Dla mnie losowość to jest coś co jest zmienne , 99 razy rzucasz i jest orzeł a za 100-nym razem jest reszka .Taki ekstremalny przykład może ale chyba oddajacy chyba co to znaczy losowość .
Jak można mówić o losowości jeżeli na ileś już tam przykładów meczy wynik za każdym razem jest identyczny , nawet przykład tych botów który podałeś w sierpniu gdzie wyniki w meczu nr 1 i 3 były identyczne .
http://www.buzzerbeater.com/league/14913/overview.aspx?se... To że w meczu nr 2 wygrali goście myślę że świadczy tylko o tym że pewne umiejętności mają większe znaczenie w meczu na wyjeździe niż w meczu u siebie . Nie wiem co to może być ale tak obstawiam .Zagrali by mecz nr 4 i na bank wynik byłby identyczny .
Tak przy okazji to ja niejednokrotnie mam wrażenie że umawianie się na obustronny luz prowadzi do tego ze przegrywa druzyna która wygrała by mecz gdyby obie zagrały normala :-)) ale to tylko taka drobna uwaga do tej dyskusji , niepoparta niczym a jedynie moimi obserwacjami tej gry od jakiegoś tam czasu .
A co do pomysłu na test to można i to spróbować tylko co to nam da że po całym sezonie czekania będzie wynik identyczny ??? ;-) A potem trzeba będzie sprzedać grajków do innej drużyny i znowu czekać cały sezon . Jak sie znajdą chętni do takiej zabawy nie ma problemu testujmy co nam szkodzi - ale obstawiam że to nic nie zmieni .
Wolałbym jednak sprawdzić o ile różnią sie od siebie taktyki bo wiem że się różnią niewiele , ale ile jest to niewiele to mnie by bardziej ciekawiło . Dlatego zaproponowałem test z LI i LP . podobnie bym zrobil z Motionem i Runem , czy BO i PTB .