BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > A Reprezentacija

A Reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
00
306450.98 in reply to 306450.97
Date: 12/27/2020 7:34:02 AM
kk naprijed
III.1
Overall Posts Rated:
754754
Second Team:
KK Sloga Gornji Podgradci
S kim igramo i kako?

This Post:
11
306450.99 in reply to 306450.98
Date: 12/28/2020 2:54:13 AM
KK Zulfikars
II.1
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Tesko je odgovoriti kako igramo, ali mislim da mogu odgovoriti na tvoje prvo pitanje!

Veceras ce u Izraelu sa pocetkom u 19:30 nasa reprezentacija odmjeriti snage sa Iranom, jednom od najsnaznijih azijskih reprezentacija. Iran se u ovaj baraz plasirao kao jedna od 6 prvoplasiranih ekipa u prethodnom azijskom sampionatu, a taj su plasman zaradili trecim mjestom u grupi sa Kinom i Hong Kongom, gdje je bilo vrlo tesko traziti bolji rezultat.
Iran je ucestvovao na proslom Svjetskom Prvenstvu, jer su u barazu uspjeli da savladaju favorizovane Nizozemce i Kanadjane, medjutim na Prvenstvu nisu uspjeli da postignu mnogo, jer su samo ubiljezili pobjedu protiv Senegala.

Ove sezone smo vec dobili nagovjestaj da ce Iranu biti mnogo teze ponovo obezbijediti plasman. Vec u prvom kolu ih je docekao izuzetno hladan tus, za koji je zasluzan Brazil, koji je izborio pobjedu od cak 20 razlike: (58140). Ovim rezultatom je Iran skoro sigurno ostao bez sansi za plasman dalje - a njihova jedina nada je neki ishod gdje Iranci dobiju nas, a mi dobijemo Brazil, te se formira krug od 3 ekipe gdje bi Iran prosao dalje uz kos razliku. Ipak, mislim da je mala vjerovatnoca da se sve ove stvari poklope u praksi, ali nikad se ne zna.

Sto se tice pripreme za mec, nas tim ce ovaj susret docekati u mnogo boljem raspolozenju - imamo cak 11 igraca u formama boljim od 8, sto je sjajan uspjeh s obzirom da smo na samom pocetku sezone. Iran ima tek 5 takvih igraca, stoga se mora zakljuciti da u ovom aspektu imamo veliku prednost. Pogotovo mi je drago sto su u odlicnim formama i Stekic i Matanovic, bez obzira na nedavne transfere. U nasem timu za mec nece konkurisati Svetomir Djurisic, koji jos uvijek vuce povredu iz prosle sedmice, i Svebor Crnogaca, koji se povrijedio u mecu crnogorskog kupa prosle sedmice. Svebor nije odsutan na duze vrijeme, ali smo mu odlucili dati postedu da u potpunosti sanira svoju povredu.

Nema potrebe naglasavati da moramo ostvariti pobjedu i u ovom mecu kako bismo ostali u igri za SP, a siguran sam da ce nasi momci dati sve od sebe da se to i ostvari.

Vidimo se na chatu veceras!

Last edited by Tarikz at 12/29/2020 5:52:04 AM

This Post:
11
306450.100 in reply to 306450.99
Date: 12/28/2020 5:48:18 AM
kk naprijed
III.1
Overall Posts Rated:
754754
Second Team:
KK Sloga Gornji Podgradci
Iran 🇮🇷 je sila buzzerbeatera
Sretno

This Post:
00
306450.101 in reply to 306450.99
Date: 12/28/2020 1:31:21 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Opalise nam CT...
Sretno i nadam se do pobjede, idemo pokazati kvalitet uprkos ovom zalaganju.

This is where we hold them!
This Post:
33
306450.102 in reply to 306450.101
Date: 12/29/2020 5:04:14 AM
KK Zulfikars
II.1
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Kakav mec nase reprezentacije sinoc!

