BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τώρα τί κάνουμε;

Τώρα τί κάνουμε;

Set priority
Show messages by
This Post:
00
185914.93 in reply to 185914.92
Date: 5/31/2011 6:54:53 AM
Overall Posts Rated:
1414
Ναι εχεςι δικιο, αλλα αυτο και αν ειναι δυσκολο.Κοιταξε ας πουμε αυτο ...
Οι 507 φορείς της γενικής κυβέρνησης που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό
http://www.tovima.gr/files/1/2011/stoixeia_genikis_kivern.... Προσωπικα γινομαι εξω φρενων.Γιατι πρεπει σαν πολιτης να καθομαι να ψαχνω που χαλανε καθε ευρω.....

Επισης, πραγματικα δεν μπορω να συγκρατισω τα νευρα μου πια (πριν 1 χρονο μπορουσα) οταν ακουω πραγματα του στυλ , ας μην πληρωσουμαι κανενα, κλειστε τις τραπεζες, η πωληση ειναι ζητημα εθνικης κυριαρχιας και αλλα διαλεκτα ανεδαφικα.Δεν μιλω για συγκεκριμενους σε αυτη την συζητηση, αλλα γενικοτερα.

Ας πουμε χθες,ειχα παει τον μικρο στο tae kwo do και μου λεει ενας η Μερκελ φταιει για ολα.Του λεω σκεφτηκες ποτε αν ειχαμε και εμεις μια Μερκελ να την νοιαζει μονο το συμφερον της Ελλαδας ή εναν Ολλανδο κτλ? Με κοιταγε με ανοικτο το στομα...

Η κατασταση εχει γινει ροκ , στα αγγλικα της μικρης μου λεγαν πως πρεπει να πανε τα λεφτα μας στο εξωτερικο...... γιατι το ειπε ο αυτιας.

Νευρα ειναι τα ρημαδια,σπανε.

Last edited by Gio Sugar at 5/31/2011 6:56:10 AM

This Post:
00
185914.94 in reply to 185914.93
Date: 5/31/2011 7:13:11 AM
Overall Posts Rated:
303303
Μα αυτο θελουν , να πανικοβληθουμε να τα βαλουμε επι δικαιων και αδικων να βγαλουμε ο ενας το ματι του αλλου και να μας τα παρουν ολα.
Διαβασα λιγο σημερα στο capital αυτο

Αγαπητοί μου αγανακτισμένοι ένθεν κακείθεν... Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα έχει ως εξής: Κράτος έσοδα 50 δισ., έξοδα 75 δισ. ευρώ. Οικονομία εισαγωγές 44 δισ. ευρώ, εξαγωγές 16 δισ. ευρώ.

Αν δεν ανατραπούν αυτές οι διαφορές, όχι με ελικόπτερο θα φύγουν οι ένοικοι της πλατείας Συντάγματος αλλά και με ιπτάμενο δίσκο που μοιράζει χρυσές λίρες, για να γίνει η αποκαθήλωση λύση δεν υπάρχει.

Έχω γίνει κουραστικός, αλλά είναι το θέμα των ημερών. Η διαφορά των 50 με 75 δισ. ευρώ μπορεί να κλείσει μόνο με δύο τρόπους: με απολύσεις στο δημόσιο ή με αύξηση φόρων.

Πηγή:www.capital.gr

Δηλαδη δεν υπαρχει και η λυση να μπορεσει αυτο το κρατος να εισπραξει τους φορους που δεν καταβαλονται?

Οπως το πανε την επομενη φορα θα μας ζητησουν να χρησιμοποιησουμε τον καιαδα και να αρχιζουμε να πεταμε κοσμο ..

This Post:
00
185914.95 in reply to 185914.94
Date: 5/31/2011 7:29:14 AM
Overall Posts Rated:
1414
Διαβαζω capital αλλα σημερα δεν εχω προλαβει. Θα το δω και θα σου πω για να δω και ποιος το λεει. Στις οικονομικες εφημεριδες κατοικουν παπαγαλακια διαφορων χρωματων.Απο το αποσπασμα που μου εβαλες παντως η εισαγωγη ειναι αλειθης, το συμπερασμα στα πουρναρια....

