BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
22
191394.9 in reply to 191394.7
Date: 7/26/2011 11:59:21 AM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
Unfortunately, Róbert will play against the Polish NT. I hope to play well ;) He will be at this match in good form ;)

Last edited by Mr.President_ELIT at 7/26/2011 3:34:46 PM

This Post:
00
191394.10 in reply to 191394.8
Date: 7/26/2011 12:23:51 PM
Quahog Toy Boys
II.1
Overall Posts Rated:
8989
hát, sokan közülük már inaktívak, most van 6, 9, 13, 14, 15, 23, 24, 36 és 2323...

úgyhogy az induló Bence10-től kérdezném is, hogy ő kikre számít segítőként.

This Post:
00
191394.11 in reply to 191394.9
Date: 7/26/2011 12:25:20 PM
Overall Posts Rated:
173173
We know that you always keep him in good form. :)

This Post:
00
191394.12 in reply to 191394.11
Date: 7/26/2011 5:23:05 PM
Overall Posts Rated:
88
CASAUBON FOR U21 president and Babinéni for president

Message deleted
From: Norbi

This Post:
00
191394.14 in reply to 191394.11
Date: 7/26/2011 5:49:51 PM
Egerszeg Rottweilers
II.4
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Nekem egyetlen kérdésem lenne amit talán még magam sem gondolok komolyan:
azt írtad a kampánybeszédedben, hogy a scoutolást szeretnéd továbbvinni ami érthető de nem fog a scoutolás rovására menni a kapitányi kinevezés?

From: kaygee

This Post:
00
191394.15 in reply to 191394.14
Date: 7/27/2011 4:14:38 AM
Overall Posts Rated:
173173
Szia!

Ilyen kérdéseket nyugodtan gondolhatsz komolyan, szerintem ez logikus és fontos.

Néhány gondolat erről:

Eddig úgy állt össze a válogatott stábja, hogy a kapitány mellett dolgozott egy scout, és többen segítették munkát taktikailag, illetve nagyban tudtunk támaszkodni az U21-es gárdára, akik nagyon sokat tettek/tesznek azért, hogy a nagyválogatott is előre tudjon lépni. Én ezen mindössze annyiban szeretnék változtatni, hogy kicsit ez eltolódik, tehát én jobban szeretnék támaszkodni a segítőimre a taktikák kialakításában, míg a játékosnevelést tovább vinni. Mindezt azért tartom megvalósíthatónak, mert én a felfogásom szerint a taktika kialakítását tartom inkább csapatmunkának, és a játékosnevelést gondolnám olyan dolognak, ami nagyválogatott szinten jobb, ha egy kézben van. Jelenleg a nagyválogatottra esélyes játékosok között (ha minden korosztályt figyelembe veszek) hozzávetőleg 60 játékost tartok nyilván, ezzel el lehet boldogulni (a mostani 18 évesek még nincsenek közte). Többen közülük U21-re nevelkednek, és rájuk az U21-es scoutok is odafigyelnek, tehát ez munkamegosztásban megy. Annak örülök, hogy folyamatosan kikérik a tanácsaimat, remélem, hogy a jövőben is tudunk majd így "párhuzamosan" egymás mellett haladni. Ahogy a kampányszövegben is írtam, a külső fórumon továbbra is jó lenne ötletelni, vannak a csoportban kemény ellenfelek, hogy csak Izraelt és Lengyelországot említsem.

Rájöttünk Vendaballal arra az elmúlt szezonok során, hogy olyan nem nagyon van, hogy a kapitány az kapitány, a scout meg scout. Többször is közösen átnéztük a lehetőségeket még szezonon belül is, folyamatosan egyeztettük a válogatott kerettagok és a válogatottra esélyesek lehetséges fejlődési irányait.

Hogy a kapitányi kinevezés a rovására fog-e menni a játékosnevelésnek? Én erre azt mondanám, hogy nem. Amikor jelöltettem magamat, eldöntöttem, hogy rászánom az időt (eddig is igyekeztem megtenni), tehát ha tőlem telik, akkor csak ezen nem fog múlni.

Különösen a külföldiekkel való kapcsolattartás miatt (akikkel már rendszeresen tartjuk a kapcsolatot) logikusnak tartom, hogy akkor ez már maradjon a scoutolás nálam.