Uprkos CTu Irana, reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoc demonstrirala svoju snagu i ostvarila velicanstvenu pobjedu od 14 razlike: (58143). Mi smo se odlucili za PTB, dok su Iranci napali standardnim Look Inside napadom.

Uprkos ogromnoj razlici u zalaganju, mec nije poceo toliko lose po nas tim. Igralo se kos za kos tokom citave prve cetvrtine, uz par minuta gdje nijedna ekipa nije mogla da dodje do protivnickog kosa. Iako je Iran na teren izveo centarski orijentisanu petorku, nasa ekipa je odlicno parirala u skoku, prvenstveno zahvaljujuci raspolozenom centru Matanovicu. Prva cetvrtina zavrsava sa +4 za nase iranske rivale.

Vrlo slicno se mec kretao i u drugoj cetvrtini. Vecinski se igralo kos za kos, a nasa reprezentacija u jednom trenutku uspijeva i da preuzme prednost od nasih protivnika i povede sa dva-tri poena razlike. Ipak, pred sami kraj poluvremena Iranci prave seriju, a vrijedi istaci trojku Mostowfija na nekoliko sekundi prije kraja poluvremena, sto je Irancima donijelo prednost od 5 poena na pauzi.

Treca cetvrtina ne krece najbolje za nas tim. Iranci je otvaraju brzom serijom od 4-0 za povecanje vodjstva na devet razlike, a nedugo zatim nasa ekipa ostaje bez Matanovica, koji prvo pravi dvije brze licne greske gurajuci protivnickog centra pod kosem, a onda pravi i nesportsku gresku na sutu, cime je iskljucen iz meca. Ovo je ocekivano unijelo veliku nervozu u redove naseg tima, ali na teren ulazi kapiten Vlaho Vugdelija, koji u stilu Zijada Brlica iz meca sa Spanijom porucuje nasoj klupi da nema mjesta za nervozu.
I Vlaho je imao pravo! Njegovim ulaskom u igru je nasa reprezentacija u potpunosti konsolidovala redove u odbrani, a napadacki smo pronasli sasvim novi ritam. Ova promjena je najvise prijala Cedi Vaskovicu, koji je bio nerjesiva enigma za iranske unutrasnje igrace, i u napadackom i u odbrambenom smislu. BiH se tako sa zavrsetkom trece cetvrtine vratila u utakmicu, a rezultat je na kraju trece cetvrtine bio izjednacen.

Ova promjena u momentumu je fantasticno prijala nasem timu, koji je nastavio cetvrtu cetvrtinu u ritmu kojom je zavrsio trecu. Svjedocili smo apsolutno fantasticnoj igri nasih momaka na obje strane terena, uz poseban akcenat na nevjerovatno snaznu defanzivnu predstavu. Iranci nekoliko minuta nisu mogli da dodju do naseg kosa, dok su nasi igraci (a prvenstveno Slaven, Damil i Ceda) resetali iransku odbranu sa svih strana i iz svih udaljenosti. Iranci jednostavno nisu imali odgovor na nasu igru, i u konacnici su morali da priznaju poraz od 14 razlike.

Bez obzira na ogromnu razliku u zalaganju (CT vs TIE), nasa reprezentacija je ostvarila prilicno ubjedljivu pobjedu protiv jednog od konkurenata za plasman dalje (koji je ovim porazom ispao iz svih kombinacija). Inace ne volim da isticem pojedinacne igrace u ovakvim momentima, ali se mora odati posebno priznanje Cedi Vaskovicu, koji je odigrao najbolju utakmicu u dresu reprezentacije, i to u momentu kada je pritisak na nasim momcima bio ogroman. Cedu su dvije asistencije dijelile od Triple Double ucinka, a vrijedi istaci i da je imao cak cetiri blokade.

