BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: honzaa

This Post:
00
243053.9 in reply to 243053.8
Date: 6/11/2013 9:52:15 AM
Overall Posts Rated:
99
Janošík 55 (po draftu 42).

9) Samozřejmě jsem nevěděl, jak to chodí, ale ano, moje primární představa byla, že kouč U21 má na starost i hráče, kteří mají naději na NT a vše vzájemně konzultuje s NT trenérem. Pokud je tomu naopak, v pořádku, beru na vědomí a spolupráce by tomu byla přizpůsobena.

U21 coach
This Post:
00
243053.10 in reply to 243053.5
Date: 6/11/2013 10:02:07 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
1) 19 letí - momentálně je v db 82 hráčů včetně pot 10 - bohužel tento ročník je na potenciály slabý a z těch 82 hráčů je jen asi 30 s potem 8+ (16 je 9+ včetně 10), z celkových´82 hráčů za první sezónu tréninku zhruba 25 hráčů má 10+ skoků
20 letí - 3 z tohoto ročníku už jsou na soupisce a počítám s nimi normálně do sezóny, jinak na perimetr je dobře roztrénováno 10-12 hráčů a podkoš zhruba 8 hráčů, pokud se tento ročník nějak nezkazí mohl by mít zhruba úroveň jako ročník v mé první sezóně

2) tento ročník jsem svěřil svým skautům a nastalo několik událostí - změna skauta (bohužel nepracoval podle mých představ), hodně hráčů zbotovalo (nyní v db 70 hráčů a u +-30 je poznámka BOT), hodně manažerů nespolupracovalo s aktivním skautem (vím, že se pravidelně snaží hráče kontaktovat)

3) perimetr: JS aspoň 14 (ideál 15) JR 12 PA 9 - není to, že by měli přihrávky třeba 5, ale nyní jsme trénovali přednostně PA 11-12 a JR bylo 7-8
podkoš: JS 10 IS 12 ID 13 - nyní jsme trénovali IS až do 15-16 a třeba podkošáci měli někteří JS 2-3, takže bych to IS netáhl tak vysoko a místo toho trénoval JS

4) počítám, že komplet draft budu mít projetý někdy během zítřejšího odpoledne, takže tam bych měl mít už i rozřazené průběžně hráče do skupiny, jinak pot 9+ , součet 50+ je orientační (pokud bude slabý ročník, tak se klidně může stát, že tam bude hráč s potem 8 a součtem třeba 48)

5) to je člověk asi nijak nenaučí, když si přečte zprávu a neodpoví na ni, ale spíše jde o to, aby zájemci v případě prodeje těchto hráčů věděli, že když ho budou trénovat opravdu každý týden a tak jak mají, tak si zahraje za U21, nyní se to posílalo všeobecně, že prostě mají šanci na U21 a taky zvýšit tímto systémem zájem o hráče s větším potencionálem

6) TOP budu dělat po draftu (během draftu, když opravdu bude někdo vyčnívat), určitě bude dán přehled jako každou sezónu na fórum U21, aktualizace budou oznamovány taky na fóru

7) neřekl bych úplně primárně, protože jsem nevyloučil ani menší poty, jen nebudou pod tak intenzivním dohledem jako hráči v TOP skupině, zároveň se chci vyhnout situacím, kdy ve 20 je hráč na hranici potu a už se nemá kam zlepšovat, pokud někdo vytrénuje dobře hráče s pot 7 co na začátku vypadal špatně, tak nemám problém ho vzít do U21

8) určitě to nechci jen tak odchodit, experimentovat si myslím, že budeme moci (rád bych třeba zkusili patient, kde se na to celkem rýsují 2 hráči), jelikož sice jako tým je slabý, ale jsou tam dobré individuality.. jinak přizpůsobení k tréninku ve velkém neproběhl (u mladších ročníků byl na to čas, protože u perimetru se začíná většinou 1-1 a OD a podkoš se snažíme vyjíždět vyrovnaně) a u tohoto ročníku, tak někteří nemají/neměli pořádně vyjeté hlavní skilly co trénujeme ze začátku (začínali třeba i PA nebo špatný trénink) a ti co mají tak už trénují JR

9) zatím nikoho domluveného nemám, protože jak jsem psal tímto systémem bych chtěl zvýšit zájem o větší poty a tak tím i u spolupracujících manažerů čekám třeba i obměnu hráče v tréninku (místo 6 vezmou 8), ale jinak po projetí draftu během dotazování hráčů budu zjišťovat kdo jaký má zájem, dále pokud někdo spolupracující nikoho nedraftoval, tak obepíši samotné manažery pak jaký by měli zájem

