Transfery, przepływ zawodnikówChciałbym, żeby na forum powstał wątek dotyczący przepływu potencjalnych i obecnych (jeżeli będzie taka konieczność) zawodników U-21. Przede wszystkim najlepiej by było gdyby zgłosiła się do mnie osoba odpowiedzialna za ten projekt. Tutaj nie ukrywam przydałoby się doświadczenie i obycie w akranach BB (czasu raczej nie za dużo). W tym wątku wpisywali by się wszyscy, którzy chcą trenować zawodnika pod reprezentację U-21 według następującego schematu:
- nick BB, link do drużyny, kwota jaką mogą wydać (w nawiasie, jaką mogą zgromadzić w ciągu 3-4 dni sprzedając jakiegoś zawodnika, pozycja zawodnika (wiąże się to z rodzajem treningu) np.
-vinnie_jones,
(55523), 3,4 M (5M), PF, C
Skauci, którzy będą wiedzieli z wyprzedzeniem o pojawianiu się gracza na TL (sytuacja optymalna) lub kiedy się zorientują że gracz już na TL jest (sytuacja najbardziej realna) informują poprzez BB-maila osobę pierwszą na liście spełniającą wymagania, co do danego zawodnika, że gracz jest na TL oraz informacją o skillach gracza. Jeżeli z różnych względów dany manager nie może lub nie chce kupić gracza wówczas informowany jest kolejny z listy manager, który da 99% gwarancję na zakup zawodnika. Oczywiście mamy wolny rynek i nikt nikomu nie będzie zabraniał kupowania zawodników będących na TL, ale mam nadzieję, że w ten sposób zwiększymy szansę, że gracz trafi do managera, który będzie go dobrze trenował i chociaż częściowo unikniemy podbijania cen. Jeżeli nikt z managerów na liście nie spełniałby wymagań co do zakupu (np. za drogi) lub nikt nie chciałby kupić danego zawodnika (np. zły wiek, zbyt słaby zawodnik według managera) wówczas namiary na tego zawodnika byłyby umieszczane w tym wątku z nadzieją, że ktoś jednak się zdecyduje na zakup.
Oczywiście to znowu dla niektórych może brzmieć jak wyborcza utopia czy teoretyzowanie, ale ja naprawdę wierzę, że uda się coś takiego zrobić i chociaż paru zawodników w ten sposób zatrzymać w kraju i wytrenować. Wiem też, że nowy selekcjoner zacznie działać tydzień po drafcie, czyli dosyć późno, no ale tak jest ułożony kalendarz przez BB-ków i nic nie da się z tym zrobić.
Druga sprawa, to chciałbym przygotować przyklejony wątek na forum z wymaganiami graczy w różnych przedziałach wiekowych pod względem pensji i potencjału oraz linki do poszczególnych skautów odpowiedzialnych za dane roczniki.
OtoczkaChciałbym, żeby nadal był prowadzony przez Dejvidda typer reprezentacji.
Ponadto fajnie by było, żeby na forum był jeszcze jeden konkurs. Myślę, że można by zmodyfikować i uatrakcyjnić nieco konkurs reprezentacji, jaki był prowadzony przez Mr. Presidenta. Mam nadzieję, że znajdzie się osoba chętna do jego prowadzenia (oczywiście mam nadzieję że będzie to nadal jeżeli MR. P). Konkurs oprócz odgadywania ustawienia rywala łączyłby w sobie wiedzę na temat obydwu naszych reprezentacji. Obiecuję, że zarówno w typerze, jak i w Konkursie będą czekały fajne i atrakcyjne nagrody (w tym supportery). Oprócz tego bardzo mile widziane i wspierane będą wszelkiego rodzaju inicjatywy, takie jak prywatne Puchary (takie, które rzeczywiście wpływają na życie społeczności BB), opowiadania czy ewentualne konkursy.
Last edited by vinnie_jones at 3/24/2010 7:34:18 PM