BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým U-21 - 1

Národní tým U-21 - 1 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Amare
This Post:
00
44857.942 in reply to 44857.941
Date: 11/13/2009 8:01:20 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
Upozorňuji majitele 18-20 letých hráčů, že budu přes víkend dělat aktualizaci skillů, jinými slovy nabírat do NT U21 a po zkontrolování skillů z něj opět propuštět postupně všechny hráče, kteří jsou v našem sledování.
Takže, prosím, neberte zcela vážně oznámení v "Novinkách" o povolání spousty hráčů do U21. Tento způsob je jednodušší a rychlejší, než vás po jednom obesílat BBmailem.

Děkuji za pochopení :-)

From: docend24

This Post:
00
44857.943 in reply to 44857.942
Date: 11/13/2009 8:13:06 AM
Overall Posts Rated:
154154
Vyplatí se to dělat každý týden? V přátelácích jde sice jen asi o 5 možných bodů do žebříčku - v podstatě o nic, ale takhle budeme mít náladu pořád na 1. Nebylo by lepší to udělat třeba až před play off (prostě jednou za čas)?

(moje skilly mít budeš v mailu každý pátek, dokud neřekneš, ež ti to takhle zahlcuje schránku:).)

This Post:
00
44857.944 in reply to 44857.943
Date: 11/13/2009 8:25:48 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Možné jsou obě varianty.
Osobně se přikláním spíš k té nabírat a vyhazovat klidně každý týden (pokud má to má U21 trenér čas), protože i bez vyhazování bychom se dostali tak někam na náladu 4 ke konci sezony a do té doby bychom odehráli postupně z nálady 2 a 3.
Navíc mi pozice v žebříčku nepřijde až tak zásadní, protože můžeme klidně dostat hratelnější skupiny z horší pozice, je to dost o štěstí. Kvalita se přelívá podle toho, jak má která země silný či slabý ročník a jak (ne)schopného manažera si ve volbách vybere.

This Post:
00
44857.945 in reply to 44857.943
Date: 11/13/2009 8:42:06 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
tenhle víkend na to budu mít čas, jinak bych to musel dělat asi až opravdu na konci sezony. chceme ale co nejdříve vytipovat hráče s vysokým potenciálem, kteří netrénují, a přesvědčit jejich majitele, aby své chování k nim, potažmo k našemu národnímu týmu, přehodnotili.
samozřejmě, když mi budete posílat skillupy svých hráčů, o kterých víte, že je sledujeme (což jsou všichni ti, kteří jsou teď nabíráni a vyhazováni), bude to pro mě zjednodušení a budu za to rád.

This Post:
00
44857.946 in reply to 44857.945
Date: 11/14/2009 7:23:51 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
Aktualizace databáze U21 je dokončena, další bude až po skončení sezony.

Bohužel, mezi mladými hráči 18+19 let je celkem velká skupina (20-25 hráčů), často i s velmi vysokým potenciálem 9-10, kteří adekvátně netrénují.
Budeme se snažit na jejich majitele zapůsobit, aby buď na hráči začali pracovat, anebo jej umístili na TL, pokud se jim třeba nehodí do tréninku. Tuto "problémovou" agendu, která si žádá zvláštní pozornost a hlavně častou kontrolu jednotlivých hráčů, převezme od LA-PunkFloida nový skaut U21 Nightwalkers, který nám již od začátku sezony pomáhá se sledováním soupeřů. LA-PunkFloid zůstává i nadále skautem pro všechny hráče 18+19.

This Post:
00
44857.947 in reply to 44857.946
Date: 11/14/2009 10:36:02 AM
Overall Posts Rated:
1212
Aby měli všichni alespoň přibližnou představu o tom, jak se to u nás přesně má s výchovou našich mladých nadějí, přináším na veřejnost trochu čísel. Sami doufám uznáte, že výsledky jsou alarmující. Proto bych rád hned v úvodu apeloval na majitele mladých českých hráčů - nechte si od skautů, případně přímo od manažerů reprezentací, poradit s tréninkem! Trénink mladé naděje do reprezentace neznamená, že váš tým musí stagnovat. Naopak, při pravidelném tréninku si například můžete do týmu nakoupit další mladé hráče a průběžně je se ziskem prodávat. Možností je hodně, mnohem více, než při jakémsi "týmovém tréninku" za účelém zlepšení celého týmu. Je mi líto, ale pokud chcete i vy sami být úspěšní, není to ta správná cesta.

A nyní ta čísla:

Celkem evidujeme pro potřeby reprezentací 164 hráčů ve věku 18-19 let (potenciál 5 a výš) - 70x 19 let, 94x 18 let
Z toho jich celých 57 má potenciál 8 a výš - ideál pro budoucí potřeby dospělé reprezentace!!!

Průměrný počet skoků 1 hráče za 10 týdnů z této sezóny: 4,41 (bez FT+STA; 4,56 včetně FT+STA)
Maximální počet skoků 1 hráče za 10 týdnů z této sezóny: 13 - pozor jedná se o hráče ze IV. ligy!!!

Myslím, že každý správně trénovaný hráč by měl za 10 týdnů mít minimálně 7 skoků (bez FT+STA; 8 včetně). Při tréninku 1na1 pro PG/SG se samozřejmě dá stihnout mnohem více než při tréninku např. podkošové obrany. I tak by ale tato meta měla být dosažitelná při jakémkoli doporučeném tréninku.