Προσωπικα δεινω περισσοτερη βαση σε αυτο...

«Ωρα μηδέν» για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται στην τελική ευθεία και ίσως σήμερα να έχουμε οριστική κατάληξη και ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», η κυβέρνηση πήρε το «πράσινο φως» για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 23% σε 20% και από 13% σε 10% με στόχο να επιτευχθεί διακομματική συναίνεση, τουλάχιστον με τη ΝΔ, που θέτει ως προαπαιτούμενο τη μείωση της φορολογίας για να προσέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων. Την ίδια, όμως, ώρα με πολύ σκληρούς όρους «κλείδωσε» το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το 2015, με τη σύσταση ανεξάρτητου φορέα και την επίσπευση των κινήσεων σε μεγάλες εισηγμένες ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα την κρίσιμη διετία 2012-2013.

Προς πώληση οδεύουν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, ενώ εντός του Ιουνίου πωλείται πάση θυσία το 10% ίσως και το 16% του ΟΤΕ και ανοίγει ο δρόμος για μαζικές πωλήσεις κρατικών ακινήτων, καθώς έως το τέλος του έτους υπάρχει δέσμευση να έχουν οριστεί επακριβώς χρήσεις γης. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα έχει κλείσει η διαπραγμάτευση ευνοϊκά, ώστε να εκταμιευτεί κανονικά η πέμπτη δόση στα τέλη Ιουνίου.

Σε μια φιλικη συζητηση προσπαθησα να πω , πως το δημοσιο ειναι οικονομικο εργαλειο στα χερια του κρατους εναντια στην ανεργια.Ελεγα ας πουμε πως οι μισθοι θα πρεπει να ειναι στο 80% του ιδιωτικου τομεα σε αντιπαραγωγικες θεσεις κτλ κτλ.Η θεση μου τελικα ηταν πως δεν απολυεις 200χ κοσμο γιατι θα γινει κραχ σε οικονομια,εγκληματικοτητα κτλ. Χρειαζονται καθετες και οχι οριζοντιες λυσεις (καπου το εχω ξαναπει νομιζω και εδω) σε οριζοντα 10ετιας , αναδιαταξη χρεους ,ωστε να μηνουν ποροι για παιδια και δημοσιες επενδυσεις.Αλλα ο κοσμος ακουει τα παπαγαλακια ή τους αυτιαδες, να φυγουν ολοι οι τεμπεληδες ηταν η καταληξη.

Τελικα ισως ειναι καλυτερα να μην μιλας, προσωπικα δεν σου κρυβω πως ειμαι προδιατεθιμενος, ακουω μια λεξη και στο μυαλο μου εγω σχηματισει ηδη την εικονα, ισως αν με επαιρνε μαζι του χθες ο mamu στα μπαρμπεντος να ηρεμουσα.

Last edited by Gio Sugar at 5/31/2011 7:46:34 AM

This Post:
00
185914.96 in reply to 185914.95
Date: 5/31/2011 5:01:25 PM
Overall Posts Rated:
343343
Η θέση σου για τους μετανάστες είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει σε αυτό το γενικά πολύ ενδιαφέρον νήμα. Όντως πρέπει να δοθεί μια λύση με το θέμα αλλά δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδας αυτός που προσπαθεί να βγάλει 1 κομμάτι ψωμί να ζήσει την οικογένεια του.

Πολλές φορές έχω ακούσει να υπερηφανεύονται πως όσοι Έλληνες υπάρχουν στην Ελλάδα άλλοι τόσοι και εκτός. Όντως μια έξτρα ευαισθησία θα πρέπε να την δείξουμε δεδομένα πως και τώρα πολλοί θα μεταναστεύσουν...

