6. Na koniec chciałem zapytać o słynne już Litewskie domki dla biedronek. Z jakich materiałów budujecie te domki? Czy są bezpieczne?
LP: W okresach roztrenowania jestem przedstawicielem handlowym wspomnianej firmy dla terenów Polski, Rumunii i Węgier. Podpisany kontrakt zobowiązuje mnie do nieudzielania tego typu informacji, mogących stanowić zagrożenie i powodować ewentualny spadek przewag konkurencyjnych mojego pracodawcy. Wszystkich zainteresowanych najwyższej jakości produktami firmy z Kelme proszę jednak o kontakt pod numerem telefonu (0 800 BIEDRONKA). Pierwsze 10 osób które powoła się na hasło "Polak-Litwin dwa bratanki" może liczyć na atrakcyjne zniżki!
Rozmowa z Lukrecijusem niewiele wyjaśniła. Jednak jakiś wewnętrzny głos, coraz bardziej natarczywie zaczął mi podpowiadać, żeby nie drążyć tego tematu. Żeby to zostawić, jeżeli nie chcę skończyć jako składnik wylewki takiego domku. … Cóż, postanowiłem zaryzykować raz jeszcze i udałem się do czołowego strzelca naszej młodej kadry.
Zapraszam na wywiad z
Władysławem Lubasem (12208478):
1. Wygra Polska czy wygra Litwa?
Władysław Lubas: A w co gramy? Jeżeli w pokera na rozbierane części samochodu widze tu duże szanse rodzimej reprezentacji. Jeżeli w popularna jajcowatą piłe kopaną ... cóż "no way" wygra Litwa. A w kosza ... pewnie że my, jesteśmy lepsiejsi i już :)
2. Hamburger czy Hot-dog?
WL:
Mój mentor kiedyś powiedział, "zycie jest jak stragan z hot-dogami, nigdy nie wiesz w którym jest parówka" i ja mu wierze.
3. Domek dla Lalek czy mieszkanie dla biedronek?
WL:
Domek na drzewie. Przynajmniej jest jakis punkt odniesienia.
4. Lakers czy Clippers?
WL: Cikago Bulls, ło! Bo tak mi mówiła mama.
5. Kołduny czy Uszka?
WL: A co do tych uszek?
6. Wilno Czy Kraków ?
WL: Wilno to polskie miasto!!! A Krakowa nie lubie ;) Poza tym prezes stoi nademną z łomem i mówi, że jak powiem inaczej niż Wilno gdzie poznał Panią Prezes to mam ... przełomowaną lub zezłomowaną dalszą kariere.
7. Sith czy Jedi?
WL: Ciemna strona mocy. Bad Boys a co ;)
8. Unia Europejska czy Lubelska?
WL: Konfederacja Barska :) Pewno że Lubelska. Lublin to ładne miasto ... w sumie ;)
9. Przy herbatce z Jackiem Gmochem czy kolacja z Dalią Grybauskaitė ( Prezydent Litwy ) ?
WL: Jacuś !!! i nie ma mocnych :D
Dziękuję za rozmowę.