BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee

This Post:
00
208962.96 in reply to 208962.90
Date: 2/9/2012 8:26:17 AM
Overall Posts Rated:
173173
1. Nem igazán értem a kérdés első részét. bárki vállalhatja, erre nem igazán lehet a, b, c alapon választ adni.

Egy dolog van, ami a "c" választ illeti, szerintem nem lenne jó ötlet ilyen csapatokkal felvásároltatni a monstereket, mert jobb lenne nevelésre fordítani. Több millió távozhat így a rendszerből hosszabb távú megoldás nélkül. Többször is említettem, a hosszabb távú munka érdekében áldoznék a rövidtávú eredményességből.

2. Ez viszont egyszerű. Fel kell nevelni annyi alacsonyabb keresetű multist, hogy ez megérje. A program folyamatban van, ezt ti is tudjátok, a jó és eltartható játékos megvásárlásában bármelyik magyar klubot érdekeltté lehet tenni. A formában tartás a saját csapat érdeke is, elsősorban az olyan csapatoknál gond külföldön is, akik ezt nem látják be. Többnyire nem is értenek igazán a játékhoz. Itthon azért ezzel nincs gond, azzal nyilván, hogy kevés az itthon játszó játékos, de ezt már kiveséztük párszor.

3. Fizetési alapon nem valószínű, hogy maxon lenne. Tasi is MVP és többet keres, fejlettebb is alapskillben. Az már más kérdés, hogy az eddigiek alapján nem valószínű, hogy a maxolásban kizárólag a fizetés az egyetlen döntő faktor, a skilleknek éppúgy köze van hozzá. úgy gondolom, hogy nincs teljesen maxon, néhány szint kieg még elmenne neki.

A védekezése 1 szinttel még elmarad attól, ami illdomos lenne NT-re, a többi kieg, 1-1, tempó, esetleg kinti védekezés, utóbbi zárójelesen. Ami a sorrendet illeti, először érdemes pár kieg és utána a védekezés. De Ferlingről elhangzott (az én véleményem, nem feltétlenül kell egyetérteni vele), hogy nehéz előrelátni azt, hogy NT-re milyen szerepe lehet a faultok miatt.

Last edited by kaygee at 2/9/2012 8:32:08 AM

Message deleted
From: Mikhail

This Post:
00
208962.98 in reply to 208962.96
Date: 2/9/2012 9:11:46 AM
Overall Posts Rated:
188188
Köszönöm válaszaid.
Az nem gond, ha ferling sok személyi hibát követ el. Az elfér a többi favágó között. :-)

This Post:
00
208962.99 in reply to 208962.57
Date: 2/9/2012 9:39:22 AM
Overall Posts Rated:
190190

Kedves pörköltszáj!

Kissé értetlenül állok az előtt a dolog előtt, hogy dzsevaszt kérnéd fel segítőnek. Emlékeim szerint ő az U21-es válogatottat segíti jelenleg, ezért úgy gondolom, minimum egy kérdést elmulasztottál feltenni!

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
208962.100 in reply to 208962.62
Date: 2/9/2012 9:42:00 AM
Overall Posts Rated:
190190
Ebben szerintem nagy igazság van! Az U21 irányba elfogult emberek csak azt nézik, hogy mi lenne a legjobb amikor odaér az aktuális korosztályba, annál tovább nem nagyon látom, hogy gondolkodjanak, mert akkor már csak a következő generáció a téma...

Ezt nagyon remélem, hogy nem gondoltad komolyan....

This Post:
00
208962.101 in reply to 208962.98
Date: 2/9/2012 9:49:52 AM
Overall Posts Rated:
350350
Javaslom, akkor vedd meg ha válogatott kerettag lesz stabilan. Egy csomó bónusztól elesel ha kimarad a keretből, tudnék olcsóbb (140k fizu) NT közelit is mondani, tőle pü-i problémák miatt sürgősen megválna a 4. ligás csapata.
Érdekel?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/9/2012 9:50:52 AM

This Post:
00
208962.102 in reply to 208962.99
Date: 2/9/2012 9:50:21 AM
Overall Posts Rated:
173173
Kedves pörköltszáj!

Kissé értetlenül állok az előtt a dolog előtt, hogy dzsevaszt kérnéd fel segítőnek. Emlékeim szerint ő az U21-es válogatottat segíti jelenleg, ezért úgy gondolom, minimum egy kérdést elmulasztottál feltenni!

Úgy látom, hogy az én nevem törlése megtörtént onnan. Ezúton is thx.

This Post:
00
208962.103 in reply to 208962.101
Date: 2/9/2012 9:55:24 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Gila, légy szíves ezt ne itt vitassátok meg.

This Post:
00
208962.104 in reply to 208962.101
Date: 2/9/2012 9:55:46 AM
Overall Posts Rated:
188188
Nem tudom a kapitányoknak mi a véleménye Ferlinggel kapcsolatosan, mert csak kaygee írt választ. A többi jelölt nem reagált még. Lehet, külön mindenkinek címzek egy üzenetet arra talán reagálnak.

Gondoltam tudom edzeni és eltartani és a nevelőjének is segítek azzal ha rájanyomok egy nagyot a gombra. Nem zárkózom el semmilyen megoldás elöl. Egyenlőre gondolkodom nagyon. Írd meg PM-ben vagy másik topikban.

