BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým U-21 - 1

Národní tým U-21 - 1 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Maxson
This Post:
00
44857.951 in reply to 44857.949
Date: 11/14/2009 11:38:45 AM
Overall Posts Rated:
7979
Tak to je škoda no, že to nefunguje. Chce to asi uzavřený okruh lidí, kteří opravdu budou s mladými hráči trénovat jak se má. Je to asi ovlivněno malou komunitou. Na BB se zatím rozkoukávám a studuju jak s mladými trénovat, jinak děkuji i tobě za cenné rady, hned to šlo tuto sezonu poznat, kluci už se neflákali, ale trénovali :-) Jinak chci se zeptat, jde to opravdu poznat jestli mám hráče s potenciálem 6 a třeba 8. Jaký je rozdíl v tréninku?

From: Amare

This Post:
00
44857.952 in reply to 44857.951
Date: 11/14/2009 11:43:21 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
u mladých hráčů rozdíl v potenciálu nepoznáš, je to určitý strop skillů, který když dosáhnou, zlepšují se dál už jen velmi pomalu. a třeba hráč pot.3-4 může mít skilly klidně 12 a výš, což je pro U21 obvykle dostatečné. nemá ale šanci na seniorský NT, kde se bavíme o úrovních hlavních skillů dle pozice třeba kolem 15 i výš.

From: Maxson
This Post:
00
44857.953 in reply to 44857.952
Date: 11/14/2009 11:54:27 AM
Overall Posts Rated:
7979
OK, takže PunkFloid psal o seniorské REPRE, že není nic ztraceno když má vyšší potenciál ;-) Na BB je jeden zásadní problém podle mě je velký rozdíl mezi U-21 a seniorskou REPRE, protože hráč se skilly 12 je pro U-21 super, ale jamile bude mít 22 let, tak je pro seniorskou reprezentaci nepoužitelný a asi jen těžko najde někdo motivaci ho trénovat další 2, 3 sezony aby byl použitelný. Lehčí je ho prodat inkasovat solidní obnos a koupit staršího hráče, který zahraje výborně v ligové soutěži.

This Post:
00
44857.954 in reply to 44857.953
Date: 11/14/2009 12:03:08 PM
Overall Posts Rated:
1212
Omlouvám se, myslel jsem seniorskou repre (už jsem tam přidal vysvětlivku).

Právě proto je potřeba se zaměřit především na hráče s potenciálem vyšším. Jenže stejně se nám to nedaří, jak by to chtělo a často i hráči s nižším potenciálem jsou mnohem lepší. Proto dostávají v U21 přednost.

This Post:
00
44857.955 in reply to 44857.954
Date: 11/14/2009 12:19:02 PM
Overall Posts Rated:
7979
No hlavně, že jsme si porozuměli :-) Pojem seniorská, juniorská reprezentace mám zažito z HT. OK, no dozvěděl jsem se něco nového a to je to hlavní. Začátkem příští sezony tedy čekám na 18-ti leté hráče s potenciálem 8 a více a budu trénovat co to dá, podle mě je toto ideální typ tréniku, táhnout pár nadějných hráčů na jedné pozici. Uvidíme jak mi to půjde :-D

This Post:
00
44857.956 in reply to 44857.950
Date: 11/14/2009 6:15:04 PM
Overall Posts Rated:
3030
No v praci me taky lidi nemivaji radi :-) takze se v te pozici mozna budu citit jako ryba ve vode, snad to lidem dokazu dobre vysvetlit na svem prikladu a pochopi to

From: rwystyrk

This Post:
00
44857.957 in reply to 44857.953
Date: 11/14/2009 7:12:38 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Jako bývalý trenér juniorské repre, snad budoucí trenér seniorské repre a hlavně nejúspěšnější český manažer na klubové úrovni bych se k uvedeným věcem taky rád vyjádřil.

Je to o tom, aby si manažeři uvědomili, že když hráče, když opustí U21 a ještě nemá na NT, dále trénují, že to nedělají jen pro prospěch NT, ale taky (nebo spíš hlavně) pro prospěch svého týmu. Já taky svoje repre hráče ještě trénuju, i když jim je 23 a 24 let, protože to pomáhá mému týmu a to je trénuju asi už přes potenciál, takže to jde pomaleji a dobře vím, že v repre odkroutí ještě tak max. 2-3 sezony, než je mladí s vyšším potenciálem vytlačí, tzn. v repre budou jen v době, kdy se nedají čekat větší úspěchy repre. Až se repre stane konkurenceschopnou, už v ní nejspíše nebudou.

Zajímavá je myšlenka užšího kruhu manažerů, kteří by vychovávali hráče pro repre. Víceméně to je to, o co se snažíme. Problém je v tom, že v draftu v celé ČR je tak 15 hráčů zajímavých do budoucna pro seniorskou repre a jsou po draftu rozeseztí poi různých týmech. Pak se realizační tým snaží co nejrychleji domluvit tréínink dle našich představ, případně prodej hráče někam, kde by měl šanci trénovat lépe. Bohužel málokdo je ochoten ty hráče prodávat.

This Post:
00
44857.958 in reply to 44857.957
Date: 11/15/2009 3:58:37 AM
Overall Posts Rated:
3636
Jako clovek, ktery nikdy nevdl repre a v zebricku je uplne v prdeli se k tomu musim taky vyjadrit (sorry todle jsem si nemohl odpustit :).

