Rád bych se vyjádřil k tomu, co tady psali mimri, Amare a docend. Nebo lépe řečeno vyjádřil na celou věc svůj názor. Přičemž respektuji vyřčené názory, i když s některými nesouhlasím.
Hráči, kteří nemají budoucnost pro U21 ani NT, by podle mne měli ihned po zápase s Řeckem být propuštěni. A to i v případech, kdy jejich majitel má v týmu další dobré trénované české naděje a dalo by se ponechání hráče v týmu považovat za podporu schopného manažera.
Otázkou zůstávají 21 letí hráči, kteří by se mohli prosadit v NT. Tady bych chtěl upozornit, že Vajkézovi na konci sezony skončí funkční období, sám avizoval, že znova kandidovat nebude. Naopak jediný, kdo zatím veřejně prezentoval, že kandidovat bude, jsem byl já. Co se mne týče, tak z 21 letých hráčů vidím jako naděje pro NT – Vozku, Večeřu, Šrámka, Klímu, Salabu na perimetru (PG, SG, SF) a Volfa, Bogáce a Lorence pod košem (PF, C) – což nutně neznamená, že se opravdu všichni do NT nakonec dostanou. Přičemž si dovedu představit, že někdo jiný jako NT trenér by mohl mít zájem i o Slaninu, ale do mého stylu hry tento hráč není vhodný. Ale asi jen Vozka a Večeřa, možná Šrámek mají šanci do NT proniknout už v příští sezoně. Ostatní hráči budou muset ještě další sezonu, dvě nebo i tři intenzivně trénovat, než se dostanou na úroveň českých reprezentantů. Takže je otázka, jak moc by je motivovalo, že by teď jejich hráči zůstali na pár zápasů v U21, když pak by je stejně museli dlouhou dobu trénovat, aniž by byli v U21 nebo NT. Jen pro informaci, např. Vovcík, kterému je 22 let, trénuje pilně celou tuhle sezonu a když ještě do konce sezony vylepší vlastnosti, o které jsem ho požádal, tak by se příští sezonu měl v NT objevit (pokud budu zvolen). Dalším příkladem je Kubeš, kterému už je 23 let, v NT zatím není, ale předpokládám, že bude patřit na PF/C k hlavním tahounům několik dalších sezon.
Dále bych zásadně nesouhlasil s tím, co tady napsal Amare, že ten, kdo trénuje pro repre, se vzdává ambicí vlastního týmu. Myslím, že jsem toho nejlepším důkazem. Možná krátkodobě ze začátku tréninku to může činit problémy, ale ve středním a delším horizontu to nemůže týmu uškodit.
Další výhodou toho, že si U21 trenér nabere do týmu hráče pro další sezonu vidím v tom, že bez dopisování a nabírání/vyhazování bude mít pod kontrolou, jak se ti hráči zlepšují. Případně by se na pár míst mohli nabrat nejlepší 19 letí a 18 letí hráči, čímž by se mohli trochu motivovat jejich majitelé. Ale tady bych to spíš viděl tak, že by se tohle vyhlásilo až pro příští sezonu – např. že 2 nejlépe trénovaní 18 letí budou nabráni do NT pro přátelské zápasy nebo něco v tom smyslu, to by se ještě muselo dopilovat.
Co se týče zkoušení sestavy a taktiky pro další sezonu, tam je to trochu komplikovanější, protože obměna sestavy bude mít za následek pád nálady na 1, takže výkony nebudou úplně relevantní, ale i tak se bude dát aspoň něco hlavně z výkonů jednotlivých hráčů vyčíst.
Last edited by rwystyrk at 10/27/2009 4:18:29 AM