Επέτρεψέ μου να διαφωνώ στην χρησιμοποίηση της κεντρικής τιμής. Θα το συζητούσα μόνο αν αυτή συμπίπτει με την μέση τιμή η ακόμα καλύτερα με τη διάμεσο. Η κεντρική τιμή από μόνο της δεν βοηθάει σε τίποτα.
Ο λόγος που πιστεύω στην ύπαρξη μιας κεντρικής τιμής είναι ότι πολύ απλά δεν υπάρχει πιο λογική επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος αλλά αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι ισχύει κιόλας . Εσύ σαν προγραμματιστής πως θα έδινες στον υπολογιστή να καταλάβει αν είναι κοντος η ψηλός ένας παίκτης ? Δε θα έπρεπε να του δώσεις ένα σημείο αναφοράς ?
Αφού ρωτάς λοιπόν, εγώ αν ήμουν προγραμματιστής απλά θα χρησιμοποιούσα για κάθε είδος προπόνησης μια μαθηματική συναρτηση αυτής της μορφής:
f(x)=0.00342x-0.09214y+0.004324z-0.09423ω+0.03837φ+...
όπου x,y,z,ω,φ είναι το ύψος,ηλικία, επίπεδο γυμναστή, θέσεις προπόνησης, λεπτα συμμετοχής(με max τα 48) αντίστοιχα.
Βέβαια μπορεί η συνάρτηση να λαμβάνει και άλλους παράγοντες υπόψη της οπότε να έχει και περισσότερες μεταβλητές. Γι'αυτό έχω βάλει και τελείες στο τέλος.
Βλέπουμε λοιπόν ότι κάθε μεταβλητή θα έχει διαφορετική βαρύτητα και γι'αυτό θα πολλαπλασιάζεται με διαφορετικό συντελεστή. Κάνοντας λοιπόν τους υπολογισμούς, θα βγαίνει ένα αποτέλεσμα πχ 0,3 όπου αυτή θα είναι και η άνοδος του σκιλ.
(Στη συγκεκριμένη συνάρτηση αν βάλεις ύψος 210, ηλικία 23, επίπεδο γυμναστή 5, θέσεις προπόνησης 1, λεπτά συμμετοχής 48, βγαίνει ότι η άνοδος θα είναι 0,4 περίπου)
Υ.Γ. Η παραπάνω συνάρτηση είναι εντελώς τυχαίο παράδειγμα. Last edited by sorazal at 4/11/2012 9:48:21 AM