BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 reprezentacija - sezona 27

U21 reprezentacija - sezona 27

Set priority
Show messages by
From: krmelj
This Post:
00
257528.9 in reply to 257528.1
Date: 4/8/2014 2:51:22 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Reseno je i pitanje skauta. Time je prakticno zavrsena neka celokupna reorganizacija. Sasvim je solidan odziv ljudi koji su hteli da pomognu. Odlucio sam se u ovom momentu za one najiskusnije. Pridodati skauti su: Superstar,tetka-cetka i Zvone Kralj. To mozete videti i na naslovnoj strani U21 reprezentacije,kao i ko je za sta zaduzen.
Zahvaljujem se i ostalim ljudima koji su se javili i hteo da pomognu,imacu ih u vidu i preporuciti ih novom selektoru,ako ja to posle ove sezone vise ne budem. Prepoznace se sami,hvala vam jos jednom,bitno je znati da ima ljudi koji su voljni da pomognu.

This Post:
00
257528.10 in reply to 257528.1
Date: 4/14/2014 11:06:01 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Pocinje novi ciklus takmicenja,Utesni turnir. Za nas jako bitno takmicenje kako bi pokusali da popravimo trenutni rang (24. mesto) i da se dokotrljamo sto je dalje moguce.

Par recenica samo o sistemu takmicenja,za one koji mozda nisu dovoljno upuceni. Dakle prosle sezone su se odrzala kontinentalna takmicenja,koja su ujedno i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Finalisti sa prvenstva svakog kontinenta (Amerika,Evropa,Afrika,Azija) su se direktno plasirali na SP. Reprezentacije plasirane od 3-6. mesta sa svakog od 4 kontinenta su dalje otisle u dodatne kvalifikacije za popunu mesta na SP-u,odakle ce 4 najbolje da obezbede prohodnost na isto. Ostalih 12 ekipa iz dodatnih kvalifikacija koje to ne uspeju da ostvare nastavljaju takmicenje upravo na Utesnom turniru,sa pocetnim skorom 0-2. Tako na kraju dobijamo konacnih 86 ucesnika na Utesnom turniru i 12 na Svetskom prvenstvu.
Trenutno je 74 ucesnika na Utesnom turniru,dakle cekaju se jos tih dodatnih 12. Svaka reprezentacija igra po 8 utakmica,nasumicno odredjenih,dakle random-om. Nakon toga 32 selekcije se plasiraju u nokaut fazu u kojoj prednost domaceg terena imaju bolje plasirane ekipe posle tog regularnog dela. Podrazumeva se,igra se po formatu 1-32, 2-31, 3-30 itd...i tako do kraja takmicenja. Reprezentacija sa svakog kontinenta koja najdalje dogura u ovoj fazi takmicenja bice domacin sledeceg kontinentalnog takmicenja.

Sada koja rec i o prvom protivniku,Tunisu. 87. reprezentacija sveta,cak i u Africkim okvirima slabasna. 7. su bili na Africkom prvenstvu,nisu konkurentni i ocekuje se ubedljiva nasa pobeda.

Sam raspored je najvazniji na ovom turniru. Ono sto me uvek nerviralo je sto ne izadje odmah ceo zreb nego samo prva 2 kola,a posle se dopunjuje kada se prikljuce ove ekipe koje ne uspeju u dodatnim kvalifikacijama za SP. Samim tim je i nemoguce isplanirati kako tacno rasporediti zalaganje. Drugo kolo je vec znatno ozbiljniji protivnik,Ceska. Po platama ne deluju da mogu da priprete ali to moze biti samo prividno. Nemaju LI tim nego balansirano skrojen i domacini su protiv nas. O tom mecu vise naravno za nedelju dana kada dodje na red,steta samo sto ne igramo sa njima na svom parketu,a sa Tunizanima u gostima.

Odredjeni menadzeri nisu bas pazili na minutazu i pored upozorenja tako da forma,pogotovo centara nije blistava. Ponajbolji centar Halep je i povredjen tako da moze se reci da je sreca sto nam je prvi protivnik bezopasan. U narednom periodu ocekujem od menadzera igraca veci trud i paznju oko ovih stvari.

18:00 h, Srbija U21 - Tunis U21. Podrzite nas do prve pobede! Mladi sluze kao uvodni mec pred utakmicu A reprezentacije jer od 19:30 h igraju i matori protiv Luksemburga tako da izdvojite jedno 3 cuke za BB

This Post:
00
257528.11 in reply to 257528.1
Date: 4/21/2014 10:54:42 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Danas igramo mec 2. kola Utesnog turnira i sada je protivnik znatno ozbiljniji i predstavlja pravi test,tim pre sto smo mi gosti tako da nema potcenjivanja.