Γενικά η άποψη μου τώρα είναι πως το Ελληνικό χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο αλλά δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Αφορά όλο τον κόσμο. Κάπου αναφέρθηκε πως πάμε προς οικονομική κατοχή, και όντως συμφωνώ σε αυτό. Πάμε σε 1 νέο είδος φεουδαρχίας και δουλοπάροικους. Δεν ξέρω πολλά από οικονομικά, δεν μπορώ να προτείνω συγκεκριμένες λύσεις, βλέπω όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κραχ του 29 στην Αμερική, κάπου το 70 η πετρελαική κρίση. Αυτές οι 2 τραντακτές περιπτώσεις αποτυχίας του συστήματος έφεραν έντονες κοινωνικές ταραχές, έγινε μια σχετική αναδιανομή του πλούτου, αλλά θεσμικά δεν άλλαξαν και πολλά, οπότε φτάσαμε στο τώρα.

Τώρα όσο για το πως κυβερνάται η χώρα πραγματικά πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με ανίκανους και προδότες. Δεν βλέπω πως το υπάρχων σύστημα μπορεί να κάνει κάτι να σώσει την χώρα και δεν βλέπω πως μια ''νέα φωνή'' θα βρει τον χώρο να αναρριχηθεί στην εξουσία χωρίς να γίνει μέρος της βρωμιάς, οπότε πρακτικά βλέπω να γίνεται με τον βίαιο τρόπο αυτό αφού δεδομένα αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πριν παρεξηγηθώ θέλω να τονίσω πως δεν έχω να κάνω με κανένα ακραίο κίνημα, δεν πιστεύω στην βία. Δεν βλέπω όμως και άλλο τρόπο...

This Post:
00
185914.98 in reply to 185914.96
Date: 6/1/2011 2:33:25 AM
Overall Posts Rated:
1414
βλέπω όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κραχ του 29 στην Αμερική

Θα ηθελα να σταθω λιγο σε αυτο.Μιλωντας με τον Νικο καπου μου ειπε μην φοβασαι δεν θα χερωκοπησουμε.Δεν φοβαμαι την χρεωκοπια, την ιστορια φοβαμαι.Ανοδος εθνικισμου , προπαγανδα για τους ξενους σε ολη την ευρωπη (το μεταναστευτικο στην Ελλαδα ειναι ευρωπαικο προβλημα ,οχι Ελληνικο),ραγδαια αυξανομενες ανισοτητες, διαχωρισμος βορειοι- νοτιοι,οικονομικες πολιτικες εξαγωγης ανεργιας απο χωρες οπως η Γερμανια και ενα συστημα ξεπερασμενο, απανθρωπο, υπερβραχυπροθεσμη κερδοσκοπια,ελλειψη πολιτικης βουλησης παγκοσμιως να κοντρολαρουν τις 10 τραπεζες βρυκολακες....

Αυτο εμενα μου κανει ....ξερετε , αυτο που εγινε 2 φορες με επικεντρο την ευρωπη.

Για τους μεταναστες θα ηθελα να συμπληρωσω καποια πραγματα.Ναι πολλοι απο αυτους ειναι αποβρασματα, αλλα το μεγαλυτερο μερος ειναι ανθρωποι χωρις διεξοδο.Ας σκεφτουμαι λιγο τι τους κανουμε στην Ηγουμενιτσα ας πουμε.Περιμενουν στο βουνο με σκοπο να μπουν σε καποιο φορτηγο και να περασουν απεναντι.Η πολιτεια δεν τους επτρεπει να μπουν στην πολη γιατι κανουν κακο στον τουρισμο, τρωνε απο τα σκουπιδια,τους κυνηγουν εθνικιστες και αστυνομια.Οταν η αστυνομια τους πιασει τους βαζει σε κατι παραπηγματα για λιγες μερες και μετα τους αφηνει ελευθερους ή το σκανε και ξαναπανε στην ηγουμενιτσα να ξεκινησουν απο την αρχη.Οι βορειες χωρες σφυριζουν αδιαφορα, ενω απο αφρικη και ανατολικη ασια ερχονται χιλιαδες,λογο της αμερικανοευρωπαικης αποικιοκρτατικης πολιτικης.

