Skoro PG i C w programie "odwróconych" mają mieć 175 cm to jak Ty sobie wyobrażasz trenowanie zbiórek i obrony pod koszem 175 cm PG?:D:D
A jak wygląda ten trening obecnie? Przecież trochę tych boków też potrzebują. Albo jak wygląda trening OD u PF-a? Też po grudzie.
No cóż, droga przez mękę. Przez część skilli trzeba będzie się przemęczyć, ale za to inne będą szły szybciej. Mi się wydaje, że dzieki temu więcej by się straciło na treningu pozostałych skilli niż straciło na tych.
Jeśli pojawią wiarygodne i dokładne dane co do tego jak wzrost wpływa na trening wszystkich skilli, to bardzo szybko można obliczyć optymalny wzrost. Póki co tak sobie założyłem, że przy 175 najwięcej się zyska.
Poza tym cały dyg by polegał na tym, żeby odpowiednio wybierać zawodników do trenowania. A więc powinni mieć na starcie siódemki w tych najtrudniej trenowanych skillach.
Ba, przy temacie odwróconych to ja nawet bym wolał, żeby przyszły PG miał startowe skille 4 4 4 4 4 4 7 7 7 7 niż na odwrót ;-) Bo trening góry pójdzie łatwiej a z dołem będzie mniej męczarni.