No z tym że on sie nadaje na PG to juz pojechałes ostro po bandzie :-) , on sie tam kompletnie nie nadaje .
Nie wiem czy się nadaje lub nie nadaje, ale byłby najlepszym naszym PG, gdyby go wystawić na PG (chociaż ja bym go na PG nie wystawiał). Co prawda gorzej by podawał, ale nadrabiałby innymi skillami. A to kozłowanie też by podniosło płynność, więc by niwelowało częściowo słabsze podania. Resztę by nadrobił pozostałymi skillami. Zawodnik to nie jeden skill ale dziesięć. I bardzo często jeden trochę słabszy skill, choćby nawet był to skill główny, to da się nadrobić dużo lepszymi pozostałymi skillami (choćby nawet część z nich to były boki).
na SF-a reprezentacyjnego ma za dużo dziur
Na SF-a za dużo dziur? To kim grałbyś na SF-ie? Warchałowskim? Przecież on prawie żadnego skilla nie ma lepszego, a więc w zasadzie same dziury ;-)
Wszystkie nasze SF-y mają jeszcze więcej dziur. I trzeba nimi grać. Przecież nie urodzę sobie nagle zawodnika z SS=140...
Nie żebym nie mógł, mógłbym, ale by nas zbanowali...
Nie chce się rozpisywać w różnicach graczy ale po za tymi blokami to jeszcze "nasz" jest lepszy w ID o 2 poziomy i Rebsy o 1 poziom , to tak gwoli ścisłości żebyś nie pisał tylko o blokach .
O ID napisałem ale napisałem, że to się znosi z IS-em, gdyby mieli przeciwko sobie rywalizować na parkiecie. A zbiórki lepsze o poziom to co? Zbierze dziesięć piłek więcej? Gdyby wszystko inne było identyczne (inni zawodnicy, to samo nastawienie, hala, entuzjazm, itd), to pewnie w efekcie końcowym zebrałby o jedną piłkę więcej albo i nie, średnio wychodziłoby mniej niż jedna zbiórka. Za mała rekompensata za stratę w innych elementach.
W podankach w JR jest remis , przegrywa w tym co pisałem DV HN i JS .
I co? Samymi remisami i porażkami wygrywa? ;-) Mam się podniecać, że podaniach jest remis?
Sorki, ale Twoje opinie są jakieś totalnie oderwane od rzeczywistości. Wg mnie nie masz w ogóle rozeznania co do tego, co jest do dyspozycji w kadrze. Pisałeś, że Hasana i JW można się spokojnie pozbyć, bo jest Gurak, Luderitz i Rakus (tak jakby dało się grać trzema podkoszowymi w reprezentacji). Pisałeś o Perce - Perko to mutant, tylko mniej zmutowany a więc gorszy, ma górę niewiele lepszą od Hasana a dół dużo słabszy. Dziwiłeś też w końcu z Warchołowskim czemu nie gra (a na początku kadencji miał SS=104, a ciągle obecnie nie ma nawet 110). No i co z tego, że fajnie rozłożony, skoro prawie wszystko ma gorsze, w sumie dużo gorsze.
A Hiszpanie mają nie tylko tego SF-a. Na TL-u jest też ich SG. Też lepszy od naszych. Tylko SS=122 i nie byłby naszym najlepszym PG, ale byłby drugi albo trzeci. I jeszcze na kilku innych pozycjach można zobaczyć ile mamy straty.
I jeszcze pytanie zagadka - zgadnij jakie JS ma PF Hiszpanów?