BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 választási vitafórum

U21 választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
180884.95 in reply to 180884.92
Date: 4/22/2011 6:50:00 AM
Overall Posts Rated:
9999
... behívunk olyan 20 éveseket, akiket jobban edzenek és csak 1-2 skillből van max 1 egységnyi lemaradásuk, de a formájuk folyamatosan 9-es.

Na ilyet nem fogsz találni. Egy év nagyon sokat számít, nagyon optimálisnak kell lenni annak a játékosnak (vagy nagyon elszúrtnak az idősebb korosztálynak), hogy 20 évesen válogatott legyen.

This Post:
00
180884.96 in reply to 180884.94
Date: 4/22/2011 6:50:27 AM
Overall Posts Rated:
173173
"Számomra meglepő , milyen gyorsan elutasításra került mindenkitől az IS/ID center, pedig az elmúlt szezonokban azért rendesen használva voltak az ilyen típusúak."

Én eddig támogattam. Itt is. Indokokat viszont nem igazán látok elutasításokra.

This Post:
00
180884.97 in reply to 180884.96
Date: 4/22/2011 6:54:58 AM
Overall Posts Rated:
190190
Mindenki változtatni akar az eddigi belső támadásos szezonokon.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
From: kaygee

This Post:
00
180884.98 in reply to 180884.87
Date: 4/22/2011 6:55:16 AM
Overall Posts Rated:
173173
"Végigolvasva a topikot elég felemás érzésem van. Úgy érzem, hogy azok a jelöltek kapnak több támadást, akik többet irtak elképzeléseikről. Nyilván, mivel nagyobb a támadási felületük."

Inkább azt gondolnám, hogy a támadás azt éri, ahol kevés az elképzelés, és kevesebb konkrétum érkezik.

"Nem lehetne esetleg azt, hogy a rutinos rókák (pl. kaygee, vendabal, Wolverine, urimate, Chosen, ... - nem feltétlenül fontossági sorrendben, nehogy még megsértődjön vki) virtuálisan összedugják a fejüket és összeállítanak valami egységes kérdéssort a fontosabb kérdéseikről, amit a (komolyabb) jelölteknek meg kellene válaszolnia?"

Erről már írtam itt. Én ugyanolyan szavazó vagyok, mint más. 1-et ér az enyém is, mint másé. Viszont szavazóként nem gondolom, hogy nekem kellene tenni bármit is azért, hogy itt a legjobb jelöltet ki lehessen választani. A jelölteknek kell a konkrét elképzelésekkel előállni, és nekünk az alapján dönteni.

This Post:
00
180884.99 in reply to 180884.97
Date: 4/22/2011 6:56:37 AM
Overall Posts Rated:
173173
Oké, nem fogtam elsőre, de így rendben.

Amúgy nem rajongok a külső támadás felsőbbrendűségét hirdető eufóriáért meg a futótüzelés fetisizálásáért. Megvan mindennek a maga módja.

Last edited by kaygee at 4/22/2011 6:59:20 AM

This Post:
00
180884.100 in reply to 180884.89
Date: 4/22/2011 7:11:51 AM
Overall Posts Rated:
173173
Csak az a gond, hogyha van egy jól passzoló és egy jól dobó irányítód, akkor abból hogyan lesz hatékony támadó taktika? Beállítod a jól dobót, eddig oké. Aztán beáll csereként a jól passzoló, és akkor mi történik majd? Erre vonatkozik a kérdés, hogyha egy ilyen van és egy olyan, akkor mi a jó taktika? Szerintem semmi. U21 szinten ugyanis nem lesz magas erőnlétű játékosod, hacsak nem akarsz egy lemaradókból álló gárdát magadnak. A cseréknek alapos szerepe lesz, tetszik, nem tetszik. Érdekelne, hogy te és Charlie miben hisztek igazán, ugyanis az csak paradicsomi állapotokban fordul elő, hogy persze majd lesz minden posztra 2-3 jó játékos, nektek meg majd csak bele kell dobálni őket egy gárdába. A feladat ott indul, hogy ránézel egy 18 éves garnitúrára, és tudni kéne mit támadsz és védekezel 3 szezon múlva. Olyanra kell alakítanod több egysíkú fiatalt.

From: epszilon

This Post:
00
180884.101 in reply to 180884.98
Date: 4/22/2011 7:19:21 AM
Overall Posts Rated:
6060
Szerintem nem látszik rendesen az elképzelés senkinél. Illetve mindenhol vannak gyenge pontok. De ha Ti tudtok dönteni, akkor az jó. Sajnos a legtöbb embernek viszont ez egyben túl sok, és túl kevés info is egyben. Szerintem. Túl sok: rengeteg hozzászólás összevissza. Túl kevés: nem összehasonlithatóak a jelentkezők. Nem baj, legfeljebb majd nem szavazok. Vagy majd találomra.

From: Dawa

This Post:
00
180884.102 in reply to 180884.87
Date: 4/22/2011 7:21:55 AM
Overall Posts Rated:
106106
Egyetértek urimate korábbi reagálásában leírtakkal.