Bohužel na ni dosáhlo pouze 36 hráčů, tedy přibližně 20%. Z těchto 36 hráčů jich má potenciál 8 a vyšší pouhých 17, tzn. že pouze 30% hráčů s takto vysokým potenciálem trénuje kvalitně.

Pokud by někdo měl zájem o další podrobnější statistiky tréninků, rád je poskytnu (pokud nebudou ukazovat na přesné hodnoty vlastností jednotlivých hráčů).

Last edited by PunkFloid at 11/14/2009 10:37:36 AM

From: Maxson
This Post:
00
44857.948 in reply to 44857.947
Date: 11/14/2009 11:08:47 AM
Overall Posts Rated:
7979
Ahoj, teď už je podle mě pozdě něco řešit, chce to rozjet hned po draftu... Hráči s vyšším potenciálem, musí ihned na trh a musí si je rozebrat manažeři, kteří s nich vytlačí maximum! Nevím je třeba se nějak dohodnout, já jsem osobně ještě nikdy neměl dost peněz po sezoně, abych mohl nějakou naději koupit, ale letos to snad bude lepší... Jinak i z těch slabších hráčů s velmi nízkým potenciálem co mi přišli z draftu jsem celkem pěkně potrénoval a jsou v III. lize tahouni, takže jen potvrzuji že vše co výše píše PunkFloid je PRAVDA!!! Tak trénujte ty naděje :-)

This Post:
00
44857.949 in reply to 44857.948
Date: 11/14/2009 11:25:20 AM
Overall Posts Rated:
1212
Ahoj, teď už je podle mě pozdě něco řešit, chce to rozjet hned po draftu..

Po draftu to samozřejmě bylo všechno rozjeto - manažeři byli kontaktováni, trénink byl často "domluven", a když ne, tak byl domluven prodej (několikrát se podařilo i sehnat přímého zájemce). I v průběhu sezóny se udělalo, co se mělo - majitelé netrénovaných hráčů byli opět kontaktováni, zachraňovali se další hráči. Ale stejně ta čísla nejsou moc povzbudivá. Nejsme na BB tak velká země, abychom si mohli takovéto ztráty dovolit.

A právě u těch hráčů s vyšším potenciálem pozdě není, protože pokud netrénoval 1 sezónu, tak se jeho šance dostat se do repre posune maximálně o 2 sezóny dál, ale pořád tu je.

Edit: myšlena seniorská repre (díky Maxsone)

Last edited by PunkFloid at 11/14/2009 12:00:46 PM

This Post:
00
44857.950 in reply to 44857.948
Date: 11/14/2009 11:30:54 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
Je to problematičtější, než to třeba na první pohled vypadá.
Během sezony, kdy se hrají "ostré" zápasy v U21, nemohu kontrolovat skilly hráčů z databáze, protože je při tom musím nabrat na soupisku, a pak zase vyhodit, čímž klesne nálada týmu a nemáme šanci uhrát dobrý výsledek. Takže jsme odkázáni na to, co nám manažeři sdělí o hráčích či co přislíbí trénovat. Všechny manažery kontaktujeme opakovaně během sezony, doporučujeme jim trénink atd. Můžeme maximálně zachraňovat nejlepší nadějné hráče před zbotováním (tím, že je dáme na soupisku a tak se dostanou na trade list), což děláme, ale všechny zachraňovat nelze kvůli omezenému počtu míst na soupisce U21. Trošku nám teď pomohli vracející se free agenti, kteří by jinak zbotovali, pár hráčů se takhle zachránilo.
Nemůžeme ale přinutit někoho k prodeji hráče, kterého netrénuje.

Aby "masírování" manažerů hráčů, kteří mají vysoký potenciál a EVIDENTNĚ netrénují (nemají třeba ani dostatečný počet odehraných minut týdně), bylo intenzivnější, bude to mít na starosti další člověk - Nightwalkers - ten bude každý týden sledovat svých 20-30 problematických hráčů a neustále nedisciplinované majitele prudit, dokud nezačnou s hráči něco dělat nebo je neprodají. Možná nebude v kolektivu zrovna oblíbený (jak se dříve říkalo), ale předpokládám, že se v této nevděčné činnosti semtam prostřídáme. Jsme na BB malá zemička s malým počtem draftovaných hráčů, takže to nejde jinak...

From: Maxson
This Post:
00
44857.951 in reply to 44857.949
Date: 11/14/2009 11:38:45 AM
Overall Posts Rated:
7979
Tak to je škoda no, že to nefunguje. Chce to asi uzavřený okruh lidí, kteří opravdu budou s mladými hráči trénovat jak se má. Je to asi ovlivněno malou komunitou. Na BB se zatím rozkoukávám a studuju jak s mladými trénovat, jinak děkuji i tobě za cenné rady, hned to šlo tuto sezonu poznat, kluci už se neflákali, ale trénovali :-) Jinak chci se zeptat, jde to opravdu poznat jestli mám hráče s potenciálem 6 a třeba 8. Jaký je rozdíl v tréninku?

This Post:
00
44857.952 in reply to 44857.951
Date: 11/14/2009 11:43:21 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
u mladých hráčů rozdíl v potenciálu nepoznáš, je to určitý strop skillů, který když dosáhnou, zlepšují se dál už jen velmi pomalu. a třeba hráč pot.3-4 může mít skilly klidně 12 a výš, což je pro U21 obvykle dostatečné. nemá ale šanci na seniorský NT, kde se bavíme o úrovních hlavních skillů dle pozice třeba kolem 15 i výš.

Advertisement