Situacija je u nasoj grupi jasna - putnik na SP ce se traziti u direktnom okrsaju sa Brazilom u sljedecem kolu. Brazil je takodjer na omjeru 2-0 nakon prilicno ubjedljive pobjede nad Alzirom: (58142).

U ostalim grupama je situacija sljedeca:

- U grupi A Ceska trazi pobjedu protiv autsajdera Perua za plasman na SP. U slucaju poraza Ceske bi Australija mogla izboriti plasman ukoliko pobijede Egipat dovoljno visokom razlikom.
- U grupi B ce Nizozemska pobjedom protiv nezgodne Argentine ovjeriti plasman. Na tom mecu ce za neubjedljivu pobjedu Argentine navijati Malezija, koja bi se mogla plasirati ako ubjedljivo pobijedi Nigeriju.
- U grupi smrti (C) je Tajvan skoro obezbijedio plasman, jer su savladali SAD i Njemacku, a ostala im je Gana.

Hvala svima koji su pratili mec sinoc - cujemo se kasnije.

From: Osvetnik

This Post:
11
306450.103 in reply to 306450.1
Date: 12/29/2020 10:23:10 AM
KK Osvetnici
II.4
Overall Posts Rated:
394394
Sve cestitke. Za Brazil nema sta da brines, imas Svemirca specijalistu za njih.

This Post:
00
306450.104 in reply to 306450.103
Date: 1/3/2021 10:17:42 AM
kk naprijed
III.1
Overall Posts Rated:
754754
Second Team:
KK Sloga Gornji Podgradci
Zna ih u dušu
🤣 🤣 🤣

From: Tarikz
This Post:
11
306450.105 in reply to 306450.104
Date: 1/4/2021 4:17:24 AM
KK Zulfikars
II.1
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav zajednici,

Veceras (19.30, Tel Aviv) ce nasa reprezentacija odigrati odlucujuci mec baraza za Svjetsko Prvenstvo, a nas protivnik je Brazil, jos jedna ekipa sa maksimalnim ucinkom u prethodna dva kola. Brazilci su ucesce na ovom turniru otvorili prilicno ubjedljivom pobjedom protiv Irana (+20 uz isto zalaganje: (58140)), a nakon toga je stradao i Alzir sa cak 49 poena razlike (58142).
Bez obzira na ove rezultate vrijedne svakog respekta, u nasem timu nema pretjeranog straha, jer nase vecerasnje rivale poznajemo poprilicno dobro i za njih nas vezu lijepe uspomene. Sa njima smo se susretali nedavno, i tokom Topnikovog (56594), i tokom Kyveovog mandata (50751), oba puta ubiljezivsi pobjede.

Nasa reprezentacija u ovaj mec ulazi kao blagi favorit, ohrabrena sjajnom predstavom protiv Irana iz proslog kola - gdje smo pobijedili sa 14 razlike uz TIE vs CT. Medjutim, u tom mecu smo imali ogromnu prednost u formama, sto bas i nece biti slucaj veceras jer su i brazilski igraci u fantasticnoj formi.

U nasem timu za danasnji mec nece konkurisati Ahmed Kljunak zbog forme, a ostatak tima ce konkurisati za ovaj susret i iscekivati ga u prilicno dobrom raspolozenju.
Upitan za kratku analizu predstojece utakmice, jedan od iskusnijih reprezentativaca, Slaven Crlenec je izjavio:

Prije svega, hvala sto ste mi dali priliku da se obratim javnosti ispred citavog tima. Mislim da nas ocekuje prilicno teska utakmica veceras - Brazil je pokazao da je najmanje jedan nivo iznad Alzira i Irana i stoga smatram da nas tim nece imati tako lagan posao kao u prethodna dva kola. Ipak, u ovaj baraz smo usli kao polufinalisti Evropskog Prvenstva i smatram da smo favoriti da odnesemo pobjedu u ovom duelu i tako u sami sebi obezbijedimo plasman na Svjetsko Prvenstvo. Zelio bih da se zahvalim trenerima koji su sa mnom naporno radili na mom vanjskom sutiranju u proteklih nekoliko sedmica, a kruna naseg truda je stigla na treningu u petak kada sam i zvanicno dobio potvrdu o napretku. Kao i ostatak tima, vrlo motivisan docekujem vecerasnji susret, a nadam se da ce mi strucni stab ukazati povjerenje odredjenom minutazom veceras.