Nejprv ke PunkFloydovym stats : podle me jsou celkem zavadejici, protoze do nich urcite zapocitavas hrace (tymy) ze tretich lig, kteri na to prevazne kaslou (pripadne se dlouhodobe neprihlasili). S tma proste nic neudelas akorat muzes nadavat. Dal to jiste kazi skupina managewru (do ktere patrim i ja), kteri bud potrebuji trenovat i jine hrace nebo maji jiny nazor na vyvoj treninku...opet s nima nic neudelas :). Takze ti (Vam) nezbyva nez se zamerit na tu uzkou skupinku kteri takrikajic "following your lead" a na ne se zamerit. Podle me by i dost pomohlo se zamerit na uplny novacky. Vim z vlastni zkusenosti ze jsem prvni sezony delal spoustu chyb.

To rwstyrk : porad cekam az se vyjadris k myslence "farmareni".....ja jsem plne pro a v podstate by stacilo najit 4-6 lidi, kteri to planovali stejne zabalit a presvedcit je aby vychovali budouci nadeje.

This Post:
00
44857.959 in reply to 44857.958
Date: 11/15/2009 4:35:34 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Co se týče na toho, na koho se zaměřit. Tak sledujeme všechny nadějné hráče bez ohledu na to, kde se nacházejí. A z každého se snažíme něco vykřesat a postupně si je škrtáme, když ztratí rozumné naděje na uplatnění. Když někdo dostane v draftu rozumného hráče, tak nejhorší věc pro svůj tým, kterou může udělat, je že ho ani netrénuje (minimálně dvoupostově) ani neprodá a nezíská finance pro svůj tým. O každém majiteli dopředu nevíš, jestli je kooperativní nebo na to kašle. A i když někdo třeba vypadá, že na to kašle, tak když mu poradíš, tak ho to může začít bavit.

Co se týče Tvého názoru na trénink, tak možná jeho efektivitu nakonec nejlépe dokreslí Tvoje vlastní rýpnutí a v zebricku je uplne v prdeli.
Trénovat kromě kondice a trestňáků něco týmově nebo trojpostově je podle mne úplný nesmysl. Samozřejmě pro repre je nejlepší, když ti hráči trénují, co jde, jednopostově a zbytek dvoupostově. Když ohlédnu od repre a půjdu jen na úroveň klubu, tak dvoupostovým tréninkem se dá trénovat až 6 hráčů docela rychle a nakonec v rozhodujících zápasech potřebuje tým stejně hlavně 5 dobrých hráčů. Takže když někdo trénuje týmově, tak si sice slabě polepší všichni hráči, ale bude výrazně zaostávat v kvalitě první pětky.

Farmaření je podle mne zbytečné, když lze ty hráče vychovávat v normálních týmech. Myslím, že už jsem se k tomu v minulosti dost jasně vyjadřoval. Když to chce někdo zabalit, tak opravdu nevidím moc pravděpodobné, že by se ochotně dál 2-3x týdně hlásil, aby nám někoho vychovával. Samozřejmě by někdo mohl namítnout, že se to dá nastavit na celou sezonu dopředu a hlásit se třeba jednou za měsíc, aby nezbotoval, ale stejně aby ty farmy byly vedeny efektivně, tak by musel kontrolovat, že hráč v sobotu odehrál 48 minut a jestli ho není potřeba v úterý postavit znovu, jestli se nezranil a není potřeba přepnout trénink na kondici nebo trestňáky. Takže já za sebe jednoznačně říkám, že budu podporovat, aby hráči hráli v aktivních ambiciózních týmech. Samozřejmě nikomu nebráním stát se farmou, ale rozhodně nebudu podporovat či zakládat nějaký program hledání farem.

This Post:
00
44857.960 in reply to 44857.958
Date: 11/15/2009 4:37:57 AM
Overall Posts Rated:
1212
Ty stats nejsou zavádějící ve smyslu celkového přehledu o hráčích. A k tomu, kdybych vyloučil obě dvě skupiny, tak vyjdou čísla kolem 100% :-) Právě těchto dvou skupin se snažíme "zbavit" - té první nejlépe donucením k prodeji, té druhé přesvědčením o výhodách trénování mladých hráčů.

This Post:
00
44857.961 in reply to 44857.959
Date: 11/15/2009 5:14:52 AM
Overall Posts Rated:
3636
Jen technicka...kde proboha vidis, ze bych psal ze netrenuju jednopostove? Ze jsme ted v rankings (vis kde :) ) je zpusobeno ze jsem v "rebulding mode" a s jadrem tymu 18-20 hracu toho ve druhe lize tolik neuhraju. Za dve sezony se budeme (mozna) bavit jinak.

K tomu farmareni - ke hre jsem pritahl kamosa,k teryho to moc nechytlo. Chtel to zabalit, ale prekecal jsem at se prihlasi jednou za ten tebou zminovany mesic....a hadej co, ono to funguje. moralka je sice dokud hraje v poharu v pytli, ale jinak je ok.Hrac s MVP potencialem v 19 s platem 4k na odpis. Ted je mu 20 a OD, HND, DR a PAS ma na 11-12. Pro U21 je na nic, ale pro NT bude v pohode.

Advertisement