.
Spokojnie, ja tak rozumiem ten wątek, że ma on na celu przede wszystkim wyszukanie ludzi mających gotówkę i którzy mają chęć zakupu zawodnika z TL, który mają szansę na reprezentację. Uważam, że nie powinno się tworzyć kilku systemów, a za cały proces szkolenia powinien być pod nadzorem selekcjonerów.
Myślę, że nie powinno się wchodzić w kompetencje selekcjonerów i skautów, chyba że za ich wiedzą i zgodą. Oczywiście każdy może sobie trenować kogo chce i co chce, ale Mysza chce zrobić coś pożytecznego dla kadry, więc trzeba to wszystko po prostu jakoś poukładać ;)
Co do grania w sparingach tych zawodników, to już sprawa selekcjonerów, chociaż osobiście uważam, że tutaj masz rację. Nie powinno się faworyzować nikogo.
Bierze każdego co może, to nie system ;-)
Tym sposobem tworzymy kilka systemów ... tylko praktycznie niczym się nie różniących, czy się sprawdzi tego nie wie nikt, pewno pół na pół.
Dla mnie ten system niczego nowego nie proponuje, rozpisuje tylko jak kto ma trenować ... w teorii, przynajmiej z tego co narazie ukazał Mysza. Dużo w tym się różni obecny trening? Pewno nie, oprócz tego, że nie stety skauci mają na tyle związane ręce, że siłą jednego czy drugiego prezesa nie ubłagają żeby sprzedał, trenował tak czy siak.
Różni się tylko tym, że są ludzie któzy wezmą na swoje barki trenowanie, znalezenie takich i to wsio, mogą to nawet robić w swoim podwórku, nic pozatym.
Szefciu jest autorytetem bo, ma jakieś przemyślenia, ukazał je i jak widać sprawdziły się. Ma pomysł na parę rzeczy, które można bardzo ładnie wprowadzić do systemu i je ujawnił. Nie widziałem scouta który się tak zaangażował i ma tyle info.
Jest poukładane, niech tak będzie. Nic nie mam do nikogo, dla mnie poprostu jest to zbyt oczywiste, to nie jest jakiś kosmiczny system, sry ;-)
Są ludzie, pieniądze i chęci. Dalej twierdzę, że selekcjoner powinien mieć wyjechane w każdego, czy to w skauta czy w system. Ma skille i może porównać wszystkich, nie robić szopki z powoływaniem kogkolwiek bo coś tam.
Chce poprostu odwołać to bo później to jak wiadomo może się okazać za późno.
Nagroda to dobry gracz, a nie system. Trenujcie dobrze to powoła.