Pozivam vas da mi se priduzite u pracenju vecerasnje utakmice, uz nadu da ce novi Game Viewer biti prilicno stabilan i da ce nam pruziti priliku da zajedno uzivamo u ovom vrlo vaznom susretu, susretu koji ce odrediti putnika na SP.

Lijep pozdrav!

This Post:
00
306450.106 in reply to 306450.1
Date: 1/4/2021 3:21:06 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Bravo!
Nakon Bronze na Euru vracamo se i na SP, to se trazi!

This is where we hold them!
This Post:
11
306450.107 in reply to 306450.106
Date: 1/5/2021 4:51:39 AM
KK Zulfikars
II.1
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Hvala, hvala!

Bosna i Hercegovina se jucerasnjom pobjedom protiv Brazila vratila na Svjetsko Prvenstvo! (58144)
Nije pocelo bez stresa, s obzirom da nam je Brazil odigrao CT na nas Normal, ali nam je znacajno pomoglo to sto je Brazilac profulao GDP i tako sebi uzrokovao mnoge probleme.

Rezultat se vecim dijelom meca kretao nepovoljno po nasu ekipu jer su Brazilci do kraja trece cetvrtine drzali vodjstvo od 5 do 10 poena razlike, ali zato u posljednjoj cetvrtini svjedocimo potpunoj suterskoj rapsodiji nasih pulena i unistavanju brazilske odbrane. U jednom trenutku smo napravili seriju 21-3 i tako potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom, a onda smo igrom kos za kos zadrzali tu kontrolu i priveli utakmicu kraju. Bosna i Hercegovina je u toj dionici postigla nevjerovatnih 49 poena, a jos jednom vrijedi istaci maestralnu sutersku predstavu za tri poena apsolutno svih igraca u postavi (sutirali smo 16-28 za tri poena!)

Bosna i Hercegovina tako biljezi cetvrti nastup na Svjetskom Prvenstvu, a nevjerovatno zvuci podatak da smo osvojili medalju na svakom nasem dosadasnjem nastupu. Ipak, na ovom Prvenstvu nas ceka gotovo nemoguc zadatak da ponovimo takav uspjeh, s obzirom da su izvucene grupe i da znamo nas raspored.
Voljom zrijeba smo smjesteni u grupu smrti sa Kinom, Italijom, Tajvanom (3 od Top 4 ekipe svijeta), viceprvakom Amerike - Cileom i prvakom Afrike - Senegalom. U ovakvoj konkurenciji se nadamo plasmanu u drugu rundu Svjetskog Sampionata, a vidjecemo kako bi se onda mogla odvijati situacija.

Raspored utakmica prve faze je sljedeci:

Cile
Tajvan
Italija
Kina
Senegal

Mislim da je glavnina cilja za ovu sezonu vec ostvarena, a na Mundijal idemo bez pretjeranog rezultatskog pritiska - idemo se nadigravati i vidjeti koliko mozemo postici u ovakvoj konkurenciji.

Cujemo se u petak ili pred mec sa Cileom!

Lijep pozdrav

This Post:
00
306450.108 in reply to 306450.107
Date: 1/5/2021 5:47:06 AM
kk naprijed
III.1
Overall Posts Rated:
754754
Second Team:
KK Sloga Gornji Podgradci
👍👍👍👍👍👍👍
👌👌👌👌👌👌👌
Dobro smo prošli!!!!

Advertisement