This Post:
00
208962.105 in reply to 208962.65
Date: 2/9/2012 9:59:19 AM
Overall Posts Rated:
190190
Kedves Gila, igyekszem lényegre törően válasozlni a feltett kérdéseidre.
A 3x16-ot kevésnek tartom még jó 8-10-es szintű másodlagos skillekkel is.
Hogy lemondunk-e egy u21-es játékosról hogy az NT-re nevelődjön? Az U21-re mehetnének a legenda-mvp-szupersztár tehetségek is, de csak azok, akiknek a kiegjei(tech, lab, pa) gyengébbek pl átlagban 5-ös szint alattiak. Tehát az u21-sem szenvedne hiányt, fontosnak tartom a szereplésüket. Ide még megemlíteném azt is, amit dzsevasz is mond, hogy az u21 tulajdonképpen egy szezonig szól egy játékosnak jobb esetben, az NT-pedig több szezonon át lehetne erősebb a mostaninál.
Itt megemlíteném pl Fazekas esetét is, egy fecske nem csinál nyarat( talán még 3-sem). A lényeg, hogy u21-sem szenvedné meg a pogramot, ha igen, csekély mértékben.
Az NT-re lennének nevelve azok a jó kieges és jó kezdő főskillekkel rendelkező játékosok magas pottal(MVP-legenda).
Tehát főskillben éppen úgy lennének erős játékosok az u21-ben, viszont szezononként átlag 2 játékos biztosan lenne, akiket egyből az NT-re készítenénk fel.
A felneveléssel kapcsolatban:
Vannak farmjaink, és vannak olyan tulajaink is(hála égnek) akik képesek több szezonon keresztül edzeni a játékosokat. Szezononként 2-3 játékos jó ha van, akire lehetne alapozni ezt az edzési programomat. Annyi játékkost még elhelyezhetőnek tartom. Erre van egy külön ötletem is amely megkönnyítené ezt a folyamatot:
A farmjaink egyszerre két centert nevelnének 18-éves kortól 22-ig, egy másfél szezon kiegekre, kettő és fél főskillekre menne el. Ekkor már a játékosnak csupán az elsődleges képességekre lenne szüksége, ilyenkor pedig leszerveznénk neki egy tulajt. 1.-2. ligásat, vagy aki jelentős anyagiakkal rendelkezik. Főskillt edzeni egy előre kimultizott centernek nem nagy áldozat, a csapat tud teljesíteni, és baromi értékes játékost tud így csinálni bármelyik tulaj egy centerből 25-26 éves korára.

Abban is tévedés van, hogy egy gyengébb (pl 3*13 multis 21 évesen) játékos benti edzését 22-24 éves korra tolod.
26 éves korára feledzhető. Egyébként is abnormális jelenség, hogy 23 évesen valaki válogatott center, de már nem edzik semmire sem a fizuja miatt, és értéktelen. Erre az összes problémára megoldást jelent a programom, a véleményem szerint.

"Enyhén" idealizált az elképzelésed, úgy gondolom.

Szezononként maximum egy darab olyan 18 éves MVP-legenda tehetségű játékos születik, aki a te elképzeléseid szerint jó lehet, tehát 6-7-es 3 főskillel, és 4-es tempódobás-technika-labdavezetés, természetesen legalább 208 centi, mert egyébként gyatrán fejlődik kintre. Úgy vélem, hogy azon a módon, ahogy te leírtad, 26 éves kora előtt használhatatlan NT szinten a játékos, akkor is, ha minden tökéletesen megy, ez szerintem rengeteg buktatót tartalmaz: először is egy tulaj nem tudja végigvinni a dolgot, valamint nem is száguldoznak azok a jelentkezők, akik egymást eltiporva vállalják ezt.

Kérdésem a következő: hány farmcsapatot tudsz felsorolni? Szerintem a felvetésedhez kapcsolódóan jogos kérdés.....

Jelenleg hány, mondjuk 100k fizetés feletti magyar játékos van az első osztályban, MVP-legenda pottal? És 200k feletti?

Mivel motiválnád a felhasználókat, hogy az általad edzeni tervezett 22 éves játékost leigazolják? Mert az gyakorlatilag egy ballaszt, egyedül belső támadáshoz használható bedobóként tudom elképzelni, mert centernek, erőcsatárnak alkalmatlan komoly célokat kitűző csapatnál.....Támadjon mindenki belülre?

Last edited by Wolwerine at 2/9/2012 10:06:17 AM

This Post:
00
208962.106 in reply to 208962.97
Date: 2/9/2012 10:02:41 AM
Overall Posts Rated:
173173
It's very hard to talk with you. What to you mean "more experienced that anyone else here"? I said that I can show better results with this team than the previous coach. And if the U21 program is working than your NT future is already in good hands, don't worry.

Have you asked any of our U21 scouts or our U21 manager to work with you?

It's very hard to talk with you.

Well, I am arguing (this is a topic for arguments) and asking quaestion (because this topic is also for questions).

I am still waiting for your future plans.

This is not a plan for the future:

Then what is the problem? You have already a working future program. Young players get training, you have discussions in your community, there are scouts. I don't change that. I can give training suggestions for more talented players to build better team in future. NT coach does not have to teach ABC, he must give recommendations what need to train and analyze/examine the opponents.

It seems to me that you only intend to make use of a program that is already working well (it was the result of our work and not yours) and you will only sit on the throne and give instructions.

And if the U21 program is working than your NT future is already in good hands, don't worry.

I am not the only one who worries about it...

Advertisement