Ajmo onda da navedemo nekoliko parametara:
1. USA dream team je pobedio sve utakmice na turniru, ukljucujuci i Hrvatsku, i to 33 razlike u grupi, i 32 razlike u finalu olimpijade, a ostale meceve sa preko 40 poena razlike;
2. Danilovic(vrhunski Evropski odbrambeni igrac) je jednom izjavio: "Kada igrate protiv Dzordana, tu odbrane nema, jer kada on uzme loptu, vi statirate pored njega i ukoliko on pogodi kos, odigrali ste losu odbranu, a ukoliko promasi, mislite da ste odigrali dobro. Jednom je protiv nas (Miami), odigrao pod temperaturom 40 stepeni i postigao nam je oko 50 poena, a na njemu se izredjala u odbrani nasa citava bekovska linija".
3. 10 od 12 igraca iz drim tima se danas nalazi u kuci slavnih, a od 4 trenera koji su predvodili tu generaciju, u istoj kuci, nalaze se trojica.
4. Ako se vratimo na tezu br. 1, zamislimo da je taj Hrvatski tim bio pojacan Divcem, Paspaljem, Djordjevicem, Danilovicem...da li bi umesto 32-33 razlike(koliko je bilo), bilo 20 razlike?
Ja mislim da bi...
Takodje ne treba ni pominjati da li su oni igrali maksimalno ozbiljno ili su se u vecem delu utakmice sprdali i dokazivali svoj individualni kvalitet.
Licno mislim, kada bi odigrali maksimalno ozbiljno, citavu utakmicu, ta nasa najjaca generacija, mozda bi 1 od 10 utakmica odigrala ispod 40 razlike.
Znaci, oni su protiv svakoga igrali TIE, dok su svi protiv njih igrali CRUNCH...zamisli koliki su imali entuzijazam? :)))
Last edited by Rokaj Snimaj at 10/24/2010 5:50:06 PM