BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > kapandı

kapandı (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
88158.9 in reply to 88158.8
Date: 5/3/2009 2:52:43 PM
Overall Posts Rated:
4343
ii güzel demişsinde hocam sadece savunma veya sadece hücum eden oyuncunun mt da işi ne her ikisinide yapabilmeli ki bi işe yarasın.Örneğin bi oyunkurucu sadece pas atıp savunma yapmamalı gerektinde takımın skor yükünüde çekebilmeli.

This Post:
00
88158.10 in reply to 88158.9
Date: 5/3/2009 3:18:28 PM
Overall Posts Rated:
227227
hocam fikrin ayrı olabilir ama şöle düşün serkan hocayla benim düşüncem şu iki tip ok olur biri savunmada geçilmez biri hücumda durdurulamaz o yüzden tek yöne ağırlıkla bu tip adamları yapabilirz hem hücumcu hemde savunmacı olursa 1/2 bir oyuncumuz olur.

This Post:
00
88158.11 in reply to 88158.10
Date: 5/3/2009 3:26:13 PM
Overall Posts Rated:
4343
peki rakibimizin bi italya oldunu düşünelim neye göre savunmacıları oynatcas dış mı iç mi ?

This Post:
00
88158.12 in reply to 88158.2
Date: 5/3/2009 3:29:03 PM
Overall Posts Rated:
88
Tek yönlü oyuncu geliştirmek belki takım düzeyinde katkı sağlıyor ancak milli takımlar düzeyinde hiçbir faydası olmadığını düşünüyorum, milli takımlarda hem savunma yapabilen gerektiğinde hücumda da iyi işler yapabilen oyuncular olması daha önemli.
Basit bir örnek vereyim Songür Olça' nın şutunun ne kadar yüksek olduğunu özelliklerini kimse görmesede bilmeyen yok, bu sezon gruplardaki U21 İzlanda ile yaptığımız maça bir bakmanızı tavsiye ederim nasıl bir yüzdeyle oynamış yani şutu olan bir oyuncu birazcık iyi bir savunma karşısında bocalıyor ve savunmacı bir oyuncu ise miili takımlar düzeyinde savunmalar zaten iyi olduğundan güçlü bir rakip karşısında yokları oynuyor.
Tabii ki eğer çoğunluk bir değer yayınlanmalı derse birtakım şeyler yazar çizeriz ancak milli takımlar seviyesinde ne sadece savunma yapan nede sadece hücum yapan oyuncularla başarı gelmeyeceği inancındayım.
3 sezonluk milli takımlar tecrübem benim bu şekilde düşünmemi sağladı...

This Post:
00
88158.14 in reply to 88158.13
Date: 5/3/2009 7:02:25 PM
Overall Posts Rated:
3434
hocam diğer kullanıcılara haksızlık olmasın diye oyuncu özellikleri gizli diyorsunuz ben buna anlam veremiyorum sonuçta milli takım hocaları bütün takımlardaki bütün oyuncuları görebiliyorlar bu haksızlık değilmi? benim oynadığım menegerlik oyunlarında mt hocalarıda oyuncu özelliklerini göremiyor böyle olsa anlarım ama şu anki sistemde zaten haksızlık var.

ben buzzerbeater ın maç motorunun gerçeğe çok yakın olduğunu düşünüyorum buzzerde 6. sezonum 20 yıldırda basketbolu iyi şekilde takip ederim bu oyundada gerçektede 5 skorer ile başarılı olunmuyor. gerçek nba de hatırladığım son 20 yılda sadece 3 sezon önce detroit takımı bir başarı sağlamıştı 5 skorer ile oynayarak onun dışında ben hatırlamıyorum. bu oyundada hiçbir zaman kendi takımım için 3 skorerden fazla oyuncu ile oynamadım şu anda 2. ligde çoğu takımın ilk 5 ine giremeyecek ok ve şg lar ile 3-4 sezondur tbl de mücadele ediyorum gayet de iyi oynuyorlar hatta berbat uş, berbat iş, işe yaramaz şm i olan oyunkurucum 15 de 12 gibi istatistikler çıkarabiliyor bunun nedeni rakibin defansının düşük olması değil uf imi içerde dışarda durduramayıp ikili sıkıştırma yapmaları maç içersinde bunu çok kez görüyorum istatistiklere bakıldığında ok maçı kazandırmış gözüküyor fakat esas maçı kazandıran uf in karşısındaki savunmacının ona karşı zayıf kalması sadece istatistiklere bakmak çok yanıltıcıdır. neyse bunlar benim görüşüm eğer mt antrenörü detroit gibi 5 skorerli bir takım oluşturmak istiyorsa bunada saygı duyarım ama iddiamında arkasındayım bizim takımımız keskin 2 skoreri olan bizden güçlü hiç bir takıma karşı şansı olmaz

This Post:
00
88158.15 in reply to 88158.14
Date: 5/3/2009 7:19:17 PM
Overall Posts Rated:
88
Hocam bütün takımlardaki oyuncuları göremiyoruz, sadece takımda olan oyuncuların özelliklerini görüyoruz...