This Post:
00
185914.99 in reply to 185914.98
Date: 6/1/2011 3:25:06 AM
Overall Posts Rated:
303303
Μιλωντας με τον Νικο καπου μου ειπε μην φοβασαι δεν θα χερωκοπησουμε.Δεν φοβαμαι την χρεωκοπια, την ιστορια φοβαμαι.

Να συμπληρωσω ... δεν θα χρεωκοπησουμε τωρα αυτο το καλοκαιρι , για του χρονου δεν μπορω να το πω.
Προσεξε τι μπορει να γινει κοβουν απο εδω πουλανε απο εκει , γινονται οι μισθοι επιπεδου βουλγαριας , οτι πλουτοπαραγωγικο υπαρχει ανηκει στους δανειστες μας και αυτο που θα παραγεται εδω δεν θα μπορουμε να το αγοραζουμε .Νομιζεις οτι ειναι τελειως επιστημονικης φαντασιας το σεναριο?
Τι μου ελεγες να γινει η δεη (αχ παλι αυτη) διεθνης να φερνει και συναλαγμα να υπαρχουν και θεσεις εργασιας .Σου λεω εγω τωρα παραγει η νεα αυτη δεη ρευμα αλλα η τιμη στην ελλαδα ειναι ποσο ειπαμε 0,11 ? ενω στην ιταλια ειναι 0,20 στην γερμανια 0,24 (δες τον πινακα που σου εδειξα ) και πει γιατι να το πουλαω στον ελληνα? θα το πουλησω στον ιταλο , στον γερμανο που μου δινει περισσοτερα ...

From: JohnnyB
This Post:
00
185914.100 in reply to 185914.97
Date: 6/1/2011 3:33:25 AM
Overall Posts Rated:
343343
@ Μαμου Έτσι ακριβώς. Τα φθηνά εργατικά που προσφέρουν αυτοί οι μετανάστες αντίθετα βοηθούν την οικονομία, κάνουν τις δουλειές που ο Έλληνας δεν θα κάνει. Να πάει να μαζέψει τις ελιές πχ, ή στις μεγάλες φάρμες παράδειγμα. Ο επιστήμονας που θα έρθει να πάρει μια θέση εργασίας από τον Έλληνα επιστήμονα θα το κάνει με νόμιμο τρόπο, γιατί στην τελική θα έχει ανάγκη να το δείξει στο βιογραφικό του, στον επόμενο του εργοδότη που πιθανόν να μην είναι καν στην Ελλάδα. Δεν νομίζω να γράψει ποτέ σε αυτό ''λαθρομετανάστης''

Τώρα όσον αφορά την μαφία (στο σύνολο της, γιατί υπάρχει και Ελληνική προφανώς) είναι ακόμα 1 σημείο που το κράτος δείχνει την ανυπαρξία του. Δεν θα απορήσω καθόλου αν ακουστεί σύντομα πως ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τα παίρνουν από αυτά τα κυκλώματα. Δεν θα είναι η 1η φορά άλλωστε.

Προσπαθώ να δω το ζήτημα από την κοινωνική του πλευρά αφού όπως προανέφερα οι γνώσεις μου περί οικονομικών είναι περιορισμένες. Δεδομένο είναι πάντως πως το ΔΝΤ φέρνει πείνα. Όταν όμως ο άλλος πεινάει θα κάνει ότι μπορεί για να επιβιώσει. (Άρα και έγκλημα, για 50-100Ε) Όλοι έχουμε ακούσει περιπτώσεις κανιβαλισμού ας πούμε αφού ήταν ο μόνος τρόπος για να ζήσουν (αναφέρομαι σε 1 αεροπορικό δυστύχημα που έγινε πριν χρόνια και έπεσε σε κάποιον από τους πόλους πιο συγκεκριμένα). Στην πείνα όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι...