From: rwystyrk

This Post:
00
243053.11 in reply to 243053.8
Date: 6/11/2013 10:46:48 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Tak teď už nebudu navazovat na původní otázky, aspoň ne formou číslování.
Potěšil mě váš věk, jedinou možnou hrozbou vidím v tom, že by třeba osobní život mohl dostat přednost, ale v rámci jednoho období by to snad hrozit nemuselo :-)
Jinak si nemyslím, že pořádat současný tým, byť Lukainos kandiduje, by byl nějaký problém. Ale možná by tím naopak získal kladné body, že konkurenci informace poskytl ;-)

A teda pár nových otázek:
1) jste připravení na brutální odpad proti tomu, co najdete v draftu? Je to docela náročné ustát a každý si projde úvahama, jestli to má vůbec cenu. Nejprve odpadnou týmy, co se nehlásí, když bude štěstí, povede se někoho zachránit, NT může 3 týdny působit jako záchrana i pro hráče U21, než mu začne MS. Následně odpadnou manažeři, kteří vůbec na zprávy nebudou reagovat. Pak někteří rovnou odmítnou spolupráci a ani nebudou ochotní hráče prodat. A nakonec budou manažeři, kteří sice trénink přislíbí, ale reálně ho nebudou dodržovat. Tam by trochu mohlo zabrat, pokud opravdu budete pečlivě sledovat všechny hráče a manažery včas urgovat. A po sezoně zjistíte, že z toho původního počtu sledovaných hráčů zbylo tak 30% co fakt intenzivně trénovalo.
2) co se týče těch taktik, tak mi šlo o to, jestli z toho repertoáru, který hra nabízí, o některých určitě víš, že by si hrávat aspoň občas chtěl a naopak jestli máš nějaké, o kterých vůbec neuvažuješ ani jako o krajní možnosti, v enginu, který dosloužil, byl útok hrát ke koši natolik dominantní, že se na top úrovni prakticky nic jiného nehrálo. V obraně ses zmínil jen o osobce, myslíš, že i některé zony by mohly mít za určitých okolností opodstatnění?
3) hrávali jste třeba nějaké jiné online manažery a máte odtamtud zkušenosti z podobné pozice?
4) jaké máš klubové ambice (krátkodobé/střednědobé/dlouhodobé)? případně taky tvůj skaut se může vyjádřit o ambicích jeho týmu
5) jaké máš dlouhodobé ambice s U21? Co by mělo být tím cílem, aby sis řekl "tahle mise byla úspěšná"?
6) v poslední době hodně upadla v průběhu sezony komunikace kolem U21 i NT, většinou se zúžila na předzápasové info, max. pozápasové hodnocení. Hodláš to v tomto směru nějak oživit? Už vůbec nefunguje diskuze ve federaci ani na externím foru, kde se dalo diskutovat před zápasy, jak na soupeře apod., což na veřejném foru není vhodné, protože soupeř si to může číst taky. A taky obecně, o čem by si chtěl průběžně informovat komunitu i na veřejném foru?
7) jinak co se tréninku týká, tak nevím, jestli kladu ty otázky blbě, asi se nad tím ještě zamyslím, ale zatím jsem se moc nedověděl, co od tebe čekat ohledně koncepce vývoje hráčů - prostě jde o to, že 3-4 sezony tréninku je strašně málo času a je potřeba se rozhodnout v tom období, na co se zaměřit a co oželet, což se samozřejmě s tím, že třeba začneme hrát více vnější útoky, může třeba i docela výrazně změnit
8) jak si představuješ v U21 práci s náladou? jak se stavíš k možnosti dohod o přístupu k zápasům se soupeři?
9) na hře si poměrně krátce, pravděpodobně se v kádru U21 setkáš v úrovní vlastností, se kterou nemáš zkušenosti, myslíš, že se tomu dokážeš včas přizpůsobit?

