BuzzerBeater Forums

Hellas - III.11 > Τακτική ανάλυση

Τακτική ανάλυση

Set priority
Show messages by
This Post:
11
209632.9 in reply to 209632.5
Date: 2/9/2012 6:25:22 PM
Overall Posts Rated:
2121
Πόσοι από εμάς ξέρουν τους ''Λυπηριδη- Δοξακη- Φιλιππου'' ? Είμαι περίεργος. Να νιώσω πολύ γέρος ?

This Post:
00
209632.10 in reply to 209632.9
Date: 2/9/2012 6:38:09 PM
Overall Posts Rated:
10001000
Πόσοι από εμάς ξέρουν τους ''Λυπηριδη- Δοξακη- Φιλιππου'' ? Είμαι περίεργος. Να νιώσω πολύ γέρος ?

δεν θυμάμαι πόσο είσαι.εγώ 30 σε ένα δίμηνο...

ο Πάνος και ο Γιάννης πάντως δεν νομίζω να τους ξέρουν.
ο Στέφανος σίγουρα τους ξέρει γιατί παλιότερα είχε αναφερθεί στον Γουίλτζερ!

τον Ρωμανίδη δεν τον ανέφερα επίτηδες γιατί υποτίθεται πως το είχε το 3ποντάκι!

χαχαχαχαχαχα

This Post:
00
209632.11 in reply to 209632.8
Date: 2/9/2012 6:39:30 PM
Overall Posts Rated:
335335
καταρχας παρε απο μενα ενα +1 γιατι ειναι καλη δουλεια..

θα μεινω στο πολυ σωστο σχολιο σου
από τα χειρότερα παιχνίδια μου τακτικά...

ο θοδωρης πολυ απλα ειχε ροστερ για εσωτερικο συστημα..πολυ λογικα επαιξε ενα μπρωξιμο..κοιτα μεσα να επαιζε την ιδια ζημια θα σου εκανε..
εσυ μπερδεψες λιγο την επιθεση αρχικα..τι σημαινει οτι ειχες τον καλυτερο σουτερ σου στο 3..(να και αν το ειχες στο λοου ποστ)..τα περισσοτερα συστηματα κατα 80% παιζοντε εξωτερικα..θελετε και το λοου ποστ? :O τι θα μεινει για μας?
δεν επιδιωκει κανενας περιφερειακος σου 3ποντο με το λοου ποστ..(θα γινουν 3-4 αν εχεις κανα καλο σουτερ στο τελος της επιθεσης ε και?) αν εχεις εναν καλο ρακετας με εξω σουτ θα το παρει ακομα και με το κοιτα μεσα (βλεπε τον αυστραλο σου)
πηρες 15 3ποντα επιεδη ησυον πισω στο σκορε..αλλιως θα ειχες καμια 3-4..
μετα ..ειχες σε ολες τις θεσεις να αντιμετωπισεις καλες αμυνες..επρεπε να τα ζυγησεις με το που εισαι εσυ καλος επιθετικα..πολυ ασχημο στατιστικο για ψηλο με εσωτερικο συστημα ο μαρχαντ..
η πρεσα σου χανει το δυνατο της οπλο γιατι πηγαινεις σε αργο συστημα και κανεις ακομα πιο φανερο το μειωνεκτημα της γιατι αν δεν κανω λαθος ο ρεντ ηταν που ηταν εντος,πρεπει να ηταν γενικα καλυτερος στα ριμπαουν...το μπονους του το εκανες τιτανιο..
εγω στην θεση σου θα επαιζα (και δεν το λεω επειδη τωρα το ξερω το αποτελεσμα,νομιζω στο ειχα αναφερει εκεινη την μερα στο τσατ) 3-2 με ενα ξερο τρεξε..γιατι?γιατι αν πηγαινε εσωτερικα ο θοδωρης ετσι και αλλιως θα ετρωγες ενα χ καλαθια..αν πηγαινε περιφερειακα θα τον μπουκωνες με την αμυνα σου και αν πηγαινε στο γνωστο για τον ρεντ σμπρωξιμο θα περιωριζες καποια σουτ..το ξερο τρεξε γιατι 1,δεν μου αρεσουν τα αργα συστηματα εκτος εδρας (παρα μονο οταν εχει να κανει κατι ιδιαιτερο)

This Post:
00
209632.12 in reply to 209632.11
Date: 2/9/2012 6:47:08 PM
Overall Posts Rated:
150150
εσυ μπερδεψες λιγο την επιθεση αρχικα..τι σημαινει οτι ειχες τον καλυτερο σουτερ σου στο 3..(να και αν το ειχες στο λοου ποστ)..τα περισσοτερα συστηματα κατα 80% παιζοντε εξωτερικα..θελετε και το λοου ποστ? :O τι θα μεινει για μας?
δεν επιδιωκει κανενας περιφερειακος σου 3ποντο με το λοου ποστ..(θα γινουν 3-4 αν εχεις κανα καλο σουτερ στο τελος της επιθεσης ε και?) αν εχεις εναν καλο ρακετας με εξω σουτ θα το παρει ακομα και με το κοιτα μεσα (βλεπε τον αυστραλο σου)
πηρες 15 3ποντα επιεδη ησυον πισω στο σκορε..αλλιως θα ειχες καμια 3-4..