Ήδη σαν φήμες ξεκίνησαν τα σενάρια περί πραξικοπήματος στην Ελλάδα (δεν πιστεύω πως θα γίνει κάτι τέτοιο) αλλά και μόνο που εξετάζεται και αυτό το σενάριο είναι ενδεικτικό της κατάστασης, για αυτό εύχομαι το κίνημα των αγανακτισμένων να μείνει ακομμάτιστο, και να μην το καπιλευτεί κάποιο κόμμα για ίδιο συμφέρον. Το είδαμε άλλωστε με το ''Δεν πληρώνω''

http://sigmalive.com/inbusiness/news/financials/386931 Η κόκα κόλα μπορεί να φύγει από την Ελλάδα λόγω φόρων...έτσι σώζουν τον τόπο οι φωστήρες...

Last edited by JohnnyB at 6/1/2011 3:43:26 AM

This Post:
00
185914.101 in reply to 185914.99
Date: 6/1/2011 3:42:11 AM
Overall Posts Rated:
1414
Θα σου απαντησω συνδεοντας και τα χθεσινα για το capital (ωστε να δεις ,πως καποιοι γραφουν σωστα πραγματα και καποιοι ειναι Λιακοπουλοι, δηλαδη μια αληθεια 50 μπουρδες,οχι εσυ, ο τυπος που εβαλες το αρθρο χθες) για να δεις τι εννοω και τι πραγματικα δυναμη εχουμε.

Το πρόβλημα των ισχυρών είναι ότι στα χαρτοφυλάκιά τους έχουν κι άλλα ομόλογα. Ιρλανδικά, πορτογαλικά, ισπανικά, βελγικά, ιταλικά. Εκείνα ως σύνολο μπορούν να προκαλέσουν μία τοξική καταιγίδα που να εξαφανίσει κάθε ίχνος ζωής από το δήθεν ισχυρό τραπεζικό σύστημα της γηραιάς ηπείρου.

Αν τόσο καιρό υποστηρίζουμε ότι πρέπει να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας, αυτό δεν έχει να κάνει με το αν θα επιβιώσουν ή όχι οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Πρέπει να δημιουργήσουμε ισχυρές βάσεις για το μέλλον, για το δικό μας καλό κι όχι για λογαριασμό των σημερινών μας ευκαιριακών εταίρων. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία νομισματική ένωση και τίποτα περισσότερο. Η κρίση αυτή διέλυσε και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις περί του αντιθέτου.

Σήμερα νομίζουν ότι σώζοντας την Ελλάδα θα σταματήσουν το πρόβλημα έξω από το σπίτι τους. Κάνουν λάθος, όπως έκαναν λάθος κι όταν αρχικά υποστήριζαν ότι το πρόβλημα ήταν η Ελλάδα. Πολύ γρήγορα αποδείχτηκε ότι η Ελλάδα ήταν ένα σύμπτωμα και όχι το πρόβλημα. Μόνο από τύχη θα γλιτώσει η Ευρώπη από τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους. Το θέμα είναι αν εμείς κερδίζουμε χρόνο για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και με αντικειμενικό σκοπό την επιβίωσή μας σε ένα αβέβαιο περιβάλλον ή αν λειτουργούμε με έναν εντελώς καιροσκοπικό τρόπο.

Στα bold ειναι αυτοπου με ενδιαφερει και περι αυτου κανω συζητηση και προτεινω λυσεις,τα υπολοιπα ειναι αληθειες,το αρθρο ομως αυτο εχει ονομασια 'Εντάξει, πατριώτες, τους τα πήραμε πάλι τα λεφτά...', ..... χαος αδελφε....

Η δυναμη μας ειναι εδω...

* Τι έχει αλλάξει από την Κυριακή και γιατί;