This Post:
00
243053.12 in reply to 243053.11
Date: 6/11/2013 10:58:12 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
2 společné otázky na všechny kandidáty:
1) už je znám los
http://www.buzzerbeater.com/country/37/jnt/schedule.aspx
co na naší skupinu říkáte a jaké máte první dojmy?
2) pořád jsem uvažoval, jak se trochu více dovědět o té koncepci tréninku a na něco už jsem přišel, představte si následující situaci, jsem majitel hráče, který se vám ozval, že bude trénovat plně pro potřeby U21, nemá žádnou vlastní představu a nastaví prostě to, co mu řeknete, takže bych požádal o doporučení tréninku na příští 3 sezony, pokud by šlo o tyhle hráče (jsou na trhu, takže nedávám odkaz, abych neporušil pravidla, ale stačí si filtrovat 18 leté čechy, pot 6+) - pro každého zvlášť tréninkový plán, jako bych vždy měl jen 1 z nich:
Ivan Lášek
František Pustějovský
Ladislav Foldyna
Miroslav Machovčák
Miroslav Smejkal (skilly najdete tady (224089.204)

a pak si dejte filtrovat celosvětově 18 leté hráče, potenciál 7+, plat 5000+, představte si, že to jsou Češi a doporučte mi tréninkový program pro hráče:
Nicolò Bencivenghi
Birnas Tupanjac
Kerehi Scully
Bryan Burchett
Zdzisław Schultz
Vasfi Özçinar

This Post:
00
243053.13 in reply to 243053.12
Date: 6/11/2013 11:07:20 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
A ještě jedna otázka pro všechny kandidáty:
My máme v draftu 1 hráče 18let, potenciál 7+, plat 4000+, díky nízkému počtu uživatelů je to drobeček v porovnání třeba s Polskem, které má jen v I.-IV. ligách takových hráčů v letošním draftu 20 a to má dalších 1100 týmů v V. ligách. Ta startovní pozice je znatelně horší. Není to trochu boj s větrnými mlýny?

This Post:
00
243053.14 in reply to 243053.10
Date: 6/11/2013 11:16:08 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
2) proč si dále držíš v databázi 30 zbotovaných hráčů?
3) perimetr - není PA 9 málo? možná by si mohl uvést vnější skilly hráčů, co byli ve skončené sezoně v U21, abych mohli diskutovat nad tím, kde případně ubrat a kde přidat ...
podkoš - nebylo by lepší trénovat IS i JS před jeden na jednoho ještě dříve a případně až ve 20 dotáhnout IS primárním tréninkem?
8) pod košem nějakým habánům trénujeme JR? není to zbytečně pomalé a nešlo by to pro U21 využít lepším/rychlejším tréninkem?
9) z mého pohledu je to trochu pozdě, hráči už se na trh dostávají a každou chvíli tam přibudou další, bylo by dobré předem vědět aspoň o pár zájemcích o hráče z draftu

This Post:
00
243053.15 in reply to 243053.11
Date: 6/11/2013 1:32:02 PM
Overall Posts Rated:
99
1) Ano, počítám se zvýšenou redukcí toho, co zařadíme do širšího skautingu, zejména v důsledku neochoty spolupráce manažerů a zbotování týmů. Myslím, že na to jsme připraveni a pokusíme se tyto ztráty minimalizovat. Naše komunita se zmenšuje, to představuje zásadní problém. Samozřejmě si můžeme také položit otázku, zda to má cenu, ale oba do té práce máme chuť, takže z toho, co máme k dispozici, se pokusíme dostat maximum a zároveň se budeme snažit položit ten pomyslný základní kámen do budoucích generací, aby co nejvíce hráčů z draftu, kteří mají šanci do U21 reálně zasáhnout se dostalo kvalitnímu vedení v tréninku.

2) K taktikám – ve hře jsem vyzkoušel všechny útočné taktiky, včetně izolací. Z obran jsem nevyzkoušel pouze zónu 1-3-1. Nemůžu říct, že bych nějakou z útočných taktik nechtěl vyzkoušet, přiznám se, že těm izolacím jsem nepřišel úplně na chuť, ale pokud bych Ti měl vyjmenovat taktiky, které bych chtěl používat nejvíce, tak z vnějších by to byl určitě Princeton a Střelba z výskoku, z vnitřních klasika LI, případně přes pivoty. Otázkou samozřejmě je, jak se bude chovat engine a zda se někdo odváží i zkusit něco jiného, než LI. Myslím, že by měly být i přáteláky, takže zde vidím prostor pro experimenty. Rozhodně nehodlám bezhlavě experimentovat v soutěžních zápasech. K té volbě taktice – záleží i na rozložení forem hráčů našich i soupeře – perimetr vs. Podkoš. Na repre urovni se to většinou hlídá, ale když uvidím, že soupeř má horší formy na perimetru a máme hráče schopné na to, abychom jim tam zatopili, dám určitě jednu z vnějších útočných taktik. Co se týká využití obranných zón – samozřejmě i ty mají své opodstatnění, ale jejich použití vidím jen v zápasech, kdy soupeř má jasnou dominanci na podkoši či na perimetru. V zápasech, které by měli být vyrovnané, pro nás hratelné bych se určitě držel klasiky, tedy M2M.

