z drugiej strony to pokłosie programów NT, które zabierają zawodników i managerów sumiennie trenujacych dla NT. Ja bym U21 się nie przejmował tak bardzo.
Do treningu pod NT zabieranych jest co sezon około 40 zawodnikow, około 1% mogących trenować do U21.
Uważam, ze to pokłosie braku programu treningu do U21.
nie da się przyłożyć miarki jak w NT - tak przynajmniej się mi wydaje
zbyt duża różnorodność i za mało czasu
o ile nie ma znaczenia czy grajek dla NT będzie gotów w wieku 25 czy 27 lat (oczywista jeśli mówimy o wysokopoziomowcach to jest różnica w maksymalnym zasięgu i czasie grania ale rozpatruję tylko moment przygotowania do kadry)
w U21 nie ma więcej czasu albo te trzy sezony i kadrowy wystarczą albo nie
stąd ciężko byłoby jechać jedną miarką i nadrabiać te umiejętności, które na wstępie są lekko zdołowane
coś za coś
trzeba kształtować na bieżąco
PeWu ma jakiś pomysł na to
Nie wiem jaki jest ten rocznik
wydawało się, że faktycznie np mali gracze nie są tacy jak poprzednio (chyba tylko garstka zbliżyła się do SS>90) ale za to dostarczono kilku graczy lepiej rozłożonych
nie wiem jak z podkoszowcami bo poza jednostkami dochodziły mnie słuchy o lipie w tym temacie
Joa pewnie podsumuje
jeśli skauci zawalili to oczywiście część winy spada na mnie i odpowiem na zarzuty jeśli będą jakieś skonstruowane. Mam nadzieję, że będzie to kostruktywna rozmowa
ja sam oceniając rocznik nie odbiegałem od prowadzenia poprzednich i nie odbiegam z podejściem u obecnych 18 latków
mam swoje przemyślenia na temat trendu, który może i wpłynął na wynik - ale myślę, że będziemy dyskutować i coś fajnego się zrodzi - mam kilka przemyśleń ale niech poczekają na najważniejsze głosy w tym temacie
Pozdrawiam