Jak oceniasz obecnego pracę obecnego selekcjonera NT? Jakie popełniał błędy i co zrobisz by je za swojej kadencji wyeliminować?
Jestem pewny, że robił wszystko co w jego mocy. Trzeba przyznać, że przez ten czas udało mu się rozwinąć kilku graczy. Poza tym na duży plus trzeba mu zaliczyć zmiany jakie zrobił w bazach zawodników, które znacząco ułatwiły pracę scautom (mi na pewno:D). Miał trochę pecha bo po U-21 wychodziło w tym okresie mało zawodników z odpowiednim potencjałem, a Ci którzy mieli potencjał przepadali jak np. Gątalski. Nie było chętnych do kupowania tych zawodników w Polsce. Ci, którzy chcieli sprzedać czasami też dyktowali zaporowe ceny. Możliwe, że trochę brakowało Mr.Presidentowi pomysłu jak z tym walczyć. Na pewno nie było mu łatwo, a wiem że bardzo chciał. Jeśli mam porównywać dwie kadencje to chyba mimo tego słynnego błędu jaki popełnił w sezonie 9 grając TiE w meczu ME z Izraelem (mecz ten zadecydował o tym, że trafiliśmy do trudniejszej grupy w kolejne rundzie ME), bardziej podobała mi się jego pierwsza kadencja. W drugiej zabrakło mi u niego chyba najbardziej motywacji. Pod koniec mam wrażenie, że odpuścił z zaangażowaniem, z którego był do tej pory bardzo znany, a mecze NT cieszyły się coraz mniejszą popularnością...na co po części miały też wpływ mecze i emocje w U-21, które rozgrywały się o podobnej porze. Mimo wszystko uważam, że mógł zrobić trochę więcej w końcówce swoich rządów;-)