δεν νομίζω...το συγκεκριμένο στυλ επίθεσης που σου λέω είναι δοκιμασμένο...το λόου ποστ δεν είναι πάντα εσωτερικό σύστημα όπως το πρίνσετον δεν είναι πάντα περιφερειακό σύστημα...στα αργά συστήματα δεν είσαι ποτέ σίγουρος από που θα τα φας...όσο για τον Ζαρίφ δεν περίμενα να πάρει τρίποντα αλλά σουτ από το χάι ποστ...

το ξερο τρεξε γιατι 1,δεν μου αρεσουν τα αργα συστηματα εκτος εδρας (παρα μονο οταν εχει να κανει κατι ιδιαιτερο)

η ομάδα μου δεν μπορεί να παίξει καλό τρέξε και δεν μου αρέσει καθόλου το τρέξε γιατί δεν εκμεταλεύεται και τις πάσες μου...

Last edited by GIANNIS.K. at 2/9/2012 6:52:28 PM

This Post:
00
209632.13 in reply to 209632.5
Date: 2/9/2012 6:49:18 PM
Overall Posts Rated:
10001000
Λυπηριδης Δοξακης Φιλιππου!!! γιατι αυτα που λεει ο στελιος μου φαινονται ακαταλαβιστικα???μηπως επειδη ειμαι ξανθος???απο μπασκετ πιστευω οτι ξερω επαιζα για καμμια 20αρια χρονια...δεν τα λες λιγο πιο αναλυτικα για να διαβασω σιγα σιγα???

άμυνα box

ουσιαστικά σε αυτή την άμυνα ένας αμυντικός παίζει overplay σε όλο το γήπεδο τον καλύτερο επιθετικό του αντιπάλου με σκοπό να τον αφήσει ούτε καν να πάρει την μπάλα στα χέρια του.

οι άλλοι 4 αμυντικοί παίζουν ζώνη σε παράταξη 2-2 η οποία σχηματίζει ένα ορθογώνιο.εξού και η ονομασία box που σημαίνει κουτί.

σε μαν2 μαν λοιπόν οι αμυντικοί που βρίσκονται στην αδύναμη πλευρά(weak side) δλδ στην πλευρά που δεν βρίσκεται η μπάλα συγκλίνουν προς το κέντρο.περίπου προς την ευθεία που ενώνει νοητά τα 2 καλάθια.πολυ χοντρικά για να καταλάβουν όλοι.

στο overplay όμως ο αμυντικός δεν έρχεται πιο μέσα ποτέ.αν ο παίκτης που μαρκάρει είναι στο απέναντι τρίποντο,και ο αμυντικός είναι εκεί.

άρα μειώνονται οι βοήθειες!άρα πιο εύκολο να σκοράρουν ότι παίκτες και αν είναι οι υπόλοιποι.

αν είναι όμως μπάζα,δεν θα τα καταφέρουν....

κάπως έτσι...

ουσιαστικά μιλάμε για άμυνα που ποτέ δεν θα δεις να παίζετε παρά μόνο στιγμιαία.

τώρα οι παίκτες στους οποίους αναφέρθηκα,ας πούμε ότι επιθετικά δεν το είχαν το θέμα....

ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Στέφανε ότι παρατήρηση έχεις ελεύθερα.δεν υπάρχει θέμα.

αλήθεια σε τι επίπεδο έπαιζες?πόσο χρονών είσαι?έχεις κάνα dvd με παλιούς αγώνες του Άρη με Γκάλη?αν έχεις ενδιαφέρομαι τρελά να ξέρεις!

This Post:
00
209632.14 in reply to 209632.7
Date: 2/9/2012 6:54:43 PM
Overall Posts Rated:
10001000
όσο γι αυτό μην είσαι σίγουρος..δεν είμαι ακριβώς σίγουρος για το πως δουλεύει αλλά έχω δει αυτή την άμυνα να κλείνει τον καλύτερο επιθετικό αλλά να τρώει πολλά καλάθια από τους υπόλοιπους θεωριτικά μη καλούς σουτέρ...δεν ξέρω ακριβώς πως δουλεύει αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι δουλεύει ακριβώς όπως το λες...

