BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > U21 Antrenman Önerileri

U21 Antrenman Önerileri

Set priority
Show messages by
This Post:
11
168263.9 in reply to 168263.8
Date: 1/6/2011 10:28:47 AM
Overall Posts Rated:
153153
eline sağlık hocam. ek olarak; (167954.75)

Azerbaycan A Milli Takım Antrenörü - Azerbaijan NT Coach
From: varyemez

This Post:
00
168263.11 in reply to 168263.2
Date: 1/6/2011 11:16:12 AM
Overall Posts Rated:
118118
tabiki bazı ana özelliklerde fark yememek lazım. yan özellikler ne olursa olsun gardların dış defansında uzunların ribaundunda 2 şer level geride olunursa yan özelliklerdeki üstünlük bir işe yaramaz bence..

This Post:
00
168263.12 in reply to 168263.5
Date: 1/6/2011 11:19:12 AM
Overall Posts Rated:
118118
düşük özelliklerde iki level arasındaki fark daha belirgin maçları takip ediyorsan yorumların faydalı olur.

kısalarda iç savunma konusunda tam emin değilim ama milli oyuncumuz faruk selisin milli takım olsun oynadığı takım olsun en iyi savunmayı yapıyor genelde.faruğun iç savunması üstün. tbl finalinde bağkurun savunma başarısıda buna örnek olabilir onun kısalarıda iç savunmalı oyuncular.

This Post:
00
168263.14 in reply to 168263.6
Date: 1/6/2011 11:27:58 AM
Overall Posts Rated:
118118
bu konuya değinmen isabet olmuş hocam. kendi bakış açıma göre uzun ve gardları ikiye ayırmamız gerektiğini düşünüyorum. uzunların performanslarında yan özellik gardlara oranla çok daha etkili. özellikle hücum anlamında uzaktan şut, menzil ve top sürme çok büyük fark yaratıyor.

kesinlikle haklısın hocam uzunlarda bencede uzaktan şut özelikle çok önemli.. pas ve diğerleride tabiki..

iç şut konusunda da katılıyorum uzunların bile iç şutu öyle çok yüksek olması gerekmiyor zaten iç şuttan ziyade asistli şut bulmaları önemli.

ancak uzunlar konusunda şut ve defanstan feragat edip ribaunta ağırlık verilmeli diye düşünüyorum. ben şut ve defansın seviyesinin çok önemsemiyorum çok düşük olmadıkça sırıtmaz diye düşünüyorum.

This Post:
00
168263.15 in reply to 168263.7
Date: 1/6/2011 11:30:34 AM
Overall Posts Rated:
118118
sabiti bu seviyelere yaklaştırdım top sürmesi çok düşük sadece. umarım biz top sürmeli dış def.li oyuncuları yetiştirirken motor tekrar değişmez.

This Post:
00
168263.16 in reply to 168263.8
Date: 1/6/2011 11:44:36 AM
Overall Posts Rated:
118118
top sürme ve ribaunt konusunda hemfikiriz.

uzun forvet için yazdıklarında da aynı fikirdeyim. ancak pivotta uf özelliğinde olursa pota altına bağlı kalmıyor. uzaktan şutu menzili olursa çok etkili oluyor. bu elemanların yetişmesi çok zor. iç özelliklerden geri kalması gerekiyor oyuncunun ve bu konuda milli takımlar düzeyinde iç şuttan başka feragat edilebilecek bir nokta göremiyorum. ribaunt kesinlikle çok önemli!!

evet kısa forvette motordan dolayı şg tipi yüksek dış.def.li ve top sürmeli oyuncu önemli. iç özellikler de mutlu hocanın yazdığı civarlarda olmalı.

From: aquila

This Post:
00
168263.17 in reply to 168263.15
Date: 1/6/2011 11:50:12 AM
Overall Posts Rated:
227227
sabiti bu seviyelere yaklaştırdım top sürmesi çok düşük sadece. umarım biz top sürmeli dış def.li oyuncuları yetiştirirken motor tekrar değişmez.

hocam canını sıkma sabit her motorda oynar eski motor gelse mükemmel şg olur, şimdi,ki motorda kf için tek eksiği ts oda çok sorun değil bir sezonda düzeltir seneye kapını yüksek bir bedelle çalacağım haberin olsun

This Post:
00
168263.18 in reply to 168263.16
Date: 1/6/2011 12:00:40 PM
Overall Posts Rated:
198198
hocam belli bi zorlugu var ama abartılcak gibi degil bence benim takımadki davutun potansiyeli daimi alstar olmasaydı ben cokda zorlanmadan yapcaktım böyle bi oyuncuyu ama nasip olmadı iç sut def rib 13 15 14 top sürme menzil ve sutta 9 dayken pot doldu sıkıntı cekmeye basladı antremanda bende daha fazla zorlamadım eger bunların yanına biraz dıs defde ekleyebilseydim tam bahsettigimiz oyuncu olcaktı yani asıl sorun potansiyel potansiyeli olduktan sonra işi bilen adam bu tür bi oyuncuyu fazla zorlanmadan yetistirir ha tabi bide maas problemi var nası maası abartmadan iyi bi uzun yapcaksın buda bi sorun

This Post:
00
168263.19 in reply to 168263.18
Date: 1/6/2011 1:05:02 PM
Overall Posts Rated:
3434
ben kısa oyuncularda içerden defansın önemli olduğuna katılmıyorum hatta blok iç defansdan daha önemli özellikle kf pozisyonu için içerden defans çok gereksiz eğer önemli olsaydı kf pozisyonunda mürşit e karşı hiç bir oyuncu üstünlük sağlayamazdı ama bu motorda takip ediyorumki içerden defansı çok düşük olan kf ler sadece uzaktan şut u var diye tek başına maç kazandırıyor aynı şekilde içerden şut u olan kf çok büyük üstünlüğü olsada maça hiç yansımıyor çok düşük iç defanslı kf ler rahatlıkla durduruyor. bu oyunda dış defansın sağlamsa iç oyuncların iç savunması çok düşük bile olsa rakibi rahatlıkla durdrabiliyosun

isteyen bunu deniyebilir eğer ok şg ve kf pozisyonlarında dış defansın çok yüksek geliyorsa uf pozisyonuna 2-3 iç defansı olan bir gard koyup maçı çok rahat kazanabiliyosun hatta rakip uf nin eline top bile deymiyor. tahminim uzunlara karşı önden savunma diye bişey eklemek istemişler ama bunu öle bi abartmışlar ki uznların eline top deymiyor

oyundaki şans faktörünün öne çıktığnını sandığımız çoğu maç bu şekilde bug a girdiği için değişik sonuçlar çıkıyor ve bazı takımların kadrosu oyunun bu açıklarına çok uygun ben iddia ediyorum ki bu oynda aynı takımlar aynı oyuncu form ve taktikler ile 10 maç yapsınlar hepside birbirinin aynısı olur şans diye bişeyin olduğun düşünmüyorum sadece belli kadro yapıları belli takımlara karşı inanılmaz üstünlük sağlıyor buda çok beklenmeyen sonuçlar alınmasına sebeb oluyor ama bu şans değil motordaki açıklardan meydana geliyor 10 maç yapsalar hepside birbirine çok yakın geçer diye düşünüyorum

Advertisement