1. Co was zmotywowalo do ubiegania sie o ten stolek?
-Chęć ulepszenia reprezentacji. Do tej pory od kilku sezonów jestem zwykłym szarym graczem i chcę, aby to się zmieniło. Chcę być kimś więcej niż "O, to ten, co ma tę drużynę, co się nazywa jak drużyna siatkarska".
2. Jak duzo juz wiecie o prowadzeniu druzyny narodowej? jakies poprzednie doswiadczenia? Prosilbym o szczera samoocene.
-Do tej pory nie miałem żadnej styczności z kadrą. Bo chyba oglądanie meczów kadry się nie liczy ;) Żadnych doświadczeń nie mam, lecz kiedyś zawsze musi być ten pierwszy raz.
3. Eksperymenty w kadrze tak czy nie? Jesli tak to kiedy mozna sobie na to pozwolic? Jako eksperymenty rozumiem np zagranie taktyki innej niz LI/LP mtm, czy wystawienie zawodnika na nie swojej pozycji.
-Na eksperymenty jest czas podczas oczywiście sparingów i meczów z bardziej "egzotycznymi" rywalami. Jak najbardziej chciałbym poeksperymentować, choć przez to mamy ryzyko wpadek. Dlatego tak jak już mówiłem, eksperymenty miałyby miejsce tylko w łatwiejszych spotkaniach.
4. Rozwazmy przyklad dwoch PG, jeden ps=18, id= 7, is=8, drugi ps=14, is=12, id=9, reszta skili niech bedzie taka sama(oczywiscie na poziomie reprezentacyjnym), obaj trzymaja forme itp. Ktorego wybralibyscie do skladu i dlaczego? Zakadam ze gramy LI.
-Jestem zwolennikiem stawiania na bardziej perspektywicznych i dla tego wziąłbym drugiego. Oczywiście szansę dostaliby obydwaj, lecz przy podobnych statystykach wystawiałbym do składu numer 2.
5. Dlaczego takie marne mowy wyborcze?
-Bo była to moja pierwsza :P Tak szczerze to kompletnie nie wiedziałem co napisać. Nie chodzi przecież tu o pisanie "Cześć, jestem Piotrek. Mieszkam tu i mam tyle lat". Poza tym podobnie jak Asta uważam, że ważniejsze są debaty, ponieważ tutaj możecie nas lepiej poznać poprzez odpowiedzi na Wasze pytania.