Ceska (43. reprezentacija sveta) je,isto kao i mi,startovala ubedljivom pobedom na startu takmicenja. Njihov tim na prvi pogled ne deluje opasno medjutim izuzetno je nezgodan za skautiranje,rejtinzi u prijateljskoj su im cak veci nego nasi. Ovo sto je trenutno pozvano nije skrojeno za LI tim uopste,uglavnom su igrali pritisni loptu taktiku. E sada,kao sto Matya rece pitanje je da li je ovo sve sto oni poseduju od centara,moguce da ce u poslednjem momentu neko tu jos da ''uskoci'' pod kosem,da pomogne ovoj dvojici od 20 godina koji su u timu trenutno. Sve u svemu neugodna ekipa,specificna,gostujemo,i mi i oni nemamo pojma kakav ce biti dalji raspored utakmica tako da je sve moguce.

Sada sto se tice nas...forma nam je srednje zalosna nazalost. Sreca je sto i njima nije bolja,isto sr... drugo pakovanje. Preznojio sam se kada sam video u cetvrtak minutazu igraca. Ne vredi,stalno upozoravam,saljem poruke da se pazi na to,da se izbaci igrac iz protokola za 3. utakmicu u nedelji ili da ne igra startera medjutim jednostavno ne vredi. Dosta igraca je kod stranaca koji naravno pre svega gledaju interes svog kluba i rezultat iako slusaju oko treninga. Medjutim sve to nema poente ako budu nastavili da brljaju sa formom. Od 10 igraca koji su bili u timu samo njih 4 su imala normalnu minutazu! Recimo nas ponajbolji igrac i prvi PF Jorovic je u prve 2 utakmice odigrao 54 minuta,lepo njegovom menadzeru napisem da ne igra startera u kupu,protivnik je bot. Medjutim on mu ne odigra samo startera nego ga potpuno iscedi sa novih citavih 48 minuta protiv bota!!! A u pitanju je iskusan Norveski menadzer,koji igra ovo od 9-e sezone.
Evo kakva je minutaza igraca bila prosle nedelje: Jorovic 102, Perezic 96, Cirkovic 87, Cvetkovic 86, Ugrinov 79...

Bilo je tu i nekih nasih menadzera koji su brljali sa minutazom prosle ili ove nedelje i to debelo,a vrlo dobro znaju kako ''sljaka'' igrica. Bojim se da ukoliko se nastavi ovaj trend da nam se jako lose pise,iako je generacija sasvim solidna. Ja zaista ne mogu vise od ovoga da ucinim,toliko su nepouzdani menadzeri da na svaka 2-3 dana saljem poruke. Slusaju uglavnom oko treninga ali oko minutaze...da zaplaces. Samo 4 igraca je imala urednu minutazu,a to su Milea,Toncev,Hunyadi i Lekov i njihovim menadzerima se zahvaljujem,ti igraci su kod nas. Medjutim i tu je glupi random morao da smori,opet dvojica od njih imaju formu 7. Morace da uskoce neki igraci koje jos uvek nisam planirao.

Posle ove ispovesti da zakljucimo Protivnik neugodan,nepredvidiv ali ipak mi smo blagi favoriti,trebalo bi. Utakmica je u 18:40 h,igra se u Ceskoj.

This Post:
00
257528.12 in reply to 257528.1
Date: 4/21/2014 2:45:05 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Znaci zaista jedna od retkih situacija gde neku utakmicu i engine ne mogu da razumem. Toliko randoma i nerealnih gluposti. Ne znam ni od cega da pocnem. Sokirao sam se kad sam video da smo se jos mi vise zalagali! Em vece zalaganje,em veci rejtinzi za 1 ukupno i pored njihovog pogodjenog GDP-a i oni nas kao dobise.
Znaci stvarno kako je moguce da njihovi centri od 20 god i 13k i 27k plate toliko zakucavaju preko nasih,hvataju loptu u napadu vise od nasih i lagano pogadjaju posle tih skokova preko Cvetkovica koji ima ID 15?? Sa druge strane mi smo imali samo 9 skokova u napadu posle kojih je uvek usledio sut i promasaj preko istih tih njihovih centara od 15k i 20k plate. Da kazes mozda imaju neke ultra sekundarce i kompletni su ali u svom zivotu nisu trenirani van pozicije centra. A tek ovo,njihov centar sa LI taktikom sutirao trojke 3/3 i to je svaka pala kada mi povedemo sa 3,4 i pretimo da se odlepimo. I posle toga oni naprave seriju 11-0 i sacuvaju prednost do kraja.
Ajde da imaju neki uzasno dobar tok napada i dodavanja pa da je jasno kako toliko lako daju koseve i zakucavaju posto su im sutevi iznutra suvi prosek. Nego nemaju ni to,za nijansu bolji tok napada od nas,a odrase nam kos od zakucavanja. Pritom ne sme se zaboraviti da smo mi imali vece zalaganje od njih!