3) BB je můj první online manažer, jiné zkušenosti nemám a ani bych do žádného dalšího nešel, stačí mi jeden a chci se tomu věnovat pořádně, takže i z časového hlediska. Lukaspp má zkušenosti z Hattricku, ale nevím, na jakou úroveň se dostal, poprosím ho o vyjádření…

4) Ambice mého týmu – udržet se ve 3.lize, což by snad neměl být problém, trénovat hráče pro U21 a do 2-3 sezon se pokusit postoupit do 2.ligy. Ne však na úkor tréninku, vždycky bych chtěl mít v týmu minimálně 2 hráče na trénink. A dlouhodobé cíle – samozřejmě bych si chtěl zahrát 1.ligu, trénovat velký hráče pro NT, což ve 3.lize není možné, z ekonomických důvodů se to utáhnout nedá. V 3. A 2.lize bych chtěl trénovat primárně pro U21, v 2.lize už i třeba hráče s potem 9,10 za účelem dalšího prodeje a tréninku pro NT. Pokud mohu hovořit krátce za skauta – po nepodařeném SF a nepostupu do druhé ligy se lukaspp rozhodl pro trénink perimetrových hráčů s ambicemi na U21 a postupné přebudování týmu, kdy by hrál pouze s českými hráči. Poprosím ho rovněž o bližší vyjádření k tomuto bodu.

5) Dlouhodobé ambice s U21 – ve své kandidátské řeči jsem napsal, že nemá cenu si dávat cíle, ale jít zápas od zápasu. Pokud bych přesto měl konkrétně jmenovat jeden cíl, abych si řekl „něco jsme dokázali“, určitě pro mě velkou výzvou je kvalifikovat se s U21 na MS. Jsem realista vím, že s tímto ročníkem to bude velmi obtížné, o to víc se budeme snažit, aby nám vyrostli takoví hrači, kteří budou mít na to porvat se o tuto metu v některém z budoucích generací.

6) Ano, konkrétně toto je jeden ze stěžejních bodů mé kandidatury – zlepšit prezentaci U21 české BB komunitě. To oživení si představuji především v tom, že kromě tradičních před- a pozápasových informačních zprávách bych zavedl různé ankety či detailnější rozbory zápasu, zajímavosti, vyzdvihnutí jednotlivců apod. Chtěl bych využívat i externí forum, sám jsem se tam zkoušel registrovat, ale bohužel mi to nefunguje, i když jsem dal resend, nepřišel mi potvrzovací mail, možná jsem neměl správný link, jinak nevím, kde by mohl být problém.

U21 coach

This Post:
00
243053.16 in reply to 243053.15
Date: 6/11/2013 1:32:44 PM
Overall Posts Rated:
99
7) Obecně si myslím, že vytrénovat kvalitního podkošáka je daleko snazší, než perimetrové hráče. Ptáš se na co se při tréninku více zaměřit u perimetrových hráčů a na co u podkošáků? Jsem toho názoru, že ta schémata, která máme, jsou stále platná a toho bych se držel. Pak záleží na vstupu při draftu hráče a na individuální konzultaci s manažerem daného hráče a další doporučení tréninku. A v neposlední řadě to také závisí na tom, jak budeme s U21 hrát, jakým stylem. Naznačil jsem, že mi jsou bližší vnější taktiky, podle toho budu manažerům doporučovat trénink. Samozřejmě je důležité mít v týmu i univerzálnější hráče, kteří nám u některých soupeřů mohou lépe posloužit než hráči precizně trénovaní především na vnější útoky. Uzavřel bych to asi tak, že zkrátka záleží na individuálním přístupu, samozřejmě první dvě sezony se ten trénink u všech hráčů ubíra podobným směrem, v 3.sezoně tréninku by se mělo přejít na tu specializaci, tzn. Jak budu chtít hráče použit, případně se dá ještě něco málo dojet na začátku 4.sezony, ale to už jsou opravdu jen drobnosti.

