Cokoli se tady řekne považuji za legitimní, je to každého právo. Samozřejmě myslím, že jakákoli diskuse (vyjma nějakých osobních útoků) je lepší než mlčení. Zejména v našich poměrech, kdy na fóru se projeví opakovaně odhadem tak max. 10% manažerů, na externím NT fóru pořád několik, slovy 5, stejných. A budu rád, když i ostatní - zejména manažeři 21-letých hráčů, kterých se to týká - řeknou, co si myslí. Nejsem žádný dogmatik, přemýšlím o všech vyřčených názorech, zejména když se vyskytne názor jiný než můj, takže diskusi na toto /i jiná/ témata uvítám.
Opravdu si nemyslím, že by peníze za reprezentanty byly hlavním motivačním faktorem - zejména pro U21, kde i extrémně dobrý hráč může hrát max. 2 sezony (těžko předpokládat, že by některý stabilně hrával třeba od 19 let). Pokud má někdo třeba 3 reprezentanty v seniorském NT, je to samozřejmě něco jiného, budou mu přinášet peníze dlouho a nejspíš je těch peněz i více. Ale musí hrát v zápasech, nestačí, že jsou na soupisce. Čili například u mě ten rozdíl (pokud Lorenc hrál) činil asi 4500, čili cca 8% mé částky za merchandise. Nezlob se, ale za sezonu třeba 50k je mi fakticky k ničemu. Manažer prostě hlavně musí CHTÍT trénink podřídit mladému nadějnému hráči, většinou za cenu dlouhodobého potlačení ambicí celého svého týmu. Dívám se na to ze svého pohledu,trénuju 4 hráče ze širšího výběru U21 a vím, že v nejbližších 2-3 sezonách nemám šanci na postup do 1.ligy. Ale pro mě je největší čest a doklad toho, že jsem dobrý manažer, mít některého hráče v U21 nebo NT. Prachy jsou mi fuk, a první liga zatím taky.
Ohledně vyhazovu všech či některých zatím přesně nevím. Samozřejmě půjdou ti dva osmnáctiletí (ne)boti, a to hned po zápase s Řeckem. A pokud Vajkéz projeví zájem o některé hráče z U21, že by je příští sezonu vzal do NT, a bude chtít, aby dál hráli v U21, vyjdu mu samozřejmě vstříc. Určitě se mezi sebou dohodneme, v tom nevidím problém. Ale asi nevyhodím z týmu 20-leté, i když "problémové" hráče, jako je třeba Hána. S jeho manažerem teď jakžtakž vycházím (možná tam byla jen jazyková bariéra, protože když jsem mu napsal portugalsky, začal konečně dělat to, co se po něm chtělo), a nerad bych, abych ho (částečně možná svojí ješitností) jakkoli zazdil, protože na něm by měla U21 stát v příští sezoně.
Kostra týmu je jasná už teď - budou to dvacetiletí ze současné U21, tedy Uhrovic, Sedlár, Hána. Další žhaví adepti jsou Zlatohlávek, Šemetka, Pelant, Kábrt, Dašek, Mourek. O další místa bude velká tlačenice. Všechny manažery 20-letých a několika 19-letých hráčů, kteří přicházejí v úvahu pro příští sezonu, celkem cca 40 hráčů, budu samozřejmě kontaktovat ohledně tréninkových plánů.
edit - 1 překlep
Last edited by Amare at 10/27/2009 3:05:03 AM