Evropsko u Francuskoj se nastavlja odmah u ponedeljak. Prvobitni plan je ostvaren, top 12 je tu, sada se okrećemo novim ciljevima a to je jedno od prva tri mesta u novoformiranoj grupi H. Sa nama su još
Nemačka i
Izrael kao dva kandidata za prva dva mesta i sam vrh Evrope, zatim tri reprezentacije koje će sigurno tražiti svoju šansu kao mi i koje su po kvalitetu slične nama a to su
Belgija,
FInska i
Slovenija.
U grupi G, koja na papiru izgleda jača od naše nalaze se: Litvanija (3.), Poljska (4.), Francuska (9.), Italija (10.), Estonija (23.) i Bugarska (30.)
Imamo 4 izuzetna tima i dva tima koja će sigurno smetati i ukrasti nekome bitne bodove. Biće vrlo interesantnih duela i prenosiću izveštaje i iz ove grupe.
Sada predstavljam grupu H, po rang listi:
1.NEMAČKA (2.) --- U poslednjih 6 sezona imaju 4 medalje što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Medjutim nemaju nijedno zlato i bez sumnje sada ciljaju na njega. Vicešampion sveta protiv kojeg smo zabeležili jednu izuzeznu pobedu prošle sezone
(63769).Grupu B su završili sa maksimalnih 7:0, svih 7 pobeda sa 20+poena. Najkompletnija reprezentacija u grupi i po meni favorit grupe H.
2.BELGIJA (15.) --- Godinama unazad reprezentacija vođena od strane izuzeznog menadžera. Grupu D prošli kao prvoplasirani sa 7:0 ispred Poljska, Ukrajine i Bosne, što dovoljno govori o njima. Naš poslednji susret bio je pre dve sezone takođe u drugoj fazi u meču za koji se ispostavilo da je odlučivao za treće mesto
(62607), tada smo ubedljivo slavili. Sigurno imaju motiv više zbog toga i očekuje nas drugačiji meč od tada. Jedan od naših najboljih igrača Todorović, igra za tim njihovog selektora. Procena mesta u grupi 3-6.
3.IZRAEL (18.) --- Reprezentacija protiv koje nismo igrali za vreme mojih mandata, prvaci sveta u sezoni 54 i bronzani u Evropi u sezoni 53.Prvoplasirani grupe F sa skorom 7:0, izuzetno kvalitetan tim po onom što znam od njihovih igrača, blagu prednost za prvo mesto bih da Nemcima, ali eto prilike već u ponedeljak da vidimo njihov okršaj i borbu za prvo mesto u grupi.
4.SLOVENIJA (24.) --- Tim koji u svojim redovima ima par odličnih igrača u svom zenitu, tražiće svoju šansu kao i svi ostali za jedno od prva tri mesta. U grupi A sa domaćinom završili su na drugoj poziciji sa 5:2, nakon dva uvodna poraza vezali su 5 pobeda i u dobrom su naletu. takođe siguran motiv više protiv nas, pre dve sezone smo u direktnom duelu za drugo mesto u grupi odneli pobedu u triler završnici sa svega 1p
(61907). Procena mesta 3-6.
5.FINSKA (28.) --- Drugoplasirani tim grupe C i reprezentacija o kojoj ubedljivo najmanje znam, nijedan međusobni okršaj za vreme mog mandata, mada su pre vođeni fini dueli između nas i njih kroz istoriju. Bez sumnje poseduju kvalitet čim su ovde i biće velika enigma za protivnike. Selektor sa možda najdužim stažom u BB NT poseduje ogromno iskustvo i zna kako se igraju ovakve utakmice. Procena mesta 3-6.
Ponedeljak 20.06. 19:30h FINSKA-SRBIJA