;) Po szkodzie... tfu.. po fakcie też bardzo żałuję:/
Miałem tie ustawione od soboty... ale dziś się rozmyśliłem - myślałem, że rywal zagra normal, a to wraz z własnym parkietem dawało mu około 2,5 poziomów enta przewagi... bałem się jakiejś dziwnej porażki, zwłaszcza, że ten mecz to właściwie nasz pierwszy trudniejszy sprawdzian. A porażka oznaczałaby katastrofę w walce o wygranie Pucharu - najpewniej ostatnie dwie lub trzy rundy play-off gralibyśmy na wyjazdach. No i stąd decyzja o normalu... też z myślą o tym, że i tak kolejne trzy-cztery mecze zagramy TIE.
A co do taktyki... zrobię potem ankietę, bo... nie możemy grać w tym składzie bungą - to oczywiste. Występ KK dziś potwierdził, że atak nam pada... więc jedyna szansa, że "zaszyjemy" go gdzieś na SFie... gdzie może będzie miał też na przeciwko w ataku trochę słabszego rywala... ;)
Zastanawiałem się ostatnio nad tym, czy bunga ZAWSZE musi być najlepsza...
Założenia:
- ja wybieram taktykę w ataku i obronie i 12 zawodników do składu;
- bunga patrzy na domyślną pozycją zawodników i wybiera najlepszego na tej domyślen pozycji (MYLĘ SIĘ?);
- jeśli więc to co wyżej to prawda, to KK jest najlepszym centrem i w bundze będzie ZAWSZE grał na C... i teraz pytanie: Co lepsze? 7 w IS + 20 w ID/BL czy 16 w IS + 15 w ID/8 w BL ... dla bungi to pierwsze... ale czy naprawdę?:)
Nie rozszerzając za bardzo tych rozważan uważam, że bunga ma spore ograniczenia - pasuje dobrze do multiskillów i typowaych ustawień w taktyce... jeśli jednak mamy do czynienia z sytuacją taką, jak u nas, to już nie sprawdza się tak dobrze. Oczywiście nie grając bungą, nie mogę aż tak dobrze pilnować minut i brać pod uwagę kondycji... mogę za to doprowadzić do tego, że na przykład na przeciwko centra o pensji 150 tysięcy z naszej strony zagra sumując skille ktoś wyglądający tak:
IS=16, ID=20, BL=20, RB=15
tego bunga na kluczowej pozycji w danej taktyce mi nie zapewni;)
Dzięki za gratulacje;) Póki co nie ma jeszcze czego - minimum na sezon to finał... ale celem jest wygranie Pucharu.
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)