Cestitke na odlicnoj taktici njihovog selektora svakako. S obzirom na nasu jadnu formu i DMI igraca moralo se igrati pod kos. Ja sam znao da postoji velika mogucnost da ce nam bas to gadjati ali sam opet mislio da sa normal zalaganjem ipak treba da ih dobijemo. Mi smo i pored toga dali tih 84 poena,ali zaista mi nije jasno kako oni mogu nama sa tako bednim napadom i bednim centrima da daju 91 poen. I to smo i mi njima pogodili taj tempo i imali vece zalaganje. A nase odbrane uopste nisu lose. Jos koliko je tek puta bilo posle njihovih promasaja ono da niko ne uhvati loptu i da pripada njima pa nov napad...dovoljno se vidi u statistici,14 suteva vise su imali,a isti broj slobodnjaka. Mi smo imali vece zalaganje,a isti entuzijazam,ove stvari zaista nemaju nikakve logike!

Vi pisite vasa razmisljanja...

This Post:
00
257528.13 in reply to 257528.12
Date: 4/21/2014 3:16:18 PM
OKK Apatin
II.4
Overall Posts Rated:
171171
Kako je moguce da jedan Partizan dobije CSKA u Beogradu a "sve" klinci protiv prekaljenih internacionalaca? Pomiri se sa tim da se cuda desavaju i da ne pobedjuje uvek bolji, kakva bi igra bila da nema randoma? Pobedjivao bi uvek onaj ko ima bolje igrace a da li to ima smisla i da li se to uvek desava u RL? Sada tebi to nije islo na vodenicu, sledeci put mozda hoce pa pobedis nekoga koga realno nisi ocekivao... Jbg sta je tu je, zaboravi na ovo, guraj dalje i nadaj se da ce te sreca pogledati kad sledeci put bude gusto...

This Post:
00
257528.14 in reply to 257528.13
Date: 4/21/2014 9:37:46 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Matori ipak je jedno RL,a drugo igrica. Naveo sam konkretne primere totalnih nerealnosti. Bilo bi ok da se mi ipak nismo i vise zalagali,ovako stvarno meni zaista nije jasno kako su oni nama utrpali 91 poen sa ovako mrsavim timom. Jednostavno poludeo sam,ovo mi se nije nikad desilo sa klubom.

This Post:
00
257528.15 in reply to 257528.14
Date: 4/22/2014 1:05:59 AM
OKK Apatin
II.4
Overall Posts Rated:
171171
Pa jbg teznja programera je da dovede igru sto blize RL a sto se tice tvog forsiranja da si se vise zalagao on ti je pogodio tempo i ima domaci teren tako da je tu u prednosti naspram tvog veceg zalaganja pri niskom ENT-u

This Post:
00
257528.16 in reply to 257528.15
Date: 4/22/2014 12:44:27 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Dobro ali ja sam naveo konkretne stvari koje su se desavale na utakmici i objasnio zasto su nerealne i previse random,a ti pises stvari iz prirucnika. Pritom mi smo znatno jaca ekipa od njih da bi oni zbog domaceg terena sa TIE tukli nas. Dobili su nas zbog previse random stvari koje su isle u njihovu korist. Onda ajde da poredimo sa RL i kazemo da je to moguce i zakljucimo ovo.

This Post:
00
257528.17 in reply to 257528.1
Date: 4/28/2014 11:38:26 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
Samo kratka najava za danasnji mec koji prakticno pocinje u momentu mog pisanja. Proslog ponedeljka je bio onaj mec sa Ceskom gde em nije napunjen entuzijazan em je usledio ne bas ocekivan poraz. Pisao sam o tome i navodio neke nerazumljive parametre ali to je sada vec proslo.