δεν έχω δει ακόμα καλή box εδώ μέσα να ξέρεις.και όλοι οι παίκτες απέναντι σε αυτή την άμυνα γίνονται καλύτεροι!πρέπει να είναι χάλια βασικά σαν παίκτες....το δοκιμάζουμε σε φιλικό κάποια στιγμή...

η εξωτερική απομόνωση είναι δύσκολο να στηθεί...έχω στήσει τέτοια που λες αλλά δεν οδήγησε πουθενά..παρόλο που είχα 1-2 καλά μισ ματς δεν κατάφερα να σκοράρω από εκεί...ούτε αυτό το σύστημα δεν ξέρω πως παίζεται σωστά...

κάτσε να την παίξει ο Γιώργος και θα δεις!
το κάθε σύστημα έχει το κουμπί του βασικά.
εδώ μέσα παίζεις εξωτερική,και στην πράξη είναι λες και παίζεις το αντίθετο.

αλλά όταν παιχτεί σωστά,θα δεις την πραγματική αλήθεια.

η οποία είναι,ένας σκόρερ και 2 πασέρ στην ουσία στην περιφέρεια σου...(έτσι θέλω να φαντάζομαι δλδ)

Last edited by stelaios at 2/9/2012 6:55:07 PM

This Post:
00
209632.15 in reply to 209632.13
Date: 2/9/2012 6:56:26 PM
Overall Posts Rated:
150150
ξέρω τι εννοείς με την άμυνα Box γιατί παίζω μπάσκετ και έτσι έχει τύχει να παίξω τέτοια άμυνα...αλλά δεν υπάρχει πάντα πλήρης αντιστοιχία πραγματικότητας-ββ..

This Post:
00
209632.16 in reply to 209632.12
Date: 2/9/2012 7:00:01 PM
Overall Posts Rated:
335335
και ομως ακομα και το τρεξε εκμεταλευεται την πασα (αν υπαρχουν)

τωρα για το πρινσετον οκ το δεχομαι..αλλα οχι και για το λοου ποστ..δεν ξερω αν εχεις παιχνιδια ποσταρετα να τα δουμε..επειδη το λοου ποστ το εχω δουλεψει για αυτο σου λεω..δεν φερνεις στα ισια τις (λιγες) προσπαθειες του σφ στο χαι ποστ με τις προσπαθειες των ψηλων..πριν λιγες σεζον ειχαμε κυπελλουχου με λοου ποστ,αν θελεις να δεις μερικα παιχνιδια..ο σμαλλ οντως οτι παιζει (αναλογα πολλους παραγοντες) να παρει περισσοτερες προσπαθειες απο τον σεντερ αλλα αν γινει αυτο αμφιβαλλω οτι αρχιζει να κανει χρηση της εμβελειας και οχι του εσωτ σουτ..

This Post:
00
209632.17 in reply to 209632.16
Date: 2/9/2012 7:12:02 PM
Overall Posts Rated:
150150
ψάχνω ένα συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά μέχρι να το βρω δες αυτό...(16968)
ο Γαλάνης έχει 4 εσωτ σουτ και 20+ σουτ με άλμα...είναι ένα καλό παράδειγμα αλλά έχω και ένα καλύτερο..αν το βρω..
ίσως είναι σε επίπεδο εθνικής αλλά δεν αλλάζει και πολλά...

This Post:
00
209632.18 in reply to 209632.17
Date: 2/9/2012 7:17:56 PM
Overall Posts Rated:
335335
δεν ξερω αν ο γαλανης εχει οντως 4 εσωτερικο..δεν τα συνηθιζει κατι τετοια ο μαμου για αυτο σου λεω..παντως οσο περιφερειακο και να εχει σεντερ τον μαρκαρε..και αυτο ακουγεται λογικο..

This Post:
00
209632.19 in reply to 209632.18
Date: 2/9/2012 7:30:14 PM
Overall Posts Rated:
150150
και ο άσσος στο ίδιο παιχνίδι ήταν 3ος σκόρερ...μπορείς να δεις πολλά παιχνίδια της εθνικής σε αυτό το στυλ...
όσο για το αν ισχύει αυτό που λέω...πάντως ο Μαμού μου το είχε πει..και τον είχα ρωτήσει τότε γιατί μου είχε κάνει εντύπωση επειδή ο Γαλάνης ήταν στη λίστα μεταγραφών τότε...και τον ρώτησα γιατί διαλέγει τέτοιο παίχτη σε εσωτερικό σύστημα...και μου απάντησε αυτό που σου είπα...
αυτό δεν ισχύει μόνο για το λόου ποστ...η υπερφόρτωση πάσας μπορεί να παιχτεί με οποιοδήποτε σύστημα απλά στα αργά συστήματα είναι πιο έυκολο να επιτευχθεί....

είδες γνώσεις που έχω;; :P

Advertisement