Οι δραματικές πιέσεις και απειλές που ασκήθηκαν σε συνεννόηση και με την ελληνική κυβέρνηση το τελευταίο δεκαήμερο από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ άρχισαν να χαλαρώνουν σε επίπεδο επικοινωνιακό από την Κυριακή όταν διαπιστώθηκε ότι οι μικρο-αποταμιευτές είχαν αρχίσει να αντιδρούν επικίνδυνα με απόσυρση καταθέσεων, ενώ παράλληλα τα κινήματα των «Αγανακτισμένων» γέμιζαν τις πλατείες με αυξανόμενους ρυθμούς. Διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες παραδέχθηκαν ότι το σχέδιο ήταν να αυξηθούν επικοινωνιακά οι πιέσεις για το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης για να επιτευχθεί στο εσωτερικό η επιδιωκόμενη συναίνεση και στις αγορές να ενισχυθεί η τάση αποδοχής μιας λύσης τύπου πρωτοβουλίας της Βιέννης. Το δεύτερο σκέλος φαίνεται να είχε σχετική επιτυχία αλλά το πρώτο σε πρώτη φάση δεν πέτυχε, προκαλώντας παράλληλα κοινωνική αναταραχή και ανησυχία στο τραπεζικό σύστημα. Για το λόγο αυτό ο Επίτροπος Όλι Ρεν βγήκε με δηλώσεις του να επιβεβαιώσει την αναζήτηση λύσεων για την συνέχιση της δανειοδότησης.

Ολοι οι υπολοιποι τα κανουν γαργαρα στα ΜΜΕ...(ειναι ωραιο το αρθρο κατα την γνωμη μου παντα αν θες ριξε μια ματια http://www.capital.gr/News.asp?id=1207849

Last edited by Gio Sugar at 6/1/2011 4:07:20 AM

This Post:
00
185914.102 in reply to 185914.101
Date: 6/1/2011 4:07:40 AM
Overall Posts Rated:
1414
Και αυτο για να δειτε τι πολιτικους εχουμε....

Πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται πως έλαβε την έγκριση της τρόικας για τη μείωση των συντελεστών ΦΠA, χωρίς όμως να έχει καταλήξει στον ακριβή χρόνο εφαρμογής του μέτρου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πιθανότερο είναι ότι θα τεθεί σε ισχύ το 2012. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε η πρόταση για μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠA από το 23% στο 20% και του χαμηλού συντελεστή από το 13% στο 10% με παράλληλη μετάταξη υπηρεσιών από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή.

Tο πρακτορείο Reuters μετέδωσε χθες πως Γερμανός αξιωματούχος ο οποίος συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό παραδέχθηκε ότι η τρόικα συναινεί στη μείωση του ΦΠA, δηλώνοντας πως «έχουν ήδη συμφωνήσει σε αυτό». Aπό την ελληνική πλευρά πάντως επιχειρήθηκε να πέσουν οι τόνοι. Yψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Oικονομικών άφηνε χθες να εννοηθεί πως το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, καθώς «το 2011 χρειαζόμαστε έσοδα».

Το πασοκ για να μην εκτεθει , πως η νδ ειχε δικιο, θα καθυστερησει την εφαρμογη του μετρου...η καρεκλα πανω απο ολα

This Post:
00
185914.103 in reply to 185914.98
Date: 6/1/2011 4:17:15 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Καλημέρα σας και καλό μήνα,