8) Nálada a její používání v U21 – vzhledem k síle našeho současného kádru to vidím, na použití TIE jen v tom případě, kdy proti nám bude stát jasný outsider, případně budeme favority a budeme mít náladu našetřenou. Ohledně CT – muselo by jít o otázku postupu či nepostupu ze skupiny. Náladu bych v žádném případě nedomlouval, řídím se tím, že nejlepší je spolehnout se sám na sebe, takže když bych chtěl dát TIE, dal bych ho, ale nekontaktoval bych soupeře a neodkrýval tak karty. Vím, že v NT toto funguje jinak, ale na úrovni U21 si myslím, že ta „čestnost“ není.

9) Máš pravdu, že zde na BB jsem relativně krátkou dobu (něco přes rok reálného času), nicméně si myslím, že se s těmito pro mě novinkami dokážu v pohodě vyrovnat a přizpůsobit se. Důležitá je chuť do té práce a motivace a tu oba se skautem máme.

Last edited by honzaa at 6/11/2013 1:33:00 PM

U21 coach

This Post:
00
243053.17 in reply to 243053.13
Date: 6/11/2013 1:42:40 PM
Overall Posts Rated:
99
Částečně jsem na tuto úvahu odpověděl již v minulých odpovědích. Ano, naše komunita se zmenšuje, manažerů schopných a ochotných trénovat úbývá. Důležité však, že i přesto všechno tady ještě tací jsou. Situace se nevyřeší tím, že budeme naříkat nebo přemítat zda to má cenu, ale chopíme práce s tím, co máme a budeme se snažit o to, abychom odváděli co nejlepší výkony a z minima vytěžili maximum. K tomuto si dovolím jeden citát, teď čistě bez politické příslušnosti a sympatií či antipatíí k dané osobě....

"Lepší než proklínat tmu, je zapálit alespoň jednu svíčku..."

Každý nechť si přebere sám.

U21 coach

This Post:
00
243053.18 in reply to 243053.12
Date: 6/11/2013 1:56:16 PM
Overall Posts Rated:
99
Ohledně losu - většina týmů zatím nemá kompletní soupisku, ale z toho, co je zatím k dispozici a jak si myslím, že by mohla finální podoba kádrů vypadat, předpokládám, že nejtěžšími soupeři by pro nás měli z této skupiny být Ukrajina, Švýcarsko a Slovensko. Naopak zbylé týmy - Island, Azerbajdžán, Kypr a Gruzie by pro nás v této sestavě neměl být větší problém. Přiznám se, že Gruzie je pro mě trochu neznámou, ale chytřejší budeme až po kompletních soupiskách. Myslím si, že i proti Švýcarsku a Slovensku máme šanci na vítězství - soudě podle toho, co mají zatím na soupiskách, ale to se může ještě změnit, takže na nějaké bližší závěry bych vyčkal. Vyrovnané zápasy rozhodují detaily a samozřejmě formy, takže na (nejen) důležité zápasy toto bude třeba ohlídat.

U21 coach
This Post:
00
243053.19 in reply to 243053.3
Date: 6/11/2013 2:28:44 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Konečně čerstvý vítr a nějaký kandidát, který snad nemá v hlavě vymalováno a navíc není ze zaběhané party. Podle mne ale poslední 2 sezony pod vedením Lukainose víceméně potvrdily, že nemá smysl se o moc snažit v U21, i když se můžeme dohadovat, do jaké míry to bylo jeho vedením a do jaké míry tím, že země naší velikosti s těmi slabými drafty může pravidelněji konkurovat větším zemím. Nicméně doposud jsem o tobě neslyšela.
- pokud nevyhraješ volby, co budeš pro komunitu dělat během následující sezony?
- pokud nevyhraješ volby, budeš po příští sezoně kandidovat na trenéra NT?
- pokud vyhraješ volby, bude po příští sezoně kandidovat lukaspp na trenéra NT?
- psal si, že sleduješ U21 i NT, proč ses rozhodl kandidovat na U21 a ne na NT?
- jen jedno doporučení, pokud vyhraješ volby, na potenciály 6 pro U21 fakt zapomeň, stačí se podívat na trh, na jaké hodnoty jsou vytrénovaní hráči věku 22 let, co zrovna odrostli U21, potenciálama 6 jim konkurovat nemůžeme. Občas se možná nějaká výjimka může dostat do U21, ale ani pro ty týmy, co je trénují, to není žádné koncepční řešení, dlouhodobě jim vůbec nepomůžou, je to fakt jen 4 sezony je potrénovat a pak je za hubičku prodat.

Advertisement