Ha belegondolsz, szerintem egy U21-es scout jóval többfelé kapkodja a fejét, mint én, szerintem a három scoutnál egyenként jóval több játékos gyűlik össze megfigyelésre, mint nálam. Ráadásul ott aztán tényleg heti rendszerességgel kell mindent átnézni, mert ha csak 2-3 hétre is eltér valaki a tervtől vagy nem adja meg a játszott perceket, ott bukta van. A nagyválogatotnál sem túl jó, ha bekövetkezik ilyesmi, de mivel a nagyokat akár 27 éves korban is lehet edzeni (ezt idén sikerült bebizonyítani), ezért nem biztos, hogy minden kisebb hiba rögtön végzetes.

Kicsit eltérve a témától, de talán ide kívánkozik. Egyelőre úgy néz ki a helyzet, hogy túl sok új névvel ebben a szezonban még nem lehet majd találkozni a keretben. Úgy számolom, hogy 2 szezonnak még mindenképpen el kell telnie ahhoz, hogy világosan körvonalazódjon az, hogy kik is azok, akik mondjuk a jelenlegi 20-23 évesek közül odaérhetnek. Nem merek semmit elkiabálni, de úgy néz ki, hogy irányító és hátvéd poszton fogunk tudni először erősödni. Bárki is nyerje a választást, én vagy más, Bagoly Mátéval (12157995) már ebben a szezonban is számolhat, ő bizonyosan bent lesz DH poszton. Györk Tibor (13577981) egy évvel fiatalabb, de rohamléptekben halad, ha minden jól megy, ő a következő szezon közepefelé érhet válogatott szintre irányítóként. Elnézést a többiektől, de még jónéhányan vannak, akik bőven odaérhetnek, kettejüket azért emeltem ki, mert ők járnak legelőrébb. De egy válogatott ugyebár 18 játékosból állhat... Magas játékost azért nem írtam (vannak jól fejlődők), mert akik igazán kopogtattak az ajtón, már bekerültek (gondolok itt Molnárra, Csopakira és Tasira).

From: Norbi

This Post:
00
191394.16 in reply to 191394.15
Date: 7/27/2011 4:24:57 AM
Egerszeg Rottweilers
II.4
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Köszönöm a kimerítő választ és hogy komolyan vettél! Több kérdésem nincs, a szavazat leadva: kaygee_NT_Scout a jelölted.
sok sikert! Hajrá Magyarország!!

This Post:
00
191394.17 in reply to 191394.15
Date: 7/27/2011 5:09:28 AM
Overall Posts Rated:
88
Nekem is lenne egy kérdésem ,bár lehet sőt valószinű hogy nem a legjobb kérdés de érdekel.

Mennyi változás lenne az elöző szezoni kerethez képest a jövő szezonban????

This Post:
00
191394.18 in reply to 191394.17
Date: 7/27/2011 5:34:22 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ha megnézed az előző kérdésre adott választ, abban részben már benne van a válasz a te kérdésedre is. Bagoly Máté az, aki bizonyosan bekerülhet, ő bőven az a szint már. Ha feltöltésre kerül a 18-as keret (azaz őt valakinek a helyére kellene betenni), akkor valószínűleg Sógor maradna ki. Amint mondtam, a magas emberek közül többnyire bekerültek az elmúlt 1-2 szezonban azok, akik folyamatosan jól fejlődtek, a többiek egyelőre 22-23 évesek, vagy még fiatalabbak, nekik még van hátra bőven.

Kicsit később jöhet Györk Tibor, illetve erősen gondolkodom, hogy be lehetne tenni Gazdag Csabát (9610360), csak a tulajdonosával kicsit jobban szót lehetne érteni. Elsősorban tempódobásban és passzban lettek volna magasabb elvárásaim, sajnos ezek kicsit elmaradnak attól, ami egy válogatotthoz kellene.

Később még különösen kinti posztokra szóba jöhetnek a mostani "23-asok" közül mások is, például Petro Tutichenko-t vagy Georgi Chalúmov-ot simán el tudom képzelni a közeljövőben, ők nagyon jó fejlődést értek el az utóbbi időben, és mindketten magyar tulajdonosnál vannak.

De egyelőre úgy néz ki, hogy egy, maximum két új név.

From: Chosen

This Post:
00
191394.19 in reply to 191394.18
Date: 7/27/2011 5:47:52 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Ha megválasztanak mi lesz a válogatott tippverseny sorsa? Arra is marad energiád, esetleg átveszi valaki más, vagy nem kerül megrendezésre?

Advertisement