OK przyjmuję, że niestety nie da się zreformować sposobu myślenia prezentowanego powyżej. Nie chcesz zauważyć, że jeśli chodzi o skautów to był wybór dokonany wcześniej i moje działanie było konsekwencją poprzednich działań. Tak jak i w programowcach. Ale oczywiście, tak jak ja mam nie odbierać Twoich wypowiedzi jako zarzut, tak Ty nie odbieraj moich w takim tonie. Po prostu piszę, że zarówno styl kadry, jak i organizacja były spadkiem po poprzednim selekcjonerze. Ba, widać nie znałem skili skoro chciałem (i próbowałem - to właśnie ten czynnik: próba podjęcia założeń z debaty. Twierdzisz, że nie było takowego grania??) grać coś innego od początku.\
Ponadto jasno to rozliczyłem po kadencji co nie? Poczytaj sobie moje wpisy. To z resztą właśnie było częściowo przyczyną, że nie startowałem.
W zasadzie to nawet Ty, który jednak już sporo działasz przy kadrach i te realia są Ci pewnie bliższe niż Kaznodziei nie spełniłeś wszystkich obietnic z debaty wyborczej.
Widzisz, Ty się tak kierujesz wyborem, a wielu kieruje się tym, co w debacie robi kandydat. Ponownie gwarantuję Ci (nie odniosłeś się do tego), że skład kandydatów byłby inny, gdyby Kaznodzieja uczciwie powiedział jak będzie. Ale faktycznie to mozna zwalić na karb tego, że nie wiedział z czym się mierzy. Po prostu zamiast podpytać przed startem co i jak wolał wystartować w nieznane - już tak kiedyś było co nie? (Mati). Ale, że nie spróbował sam tego wszystkiego i dopiero w trakcie spokojnie łatać braki? Ponownie piszę (a Ty o tym wiesz, ale jak widzę nie chcesz potwierdzić), że ogarnięcie głównej bazy bezpośredniego zaplecza i podstawowego składu, nie wymaga kolejnej pary oczu do patrzenia. To główny mój zarzut: że nie podjął walki w temacie o jaki się starał.
Ale Ty widzisz, to jak widzisz i dlatego właśnie nie ma sensu dalsza dyskusja o tym wszystkim. Niestety wolisz przeginać rzeczywistość do danej sytuacji. OK. Twój styl.
Oczywiście, że przed meczami zawsze jest gorąco i oby równie gorąco - ale w pozytywnym tonie - było po kadencji (ale o to jestem raczej spokojny, nie da się za baradzo tego spieprzyć). Trzymam za to kciuki, chociaż nie popieram tego, co się stało po wyborach. I prosiłbym, by na pytania i posty skierowane do selekcjonera odpowiadał on sam ok? Ty skautuj i doradzaj - taka jest Twoja rola co nie?. Chyba, że masz też funkcję prawnika...ale o tym nie czytałem.