Azt gondolom, hogy ezek nem támadások, hanem kérdések, tesztek, amire egy kapitánynak tudnia kell válaszolni.
Ha erre nem tud reagálni, akkor mi lesz majd éles helyzetben, amikor nem megy a szekér?

Nem kell, hogy egyetértsünk vele, a lényeg, hogy a csapat hozza az eredményeket. Szerintem itt mindenkinek ez a célja.
Képesnek kell lennie kommunikálni az elképzeléseit, céljait, terveit, hogy sikeres lehessen a válogatott. És lehetőleg úgy, hogy közben a nevelőegyesületeknek és segítőiknek ne menjen el a kedve az egésztől...
E mellett még nagy nyomás alatt is jól kell tudnia döntenie, taktikailag.

Last edited by Dawa at 4/22/2011 4:41:14 PM

From: JoeBlack

This Post:
00
180884.103 in reply to 180884.100
Date: 4/22/2011 7:25:02 AM
Overall Posts Rated:
411411
Csak az a gond, hogyha van egy jól passzoló és egy jól dobó irányítód, akkor abból hogyan lesz hatékony támadó taktika? Beállítod a jól dobót, eddig oké. Aztán beáll csereként a jól passzoló, és akkor mi történik majd? Erre vonatkozik a kérdés, hogyha egy ilyen van és egy olyan, akkor mi a jó taktika? Szerintem semmi. U21 szinten ugyanis nem lesz magas erőnlétű játékosod, hacsak nem akarsz egy lemaradókból álló gárdát magadnak. A cseréknek alapos szerepe lesz, tetszik, nem tetszik. Érdekelne, hogy te és Charlie miben hisztek igazán, ugyanis az csak paradicsomi állapotokban fordul elő, hogy persze majd lesz minden posztra 2-3 jó játékos, nektek meg majd csak bele kell dobálni őket egy gárdába. A feladat ott indul, hogy ránézel egy 18 éves garnitúrára, és tudni kéne mit támadsz és védekezel 3 szezon múlva. Olyanra kell alakítanod több egysíkú fiatalt.

ez akkor lenne ideális, ha nem 2 szezonra választanánk.vagyis a szövkap idén elkezd foglalkozni a 18 évesekkel, és 4 év múlva learatja a saját babérjait.de ugyebár most elkezd foglalkozni a 18 évesekkel, 3 év múlva meg jön egy másik szöv kap (ha nem választjuk újra) és lehet teljesen más keretet képzelne el magának.pl itt van patai foglalkozott 2 szezonnal ezelőtt a 18 évesekkel, és lehet pl. tudi vagy hukli vagy gila teljesen más keretet tudna elképzelni mint pl patai anó!ez csak egy példa persze de ezért érdekes ez az egész u21 téma.és ezért fontos, hogy a kapitányok tisztába legyenek az edzésekkel lehetőségekkel, mert nem maguknak sszúrják el a korosztályokat, hanem az utánuk jövő szív vele.más részről ezért jó az, hogy nálunk szinte nem változik állandóan a scoutok személye.köszi nektek.

From: kaygee

This Post:
00
180884.104 in reply to 180884.103
Date: 4/22/2011 7:30:44 AM
Overall Posts Rated:
173173
Szerintem itt mindenki ugyanazokért a célokért dolgozik. Elképzelések lehetnek mások, de azért nem hiszem, hogy Patai úgy adja majd át a stafétát, hogy mindent kitöröl a gépéről scout táblázatokkal, tulaj nyilvántartásokkal, mindennel együtt. Egy új kapitány ugyanúgy megvalósíthatja azt, amit az elődje elképzelt. Ez már csak egy ilyen biznisz. És feltalálták már az újraválasztást is, amit el lehet érni úgy (legalábbis én naivan azt gondolom), hogy "2 szezonon át ezt és ezt csináltam, ilyen és ilyen játékosaim, elképzeléseim vannak, és mennék még két szezont".

From: epszilon

To: Dawa
This Post:
00
180884.105 in reply to 180884.102
Date: 4/22/2011 7:35:38 AM
Overall Posts Rated:
6060
Rosszul értelmezitek, amit mondani szeretnék. Kérdezzetek bárkitől bármit, ezzel nincs bajom. A bajom azzal van, hogy nem lesz összehasonlítható a végén a 3 főbb jelölt. Iszonyat információs zaj van. Egy kezdőtől ne várjátok ezek után, hogy felelősen tudjon dönteni. Mondom ezt úgy, hogy én már játszom egy ideje, és már láttam ezt-azt, olvasgattam rendszeresen u21 után.

Az egységes kérdőiv azt segítené, hogy ne különböző mélységű kérdéseket kelljen megválaszolnia a jelölteknek. Mivel akkor nem tudod egy lapra helyezni őket a végén. Felvételiztettem már eleget ahhoz, hogy tudjam, hogy egy egységes kiindulópont fontos. De ha ezt utáljátok, elfogadom azt is.

Advertisement