This Post:
00
88158.16 in reply to 88158.9
Date: 5/4/2009 2:50:09 AM
Overall Posts Rated:
153153
ii güzel demişsinde hocam sadece savunma veya sadece hücum eden oyuncunun mt da işi ne her ikisinide yapabilmeli ki bi işe yarasın.Örneğin bi oyunkurucu sadece pas atıp savunma yapmamalı gerektinde takımın skor yükünüde çekebilmeli.

hocam ben de senin gibi düşünüyorum ama olayın bir de oyuncu boyutu var. bu şekilde yetiştireceğimiz oyuncunun potansiyeli, yaşı ve özelliklerinin drafttan gelirken epey iyi olması, hiç sakatlık yaşamadan her hafta tam antrenman alması ve en önemlisi, böyle bir oyuncunun mt için kendi takımının başarısından fadakarlık edecek bir takımda olması lazım yoksa senin dediğin şekilde oyuncu yetiştirelim derken bu sefer potansiyel sınırına takılıp antrenman hızının düşmesi, yaşından dolayı yine antrenman hızının yavaşlaması gibi durumlar yüzünden oyuncuyu heba etmek de var işin ucunda.

Azerbaycan A Milli Takım Antrenörü - Azerbaijan NT Coach
This Post:
00
88158.17 in reply to 88158.16
Date: 5/4/2009 4:09:02 AM
Overall Posts Rated:
4343
hocam her sezon bircok draft yapıorus elbet işe yarar oyuncular olucaktır. bnm takımıma bakarsan dış oyuncularımın hepsi şuanda geliştirmekte olduğum oyuncular ve beni tbl de ii bi sırada tutabiliolar.Bu belki bana 1-2 sezon kaybettirir ama ilerisi için cok daha umut verici oluo bunuda göz ardı etmemek gerekir.
Bide bu ant hızı düşer pot. yetmes muhabbetlerine katılmıorum Halil Şener Aysungur'u görüyorus allstar pot. var ama hiç bi şeyden geri kalmamış :D Yani bana göre önemli olan izlediğin yol...

This Post:
00
88158.18 in reply to 88158.12
Date: 5/4/2009 4:28:32 AM
Overall Posts Rated:
3434
hocam istediğin oyuncunun özelliklerini görebiliyorsun bütün oyuncuların özelliklerini görememekle arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. mesela andaç hoca takımın başına geldiğinde tbl deki bütün yüksek maaşlı oyuncuları takıma alıp özelliklerine bakıp işine yarayacak olanı takıma aldı yaramıyanı çıkardı. bunu eleştiri olarak söylemiyorum doğru olanı yaptı çünkü kadro oluşturmak için kısa bir süre vardı kullanıcıların mesaj atmasını beklemektense biran önce kadroyu oluşturmak çok daha mantıklı ve yerinde bir karardı. benim anlatmak istediğim zaten mt hocaları istediği oyuncunun özelliğini görebiliyorken mt düzeyinde olan bir oyuncunun özelliklerini neden diğer kullanıcılar göremesinki? veya mt deki en kötü oyuncu minumum baz alınarak bir kriter hazırlansa en azından milli takımın hangi seviyede olan oyuncularla oynadığı hakkında bilgimiz olur. bu konuda neden bu kadar diretiyorum diye sorabilirsiniz mesela benim 18 yaşında oyuncum var ben bu oyuncuya 1 mevkii de , 2 mevkii de veya 3 mevkii de antreman verme seçeneğim var eğer bir mt kriteri olsaydı ilerde mt şansını görebilirsem tek mevkiide geliştirirdim fakat kriter olmadığı için ve benim mt oyuncularının istatistiklerini takip edip özelliklerini tahmin etmekle uğraşamıyacağıma göre 3 mevkiide antreman verip takımımı güçlendirmeye devam edeceğim sonuç olarakda kaybeden milli takım olacak.

kendi takımımdan örnek vereyim size bir tane mt oyuncum var artık antreman alamadığı için büyük ihtimal bu sezon mt den çıkacak bu oyuncunun mt ye gireceğini hiç tahmin etmediğim için 3 sezon boyunca 3 mevkiide antreman verdim. ben 3 sezon önce kriterlere bakıp bu oyuncum yaşıtlarına göre çok iyi milli takıma girebilir deseydim tek mevkiide antreman verip şuanda belkide milli takımın yıldızı olabilirdi.ben kriterlerin çok faydalı ve çok önemli olduğunu düşünüyorum. hiç bir hocamızında milli takım düzeyine yükselmiş 1-2 oyuncusunun özellikleri belli oldu diye rahatsız olacağını sanmıyorum.

From: aquila

This Post:
00
88158.19 in reply to 88158.18
Date: 5/4/2009 5:57:35 AM
Overall Posts Rated:
227227
mt oyuncuların özelliklerini görme fikri çok doğru ama forumda olmaz bunun için kullanıcı girişiyle girilen bir site olması lazm şahsen ben yazarım doğuşun özelliklerini , yazmayacak kullancılar çıkar mı elbette çıkar ama bence 1-2 kişiden öteye gidemez bunun için böle birşey yapmayı fikir olarak tartışşsak fena olmaz diye düşnüyorum MT ye oyuncu veren herkes orda fikrini yazar ortak bir karar alınır.

Advertisement