Danasnji protivnik je Crna Gora,85. reprezentacija sveta. Ne predstavlja pretnju,gubili su ubedljivo prve 2 utakmice,forma im je losa i mozemo malo i da eksperimentisemo. Ide cist LCD da vidim jos jednom kakvu rotaciju ce da vrsi trener,pogotovo na krilu da li ce da stavlja neke centre kao sto ume. Izolacija spolja,m2m i TIE. Forma nam je ovog puta znatno bolja,konacno su menadzeri obratili paznju na minutazu.

This Post:
00
257528.18 in reply to 257528.1
Date: 5/5/2014 11:47:07 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
u 18 h igramo utakmicu 4. kola Utesnog turnira. Protivnik je znatno ozbiljniji nego u proslom kolu,uopste sa reprezentacijom Svajcarske pocinjemo ciklus teskih i jako bitnih utakmica. Raspored nam je tezak,kao sto to po obicaju nama zapadne na ovom turniru. Sreca u nesreci je sto 3 od te 4 jake utakmice igramo na svom terenu.

Forma nam je na slicnom nivou. Minutaza igraca je bila manje vise ok,mada nikako da imamo vise tih 9-ki,sve zivo sto ima idealnu minutazu nekako zavrsi na formi 8. Ali dobro,bar nemamo ni 7-ice,tj samo jednu. Napredak igraca u protekle 2 nedelje je na sasvim solidnom nivou,prosecno po oko 10-ak skill up-ova,planiranih,sto je sasvim ok.

Trenutan nas skor je 2-1,a njihov 3-0. Oni su imali nesto lakse protivnike mada su dobili ipak na gostovanju Sloveniju uz pomoc veceg zalaganja i savrsene taktike tako da se njihovom selektoru mora odati priznanje. Favoriti smo ipak,kako zbog kvaliteta tako i zbog domaceg terena. U ovakvim utakmicama najveci problem za favorite je postojanje GDP-a jer on vise ide u prilog autsajderima i stvara mogucnost iznenadjenja. Otprilike da lupi nesto i pripremi svoju ekipu bas za takvu taktiku protivnika,a on iznenadi sa svojom napadackom taktikom jer favorit nece da rizikuje i ''gadja'' njegovu,pogotovo ako reseta razlicite taktike. No,sta bude bice,nadajmo se najboljem.

18:00 h, Srbija U21 - Svajcarska U21 ,chat!

This Post:
00
257528.19 in reply to 257528.1
Date: 5/12/2014 11:50:06 AM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje
U uvodnoj utakmici koja se igra tacno pred glavnu utakmicu dana izmedju seniora Srbije i Portugala,nasa mlada reprezentacija docekuje vrsnjake iz Ukrajine,30. reprezentacije sveta.

Jako bitna utakmica za nas,svaki dalji kiks ce nas skupo kostati i ili nam zakomplikovati plasman u play-off ili nas staviti u losu poziciju za dalji tok takmicenja. Ukrajina je protivnik koji je zabelezio sve pobede do sada i posle naseg meca ima lagan raspored tako da bi pobedom protiv nas prakticno osigurali skor 8-0 na kraju ligaskog dela. To znaci da mogu da nam opice i CT odnosno mec sezone pa da napucaju ent u zadnja 3 kola protiv slabasnih protivnika. Moze biti komplikovana utakmica ako se to desi izuzetno. Proslo kolo oni su dobili Kanadu u gostima 30-ak razlike sa vecim zalaganjem i to im je jedino ''trosenje'' enta do sada. Imaju LI ekipu medjutim zaista se vise nista ne zna oko tih taktika,eto protiv Kanade su stavili kretanje,iako uopste nemaju tim za takvu napadacku opciju. Stoga,mi im necemo gadjati nista i lupetati eto tek tako jer nam je ionako unutrasnja odbrana bolja od spoljne trenutno tako da i ukoliko idu pod kos ne bi bas trebalo da se proslave.

Sto se tice nas,forma je zaista sjajna,steta sto je i njima takva. Konacno menadzeri odrzavaju minutazu svojim igracima na normalnom nivou i bio sam odusevljen kad sam kliknuo na stranicu U21 u petak. Trening je sada bio obrnut nego prosle nedelje,napredovalu su unutrasnji igraci u bitnim skilovima,a spoljni su statirali u treningu. Trebalo bi dakle ocekivati njihov napredak ovoga petka.

Posle solidnog razmisljanja,podstaknuto paranojom zbog GDP opcije (Ivko najbolje zna o cemu govorim ), igramo ''Pritisni loptu'' taktiku,covek na coveka i bez GDP-ovanja.

18:00 h Srbija U21 - Ukrajina U21.
19:30 h Srbija - Portugal.

Advertisement