Αγαπητέ Βασίλη,
Τελικά προσπαθούμε να κάνουμε μια κουβέντα και τελικά ενώ πρότεινα κάτι (σωστό, λάθος, εύκολο, δύσκολο, ο καθένας κρίνει) θα φτάσουμε στο σημείο να κουκουλώσουμε το θέμα. Εντάξει, πήρε μια διαφορετική τροπή το θέμα και πήγε εκεί που δεν είχε και τόση σχέση, αλλά με το να στοχοποιούμε άτομα δεν νομίζω οτι λύνεται το θέμα. Σου θυμίζω επίσης οτι τα εθνικά θέματα τα χειρίζονται, δυστυχώς, πολιτικοί άρα έχουν άμεση σχέση. Συνεπώς εθνικό θέμα = και πολιτικό (όχι μόνο όμως). Με το να απειλούμε λέγοντας "περί συνεπειών", το μόνο που κάνουμε είναι να λογοκρίνουμε τελικά τον διάλογο όσων έχουν την άποψη, το θάρρος να εκφράζονται και ουσιαστικά να μην αφήνουμε κανένα ίχνος ελευθερίας έκφρασης & λόγου. Τελείως λανθασμένη τοποθέτηση, πιστεύω, η συνεχής επισήμανση των "λαθών" και των "κακών" του καθενός άπο εμάς που τολμά να εκφράζει μια άποψη. Αποπροσανατολίζει απο το κεντρικό θέμα, ετεροκαθορίζει τις προτεραιότητες του φόρουμ & ουσιαστικά τρομοκρατεί όποιους προσπαθούν να δώσουν ανάλυση & βάθος σε ορισμένα θέματα (και υπάρχουν απ' ότι κατάλαβα αρκετοί). Διαφωνώ κάθετα με τη λογική σου, αγαπητέ Βασίλη. Και θεωρώ οτι αφού, όπως λές, έβλεπες απο χθες να ξεφεύγει το θέμα απο αυτό απο το οποίο ξεκίνησε, θα έπρεπε εσύ ο ίδιος να κόψεις την λανθασμένη πορεία και να επαναφέρεις το φόρουμ στο θέμα χωρίς να ανοίξει περαιτέρω. Συζητάμε με 1-2 παιδιά (Johnny, Ανάστος κτλ), λέμε ενδιαφέροντα πράγματα (συμφωνώντας & διαφωνώντας, αυτό είναι θεμιτό) και τελικά μας τραβάς και τα αυτιά (κυρίως τα δικά μου) που προσπαθούμε να βρούμε άκρη ξεφεύγοντας για λίγο απο το θέμα. Εντάξει, δεν είναι και έγκλημα, φίλε μου.Πάνω στη συζήτηση μπορεί να ξεφύγεις και απο το θέμα, μην τραγικοποιούμε τα πράγματα, διότι η κωμωδία απο την τραγωδία τελικά απέχουν πάρα πολύ λίγο. Εδώ και τόσες ώρες κανένας απο τα υπόλοιπα παιδιά δεν έγραψε κάτι για το θέμα. Θέλω να ελπίζω οτι δεν τους έκοψες τη φόρα εσύ με αυτό που είπες, αλλά ήταν απασχολημένα. Θα ήθελα να σου ζητήσω να αναρωτηθείς αν με τη λογική που ακολουθείς ωφελείς τη διενέργεια γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου.
Υ.Γ. Απόλυτη δημοκρατία δεν υπήρξε , δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ. Αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο.
ΦΙΛΙΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Last edited by Δημήτρης at 1/8/2010 9:27:22 AM