Ta, miałem się spodziewać, że Olaf sam siebie ogra grając Run And Gun na moich bydlaków ze swoim Staniaszkiem na porządnej formie... Poczułem się trochę opluty ;-) Ale ostatecznie wszystko jest OK, bo z Żagielem grałem 3-2 i taką miałem domyślną taktykę. Jeszcze teraz Wojtas się w klątwy bawisz - pokonaniem Dawcia na wyjeździe udowodniłeś, że jesteś faworytem do awansu (w dodatku wyszedłeś z chyba 12-punktowej straty po I kwarcie) i pewnie będzie tak, że mnie załatwisz w finale... o ile do niego dojdę ;-) A nie wydaje mi się - Madox z nowym SFem z Singapuru (?!) za 700 kilodolarów pensja 61 tysięcy, pewnie w piątek forma i ja w lesie... Nagle Madox z kieszonkowymi od wujka Zdzisława + pieniędzmi za sprzedaż zużytych graczy typu Like czy Karponidis jest panem sytuacji w czerwonej konferencji, po załataniu zdecydowanie najsłabszej pozycji w swoim składzie (jakby pokonał mnie z Leonidisem w pierwszej 5 po raz 3 z rzędu to chyba załamałbym się ;-) ). Oczywiście, nadal mogę awansować, ale na 100% nie wygram majstra - Madox lub Ty lub Dawcio. Spróbuję wejść do II ligi drzwiami kuchennymi - bilansem. Może mi w tym pomóc wtorkowy mecz popisowy przeciw Browarinho, któy będzie już bez Chińczyka (o ile znowu czegoś nie wymyśli) - trzeba nastukać dużo punktów :D Wtedy 21-1 + dobry bilans punktów mogą mi dać ten awans, a te 2 mecze *chyba* wygrane (nie będę kusił losu hehe)
Chciałbym w tym miejscu złożyć kondolencje dla Voyagera - Byłeś lepszy (według Boxscore) w meczach z: Żaglem i Alnawem, lecz przegrałeś, z Jędrzychowianką, która grała piach cały sezon, a teraz nagle forma same 8 i 9 i "ruszyli", ja zaś dostałem 41 (!!) rzutów wolnych w starciu z Tobą. Nie zasłuzyłeś na to, by spaść, a teraz musiałbyś pokonać Olafa lub Madoxa (obu na wyjeździe), choć możesz jeszcze spróbować Gruźlików ugryźć - bez formy są ;-). Ale coraz bardziej wygląda to na koniec, więc... przykro mi, wróć tu silniejszy i zrzuć z siebie tego pecha w końcu :-)
Jeszcze z ciekawostek - Yaneahonen wpadł w dołek, który pod nim Browarinho wykopał, bo 5 miejsce u niebieskich zagra baraże z 7 miejscem u czerwonych (Voyager lub Alnaw), a 6 miejsce u niebieskich zagra z... Browarinho. Olix kontra Browar United to jednak nie będą byle jakie baraże, jestem przekonany, że te dwa zespoły zrobią widowisko mimo wyprzedaży garażowych ;-)
Wojtuś, Ty przewidywując mnie na majstra masz pewnie w głowie argumenty - w lidze niepokonany od dawna, Dawcio pokonany, Ty pokonany, rezerwowy Madox pokonany, potężny Rumun, którego tylko Żagiel zatrzymał (a i tak przegrał), a ja mam kontrargument, który unieważnia to wszystko - to jestem ja, Hubsoniusz, nie mam w zwyczaju wygrywać ważnych meczów przy dużych oczekiwaniach ;-)
(125983581),
(127668713),
(128547225),
(128987179),
(128987229),
(128987263),
(128987279),
(129862172),
(130301927), jak ktoś się w tej lidze się mnie jeszcze boi, to po przejrzeniu tego chyba nie ma wątpliwości co do mojego "geniuszu" taktycznego, po prostu ja i moja drużyna jesteśmy dziadami i tyle w temacie ;-)