52 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
12981298
Second Team:
Szerszony II
To dobrze, że będzie mowa, a pomoc przy bazach danych z draftu bardzo się chwali, przynajmniej ja tak uważam. Co do treningu młodych sam po sobie wiem, jak to jest gdy się dostanie takiego gracza i później nie wiadomo co z nim i jak gdy się zaczyna grę. W takim razie czekam za mową, i dziękuję za długą i rzeczową odpowiedź, chociaż długa być nie musiała.

OG.
Advertisement