Επειδή ακούστηκε το θέμα των μεταναστών και ότι τα νούμερα των 20 δις € είναι παραποιημένα. Όταν λέμε ότι η Ελλάδα χάνει αυτό το ποσό, εννοούμε την εισφοροδιαφυγή (οι έξυπνοι ελληναράδες που τους απασχολούν δηλαδή μαύρα) συν την φοροδιαφυγή από Φ.Π.Α., δασμούς κτλ. Και δεν μου φταίνε σε αυτό το θέμα κυρίως οι αλλοδαποί, αλλά είναι και αυτοί μέρος του προβλήματος, διότι αγοράζουν αυτά που πουλάνε οι κινέζοι, που είναι αφορολόγητα, άρα παράνομα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε λιγάκι και την κοινωνική διάσταση του θέματος. Το παιδί είπε ότι μένει πλατεία Βάθης. Χείριστη περιοχή. Έμενα και εγώ για πάρα πολλά χρόνια πλατεία Κολιάτσου, που τώρα την λυμαίνονται οι νιγηριανοί, οπότε την ξέρω. Υπάρχει η κατάπτυστη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, με την οποία κάθε άνθρωπος που συλλαμβάνεται χωρίς χαρτιά σε άλλη χώρα της Ε.Ε., επιστρέφει στην 1η χώρα διόδου, που κατά 90% είναι η Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι έκαναν τα κουνέλια κοινώς, διότι και δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και επειδή αφήνουν την Τουρκία να φέρνει καραβάνια μεταναστών -φυσικά μέσω "Ελλήνων" καλοθελητών- παραβιάζοντας την συμφωνία Τουρκίας-Ελλάδας. Άποψη μου είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να φύγουν από την Ελλάδα και να έχουμε μια ποσόστωση του 1% του γηγενούς πληθυσμού -είμαστε 11εκ. άρα 110000 μετανάστες- με άμεση αλλαγή της συνθήκης αυτής. Όσον αφορά την οικονομική κρίση τώρα. Ο Johnny ανέφερε την κρίση του 1929. Βασικά ρευστοποιήθηκαν πάνω από 10εκ. μετοχές εκείνη την ημέρα -24 Οκτώβρη- λόγω του πανικού που προβλήθηκε σιγά σιγά στο Χρηματιστήριο. Ορισμένοι λένε ότι το κράχ ίσως να προκλήθηκε από τις φήμες, που μάλλον ψευδώς διέσπειρε, ο Τζ. Π. Μόργκαν, από τους πλουσιότερους ανθρώπους τότε των Η.Π.Α., για χρεοκοπία μεγάλης τράπεζας, που έδρευε στη Ν Υόρκη. Σας θυμίζει κάτι; Σήμερα υπεύθυνες για την κρίση θεωρούνται οι πασίγνωστες μας, Goldman Sachs, Deutche Bank, Chase Manhattan -αποτελεί τον διάδοχο της τράπεζας των Μόργκαν & Ρόκφέλερ-, Citigroup και άλλες εταιρείες και τράπεζες. Υπάρχει γενικευμένο σχέδιο εναντίον της Ελλάδας, από τους προδότες "Έλληνες" πολιτικούς και τους καλοθελητές του εξωτερικού. Γιατί κανείς δεν λέει ότι η, δήθεν, μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, οι Η.Π.Α., έχουν έλλειμμα 14,5 τρις δολάρια επίσημο (μαζί με το ιδιωτικό φτάνει τα 55 τρις δολάρια) και δημόσιο χρέος που φτάνει το 93%;

Απλά υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο εναντίον της Ελλάδας. Όλως τυχαίως, άνθρωπος που ήταν διευθυντικό στέλεχος της Goldman Sachs -η οποία έχει στοιχηματίσει δις στην χρεοκοπία της Ελλάδος μαζί με το fund Paulson που έχει στοιχηματίσει, μόνο.... 4 δις- έγινε διοικητής του ΟΔΔΗΧ (Οργ. Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους). Βάλανε τον λύκο να φιλάει τα πρόβατα με λίγα λόγια.
Ενημερώνω επίσης για όσους δεν το ξέρουνε για την κατάπτυστη επίσης σύμβαση Κούπερ, σύμφωνα με την οποία -το 1940- "δεσμεύονται τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών". Η διάρκεια της ήταν 70 χρόνια, άρα πότε έληγε; 31/12/2010. Μήπως τελικά το Μνημόνιο δεν ήταν τελικά τίποτα άλλο από την προσπάθεια των πουλημένων κυβερνήσεων μας να "υπογράψουν" ξανά μια ανάλογη συνθήκη εκμεταλλευόμενοι το δήθεν "τεράστιο οικονομικό πρόβλημα" της Ελλάδας; Ας σκεφτούμε απλά ότι στο Μνημόνιο δεσμευόμαστε, σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, να υποθηκεύσουμε εθνική κυριαρχία, εδάφη κοινώς, ορυκτό και υδάτινο πλούτο μπορούμε να τα συνδυάσουμε μια χαρά. Περιττό να πούμε ότι ο "κακός" άνθρωπος που ανακάλυψε την αισχρή σύμβαση Κούπερ ήταν ο Δ. Μπάτσης στο βιβλίο του «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τα νέα βιβλία» το 1947.

Last edited by epanastatis79 at 6/1/2011 5:01:21 AM

Advertisement