BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > NT sezona 69

NT sezona 69

Set priority
Show messages by
This Post:
55
328198.9 in reply to 328198.8
Date: 8/26/2025 1:17:22 AM
Postojna Blue Jackets
SKL
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Kremenca Modre Jakne
ŠESTA TEKMA, ZMAGA NAD SEVERNIMI SOSEDI

V 6. kolu skupinskega dela EP smo ob enaki zavzetosti premagali Avstrijo (80389) ter skočili na 3. mesto skupine, ki sicer ne prinaša ničesar.

Avstrijci so imeli verjetno akumuliranega nekaj več entuziazma kot mi, zato smo jih vzeli skrajno resno in brez kakšnih eksperimentov. Taktične odločitve so bile dokaj straight-forward, njihov najboljši scorer (Hutterer (49599241), 24 točk, 6 skokov, 4 podaje) je bil ob 5m DMI na devetici, igral pa je tako zunanje kot notranje taktike, je bil nekako tisti, katerega smo se najbolj bali in iskali obrambno taktiko, da ga čim bolj omejimo. Ostali razen rezervnega OI Aydintana (49896538) nekako pričakovano niso ponudili napadalnega presežka.

Razlika v entuziazmu se je poznala v skok, kjer smo bili izenačeni na 44, kljub temu da smo mi igrali notranjo taktiko, Avstrijci so imeli 3 skoke v napadu več (13-10). Naš napad je znosno funkcioniral, lepo je videti 24 podaj proti 16 njihovim, dobro pa je videti tudi, da je 3-2 cona opravila svoje in so naši severni sosedje metali trojke 0-12.

Najboljši posamezniki: izpostaviti je spet treba vso prvo peterko, Vucetić, Ljubijankić, Brecko, Satler in Debeljak so bili edini dvomestni igralci na tekmi z 22, 17, 13, 13 oz. 11 točkami. Vucetić je za double double pobral še 12 odbitih žog, obenem pa poleg Debeljaka potalal še 6 asistenc. Res je važen člen naše reprezentance in olajša kar nekaj skrbi, ko je tako dobro pripravljen, kot je sedaj. Zanimivo je sicer, da so le člani prve peterke imeli pozitivne +/- indekse.

Rezultati drugje nam niso ponudili nič, kar bi nas razveseljevalo:
- (80390) Albanci niso iskali čudeža proti Belgiji in bodo z visokim entuziazmom potencialno nevaren tekmec nam v zadnjem krogu v boju za 3. mesto v skupini, zato moram še verjetno zadnjič letos prositi managerje za skrb za minute in pripravljenost,
- (80387) Turki na žalost niso poizkusili prav ničesar proti Bosni, ki je tekmo enakih zavzetosti dobila za 20 točk,
- (80388) Azerbajdžan je v derbiju začelja z višjo zavzetostjo presenetil Škotsko in skočil na 7. mesto skupine.

Lestvica (https://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=6...):
1. Belgija (6-0) +173
2. BiH (5-1) +108
3. Slovenija (4-2) +34
4. Albanija (4-2) -13
5. Avstrija (3-3) -12
6. Turčija (1-5) -50
7. Azerbajdžan (1-5) -141
8. Škotska (0-6) -99

Uvrstitev v drugi del sta tako potrdili Belgija in Bosna, mi (in Albanci) bi potrebovali nek čudež v obliki zmage Škotske nad Bosno, obenem pa bi morali nadoknaditi skoraj 70 točk koš razlike (Albanci pa več kot 120), kar je praktično nemogoče. Preostali tekmi sta še Belgija-Avstrija ter presenetljivo tekma za 6. mesto med Turčijo in Azerbajdžanom.

Hvala vsem lastnikom, ki se trudite za uspeh reprezentance. Posebej hvala tistim, ki skrbite za minute reprezentantov in posledično dobre pripravljenosti. V luči debate na discordu, za tiste, ki ga seveda imate - nič ne "zamerim" tistim, ki se trudite z minutami in strokovnjaki pa kdaj želene pripravljenosti enostavno niso tu, upam, da je to le dodatna motivacija za zadeve okrog NT tudi v prihodnje, ne glede na moje selekcioniranje igralcev, ki je bilo do zdaj nekako "sivo" oz. sem enostavno poizkušal igrati z najboljšimi igralci v danem trenutku.

Naj ob tej priložnosti še enkrat povabim vse igralce na discord!
Invite link: (https://discord.gg/R5YXSbpV).
Zagotovljene so raznorazne športne debate, poglabljanje znanja o BB in žolčne diskusije o reprezentancah

Hvala še enkrat lastnikom

Last edited by Nowitzki (SLO NT) at 8/26/2025 1:22:26 AM